NEOBIČNA NEMAN

VIDEO: RIBU KOJA GRIZE TESTISE NAŠLI U PARIZU 'Kad ju je izvadio iz rijeke, ribar je zateturao od straha'

Riba Pacu, koja sliči na piranju, a poznata je po tome što voli gristi testise muškarcima dok plivaju, pronađena je u rijeci Seine u Parizu, piše Daily Mail. Kad je izvadio zastrašujuću ribu iz rijeke, ribar je zateturao od pogleda na nju, te je obavijestio policiju.

- Poslao nam je sliku putem pametnog telefona. Riječ je o ribi Pacu. Ona ima jako opasan ugriz - izjavio je glasnogovornik policije.

Prošlog je mjeseca ova vrtsta pronađena i u Danskoj, a profesor sa sveučilišta u Kopenhagenu, Peter Resk Moller, je dao savjet plivačima.

VIDEO 'NE IDITE U VODU BEZ KUPAĆIH GAĆA' Južnoamerička riba pacu koja grize testise kupača prvi put viđena u Europi

- Budite obučeni dok ne saznamo ima li još ove ribe u našim rijekama - poručio je Moller.

Riba se obično pojavljuje na neobičnim mjestima jer ih vlasnici puste iz akvarija.

- Pacu se obično drži u akvariju jer su prilično pitome, iako izgledaju kao piranje. Za razliku od zlatnih ribica, brzo rastu u akvarijima, a zbog tog ih vlasnici puštaju - rekao je riblji biolog Peter Moyle za Los ANgeles TImes.

Postoje nepotvrđene informacije o ribaru iz Papu Nove Gvijeneje kojem je ova riba odgrizla muškost. Pacu se inače hrani biljkama, a stanište joj je u Brazilu. Može težiti do 25 kilograma, a još nije utvrđeno zašto je privlače muške genitalije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:50