OBRAČUN U ETERU

VIDEO Voditeljica gledatelju koji ju je prozvao debelom: 'Ne poznaješ me, nisi mi prijatelj! Ja sam puno više od broja na vagi!'

U posebnom četverominutnom obraćanju prije jutarnjih vijesti, Livingston se obratila direktno svojem kritičaru
 YouTube

LA CROSSE - Voditeljica na lokalnoj televiziji WKBT u Winsconsinu Jennifer Livingston javno je odgovorila na pismo koje je primila od gledatelja u kojem ju je optužio kako ‘nije prikladan uzor mladim ljudima u zajednici - pogotovo djevojkama’ jer se ‘njeno tjelesno stanje nije promijenilo već godinama’.

Pismo je počelo kružiti internetom nakon što ga je voditeljičin muž, voditelj vijesti Mike Thompson, objavio na svojoj Facebook stranici, koji ga je prozvao ‘bolesnim’ i ‘uzrujavajućim’.

U posebnom četverominutnom obraćanju prije jutarnjih vijesti, Livingston se obratila direktno svojem kritičaru.

Objasnila je kako je htjela ignorirati pismo jer je već navikla na kritiku s obzirom da je javna osoba, no da su je stotine ljudi podržale da nešto odgovori.

- Istina je, imam problema s težinom. Mogli bi me zvati debelom - i da, čak pretilom na liječničkom formularu. No, govorim osobi koja mi je poslala pismo, zar misliš da ja to ne znam? Da tvoje okrutne riječi ukazuju na nešto što ne vidim?

- Ne poznaješ me. Nisi mi prijatelj. Nisi dio moje obitelji, i priznao si da ne gledaš moju emisiju. Ne znaš ništa o meni osim onoga što vidiš izvana, a ja sam puno više od broja na vagi.

Livingstone se potom osvrnula na činjenicu da je u tijeku mjesec borbe protiv nasilništva.

- Njegove riječi ne znače mi ništa, ali ono što me razljutilo jest to što postoje djeca koja ne znaju bolje - koja dobivaju e-mailove kritične poput ovog ili često i gore, svaki dan.

- Ako sjedite doma i govorite o debeloj voditeljici, pogodite što? Vaša djeca će vjerojatno otići u školu i proglasiti nekoga debelim.

Potom se obratila svoj djeci koja se osjećaju izgubljena, koja ima problema s težinom, s bojom svoje kože, svojom seksualnom orijentacijom, svojom invalidnošću, čak i s aknama na licu.

- Ne dopustite da na vaš osjećaj vlastite vrijednosti utječu nasilnici. Naučite iz mojeg iskustva - da okrutne riječi jedne osobe nisu ništa spram usklika mnogih, zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 18:57