BIZARAN ZAHTJEV

VIDEO: ŽELE PODIĆI SPOMENIK SOTONI 'On bi značio poziv na empatiju među svim živim bićima'

 Screenshot

Grupa sotonista iz New Yorka zatražila je od vlasti u Oklahomi da se pored spomenika Deset božjih zapovijedi koji je sagrađen 2012. godine pored zgrade vlade savezne države Oklahome, podigne spomenik Sotoni kako bi mu ljudi 'svih uzrasta mogli sjediti u krilu'.

Grupa koja se zove Sotonsko svetište, u utorak je službeno podnijela zahtjev Vijeću koje je zaduženo za površinu ispred sjedišta Vlade u Oklahomi. Osim zahtjeva grupa je podnijela i crtež.

Ova grupa sotonista predložila je da se napravi dva metra visoka statua Bafometa, bića s rogovima koje sjedi na prijestolju na kojem je nacrtan pentagram te s dvoje djece u njegovom krilu.

Prema njima bi taj prizor trebao biti poziv na suosjećanje među svim živim bićima.

- Prihvaćajući ovu statuu, dobri građani Oklahome će moći pokazati kako podržavaju slobode garantirane Ustavom - naveli su u priopćenju.

Grad Oklahoma je prošle godine zabranio dizanje novih spomenika ispred zgrade Vlade, ali je glasnogovornik ove skupine naveo da su oni svoj zahtjev podnijeli prije nego što je ta zabrana stupila na snagu.

Inače, za izgradnju ove statue već je prikupljeno 17 tisuća dolara, a potrebno je im je još samo tri kako bi se prikupila ukupna svota koja im je potrebna za nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 02:07