ZAPANJUJUĆA SNIMKA

VIDEO: VODENO ČUDOVIŠTE Vodoinstalater zajahao 25-metarski val: 'Jedva sam živu glavu izvukao, bilo je jezivo'

Britanac Andrew Cotton (34) iz Devona, otac dvoje djece, vodoinstalater i strastveni surfer uhvatio se u koštac s ogromnim valom i uspio izvući živu glavu. Stručnjaci tvrde da je to bio najveći val ikad kojim je netko surfao.

Kada je vidio 25 metara visok vodeni val koji ide prema portugalskoj obali , Cotton se, kaže, potpuno uspaničio. Prvi put u deset godina koliko se bavi surfanjem nazvao je suprugu da je obavijesti o stravičnim uvjetima.

- Nikad nisam jahao na tolikom valu. Toliko sam brzo jurio, no nisam bio ni blizu dna, cijelo me vrijeme gurao prema gore. Bilo je strašno. U rukama si majke prirode i to je ono što je uzbuđujuće - kazao je.

Cotton iz Devona, doletio je u obalni gradić Nazaré u subotu navečer nakon što je ekipa s kojom surfa čula na vijestima za žestoku oluju.

U subotu ujutro već je započela njihova avantura.

- Nisu bili najbolji uvjeti za surfanje, a otići avionom u Portugal usred oluje samo zbog jednog vala nije najpametnija stvar. No, to je rizik koji sam bio spreman preuzeti. Trebao sam uz sebe cijeli tim. To je velik projekt - kazao je Cotton.

Njegova supruga Katie (37), koja je ostala u Devonu sa 6-godišnjom kćeri Honey i sinom Aceom (2), bila je, kaže, u strahu čitavo vrijeme.

- Nikad mi dosad nije rekao da je nervozan zbog nekog vala, no ovoga puta me nazvao i rekao mi da izgleda opasno. Ne znam kako se uopće s time nosi. Samo sam čekala da me nazove jer kad me nazove znam da je sve dobro. To je ono čime se voli baviti i trenira surfanje s takvim žarom da naprosto ne bi bilo u redu da ne budem sretna kad ovakvo nešto postigne.

- Mislio sam da sam vrhunac dosegnuo prije tri mjeseca. Nisam se nadao da ću tako brzo poraziti taj rekord. jako sam sretan što surfam, jer valovi se stalno mijenjaju i nikad ne znaš što ti se sprema - kazao je Cotton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:12