INCIDENT U BOLNICI

VIDEO: SJEĆATE SE LIJEČNIKA KOJI JE GOLIM RUKAMA UBIO PACIJENTA? Sud mu odredio kaznu, a obitelj traži milijune

 Screenshot

Obitelj Rusa kojeg je liječnik u ordinaciji ubio jednim udarcem tuži bolnicu i traži gotovo 72 milijuna rubalja (nešto više od 7 milijuna kuna) odštete.

Šokantan video napada pojavio se na internetu ubrzo nakon incidenta, a prikazuje žrtvu Jevgnija Vaktina koji gubi svijest nakon što je dobio udarac u glavu u bolnici u gradu Belgorod na jugu Rusije.

Doktor Ilija Zeledinov (32), koji je u međuvremenu osuđen na devet godina zatvora, napao ga je u bolničkoj hitnoj u prosincu 2015. nakon što je pijani Vaktin navodno udario medicinsku sestru koja ga je liječila.

Vaktin je primljen u bolnicu s trbušnim krvarenjem 29. prosinca prošle godine vidno pijan.

Nadzorne kamere snimile su liječnika kako višekratno udara pacijenta. Potom mu je zadao jedan udarac u glavu, nakon čega je stariji muškarac ostao nepomično ležati na podu. Liječnik ga je pokušao reanimirati, no bezuspješno.

Istraga je pokazala da je Vaktin preminuo nakon što je udario glavom o pod, a njegova obitelj kazala je kako će tužiti bolnicu jer se nisu ispričali.

- Bolničko osoblje bilo je iznimno bezobrazno. Nitko od uprave se nije udostojio niti ispričati obitelji pokojnika - kazao je obiteljski odvjetnik Aleksandar Shpaj.

I prijatelj preminulog Vaktina, Aleksandar Avilov, tuži bolnicu zbog 'gubitka prijatelja'.

Doktor Zelendinov osuđen je na devet godina i dva mjeseca zatvora zbog namjernog nanošenja teških tjelesnih ozljeda koje su rezultirale smrću u visoko čuvanom zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 02:57