KONTROVERZNI SPOT

VIDEO Turska tvrtka koristi Hitlera za reklamiranje 'pravog muškog šampona'!

Daily Mail piše da je Turska već neko vrijeme 'izgleda očarana' Hitlerom, s obzirom da je njegova autobiografija Mein Kampf u toj zemlji 2005. postala bestseller.

Turska tvrtka Biofirm od prošlog tjedna za manekena reklamne kampanje svog '100-postotno muškog' šampona Biomen koristi Adolfa Hitlera. U reklamnom spotu prikazuje se Hitler kako žustro gestikulira u zanosu jednog od svojih govora, a pojavljuje se natpis - 'Ako ne nosite žensku haljinu, nemojte koristiti ni ženski šampon.'

Aktivisti protiv antisemitizma, brojne židovske organizacije kao i Turska židovska zajednica oštro su osudili tvrtku za ovako 'bijedan marketinški trik'. Tražili su da Biofirm povuče reklamu, što tvrtka odbija učiniti.

Antidefamacijska liga tako je pisala turskom veleposlaniku u SAD-u Namiku Tanu, a kritiku Biofirmu uputila je i putem svog weba .

- Korištenje slika antisemitskog diktatora odgovornog za masovno ubojstvo 6 milijuna Židova i milijuna drugih u Holokaustu za prodavanje šampona je odvratan i bijedan marketinški trik. Ovo samo posljednji primjer korištenja holokausta za prodaju komercijalnih proizvoda u nekim zemljama, što je doprinijelo trivijalizaciji neponovljivih užasa holokausta.

Daily Mail piše da je Turska već neko vrijeme 'izgleda očarana' Hitlerom , s obzirom da je njegova autobiografija Mein Kampf u toj zemlji 2005. postala bestseller.

U Turskoj danas živi između 18.000 i 20.000 Židova, većinom u Istanbulu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:28