BIZARNA SITUACIJA

VIDEO: SNIMLJEN ŽESTOKI FIZIČKI OBRAČUN PUTNIKA I POLICIJE U AVIONU Sve je počelo zbog stjuardese, a završilo doživotnom zabranom letenja

 
 Screenshot / Twitter

Burna svađa koja je rezultirala ozbiljnim optužbama dogodila se u avionu Ryanaira prije nego što je poletio iz portuglaskog grada Fara za London. Rafik Boutiche optužuje potrugalsku policiju i osoblje aviokompanije za brutalnost nakon što ga je pet policijskih službenika natezalo i na sve moguće načine pokušavalo iznijeti iz zrakoplova.

Policija je stigla nakon što ga je stjuardesa optužila da ju je udario. On to otpočetka negira i to je razlog zašto s opirao izbacivanju iz aviona. Velik dio dramatične scene koja se odvijala prije polijetanja aviona, snimio je njegov prijatelj Islam Fessih s kojim je putovao.

20-godišnji Rafik rekao je za britanski Mirror da je stjuardesa odbila njegovu molbu da se premjesti na slobodno sjedalo kraj prijatelja, te tvrdi da su mu policajci prilikom natezanja ozlijedili ruku, gležanj i vrat. Na snimci se može čuti kako Boutiche viče da ga boli, kao i drugi putnici koji staju na njegovu stranu i protive se takvom postupanju.

Da stvar bude bizarnija, Fessih, koji je snimao video, primio je u petak obavijest od Ryanaira da mu doživotno zabranjuju pristup njihovoj kompaniji zbog remećenja reda prije leta.

- Molimo vas, nemojte ni pokušavati rezervirati putovanje s Ryanairom jer u sustavu imamo vaše osobne podatke i svako buduće putovanje bit će vam odbijeno bez mogućnosti povratka novca - napisali su izmeđ uostalgo u pismenoj obavijesti koju je na Instagramu objavio šokirani Rafik Boutiche.

Boutiche i Fessih su se vraćali s glazbenog festivala u regiji Algarve. Zbog incidenta su se vratili u hotel te rezervirali povratni let kod druge kompanije.

- Na ruci imam porezotinu koja jako peče. Uganut mi je gležanj i boli me vrat. Mi smo samo dva dečka, nismo tražili probleme, samo smo se htjeli vratiti kući. Nikad mi se ovako nešto nije dogodilo, nisam mislio da je tako nešto moguće. Sve me to emotivno jako pogodilo - ispričao je Boutiche za Mirror.

Njegov prijatelj Fessih osim videa objavio je i fotografiju Bouticheove putne torbe koja se navodno razderala u žaru svađe. On mu pri kraju videa govori da pusti policiju neka ga odnesu jer je suprotstavljanje još gore. Prijatelji su na kraju završili u policiji na razgovoru, no pušteni su bez prijava.

Let je zbog incidenta kasnio dvadesetak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:47