KAO IZ MAD MAXA

VIDEO Sirijski pobunjenici napravili svoj tenk i kreću na Assada: Manevriraju njime uz pomoć Playstation kontrolera!

Sham II sastavljen je od šasije starog dizelaša i dijelova pronađenih na smetlištu, a pomoću Playstation igraće konzole upravlja se strojnicom na krovu
 YouTube

Možda izgleda kao da je izašao iz filma Pobjesnjeli Max, no ovaj 'home-made' tenk je posljednje oružje sirijskih pobunjenika u borbi protiv brutalnog režima predsjednika Bashar al-Assada.

Sham II sastavljen je od šasije starog dizelaša i dijelova pronađenih na smetlištu, a pomoću Playstation kontrolera upravlja se strojnicom na krovu.

Unutar tog hrđajućeg čelika posada od dvoje ljudi sjedi bok uz bok i gleda u ekran pričvršen na zid.

Vozilom kreću prema Alepu kako bi se pridružili pobunjenicima i suprostavili zastrašujućim Assadovim tenkovima.

Iako bi na prvu bili poraženi, Sham II ipak ima nekoliko aseva u rukavu.

Naime, ima pet kamera, tri sprijeda i jednu straga i jednu pričvrščenu za strojnicu. Posada u kabini je potpuno zaštićena, a vozač manevrira vozilom gledajući u ekran koji prenosi snimku kamera. Suvozač pak aktivira strojnicu koristeći kontroler.

Metalni zidovi su široki 2.5 centimatra i navodno mogu izdržati metke kalibra 23mm, no ne mogu izdržati tenkovsku paljbu ili raketne granate.

- Ideja je pala na pamet mom bratu. Bez strojnice, vozilo je koštalo 10 tisuća dolara. - kazao je Abud, smješten u pobunjeničkom centru u gradu Bishqatin, blizu Alepa.

Sham II, kako mu ime govori, poboljšana je verzija svog prethodnika koji je štitio vozača, no ostatak posade je bio izložen neprijateljskoj vatri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:19