ŠTO JE POSRIJEDI?

VIDEO: RIJEŠEN MISTERIJ LEBDEĆIH AUTOMOBILA Svi su mislili da su vozila letjela zbog nevidljive sile, ali pravi razlog je poprilično logičan

 Screenshot

Prolaznici, a kasnije i gledatelji snimljenog prizora, nisu mogli vjerovati onome što vide: tri automobila koja su se približavala jednom raskrižju u kineskom gradu Xingtai počeli su 'lebdjeti', odnosno poletjeli su zrak kao da se radi o igračkama, a potom tresnuli o tlo.

Uz video koji se pojavio na LiveLeaku nije bilo previše objašnjenja, stoga su se pojavile brojne teorije koje objašnjavaju što se dogodilo. Jedna od njih bila je da se ispod ulice nalaze dalekovodi, koji emitiraju veliko elektromagnetsko polje, koje je vozila lansiralo u zrak.

Druga teorija su bili podzemni plinovi, koji su pod jakim pritiskom izlazili iz šahtova na ulici. Međutim, na videu se šahtovi ne vide.

Kasnije je utvrđeno da je kamion, koji se vidi sa desne strane, zapeo za čelični kabel od novog telefonskog stupa kojeg su upravo radnici postavljali. Kako se kamion kretao dalje, sa sobom je povukao i sajlu te ju malo podigao i zategnuo, a potom su i ostali automobili zapeli za sajlu.

Kako prenose kineski mediji, u incidentu nitko nije teže povrijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:06