PREVARILI PENZIONERE

VIDEO: ŠOK NAKON NAGRADNOG PUTOVANJA Umirovljenici se doma vratili sa sedam kg droge

Kada su na nagradnoj igri dobili putovanje iz snova, jedan je stariji par iz Australije mislio kako njihovoj sreći nema kraja. Ipak, vrativši se s putovanja iz Kanade doma, par je ostao šokiran kada su otvorili kofere. U njima se nalazila droga u vrijednosti četiri milijuna četiri milijuna funti (oko 35 milijuna kuna).

Kao dio nagradnog putovanja par je od putničke agencije na poklon dobio nove kofere, ali je bio nesvjestan da se i njima nalazi sedam kilograma metamfetamina.

Australijska policija je izvijestila kako je ovu prevaru organizirala lažna agencija za putovanja, koja je smeštena u Kanadi, a putem svoje internetske stranice cilja na stariju australsku populaciju nudeći im šansu da dobiju putovanje preko Pacifika s uključenhim svim troškovima puta.

'Sretnim dobitnicima' su poslane dvije karte za Kanadu, za sedmodnevno putovanje te im je rečeno da će dobiti i nove kofere.

Nakon štu su se poslije sedam dana vratili u Australiju, muškarac (72) i njegova žena (64), bili su zabrinuti zbog novih kofera te su to prijavili policiji na aerodromu u Perthu. Kada su torbe otvorene u svakoj je pronađeno 3,5 kilograma droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 09:56