GIGANT IZ DUBINE

VIDEO: ŠTO JE POJELO VELIKU BIJELU PSINU? Znanstvenici tragaju za misterioznim stvorenjem

Veliku bijelu psinu dugu 3 metra pojelo je misteriozno morsko stvorenje, tvrde znanstvenici iz Australije.

Iako je poznata izreka da uvijek postoji veća riba, znanstvenici nisu očekivali da vrhunski predator poput velike bijele psine može imati bilo kakvog neprijatelja.

Istraživači su označili jednog morskog psa kako bi ga mogli pratiti u sklopu studije, ali dva mjeseca kasnije njegovu je gotovo neprepoznatljivu strvinu more izbacilo na obližnju plažu.

Kad su ispitali podatke s uređaja za praćenje, otkrili su da se morski pas u jednom trenutku neočekivano strmoglavio na dubinu od preko 600 metara.

Nedugo zatim, uređaj je zabilježio iznenadni porast temperature, što odgovara uvjetima koji vladaju u probavnom sustavu.

Uređaj je ostao na toj dubini i istoj temperaturi nekoliko dana, ponekad se približivši površini oceana da bi zatim ponovno zaronio. Nakon toga je uređaj pronađen na obali.

Jedina teorija koju su znanstvenici dosad smislili, osim Godzille i Krakena, jest da je morskog psa pojela kolosalna velika bijela psina. Znanstvenici procjenjuju da bi morala biti dugačka preko šest metara i teška više od dvije tone da bi bila sposobna za takvo nešto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:35