PARNI VALJAK

VIŠE OD ČETIRI DESETLJEĆA KARIJERE 'Nikad ne računamo na kredit kod publike, ne kockamo se s tim na sceni'

 Tea Cimaš / CROPIX

Više od četiri desetljeća karijere i trijumfalna koncertna turneja 2u1 samo su neki od razloga zbog kojih je Parni valjak nominiran u dvije kategorije Zlatnog Studija - kao Grupa godine te Koncert godine.

Ova potonja nominacija konkretno se odnosi na Valjkov trosatni nastup u rasprodanoj zagrebačkoj Areni, zbog čega je grupi stigla čestitka od Eventima zbog najprodavanijeg koncerta u 2017. godini.

Ipak gode

- Najpoštenije rečeno, super je to, ali čovjek s vremenom profiltrira što je najvažnije u onom što radi. Vesele nagrade, nominacije, posebno priznanja struke, ali vrijeme i publika su ključni dio cijele priče. Nikoga ne možeš varati dulje vrijeme pa su godine koliko trajete na sceni najbolji pokazatelj koliko vrijedite.

A nominacije i priznanja nagrade, premda su sporedna stvar, moram priznati ipak gode - ističe lider Parnog valjka Husein Hasanefendić Hus. A bez obzira na staž grupe, koji bi za prosječnu osobu zaposlenu u nekoj tvrtki značio punu mirovinu, Hus otkriva kako Parni valjak ni danas pred publiku ne izlazi igrajući na kartu dosadašnjih zasluga.

Inozemni koncerti

- Nikad ne računamo na kredit, ne kockamo se s tim na sceni, a vjerujem da publika osjeti da mi naše koncerte ne “odrađujemo”. Prošla godina po pitanju nastupa bila nam je stvarno odlična. Sve je krenulo još krajem pretprošle godine koncertom u pulskoj Areni, a nakon toga nastupili smo i svim arenama u regiji.

Izdali smo i šest sjajnih singlova i sve su to razlozi da stvarno budemo zadovoljni - odgovara Hasanefendić na pitanje kako u Parnom valjku gledaju na proteklu 2017. godinu. Što se tiče planova za ovu, nakon naporne turneje koja im je obilježila prethodni period, Hus najavljuje kako će ovu ipak nešto manje raditi. To se posebno odnosi kada su u pitanju koncerti pred domaćom publikom.

- Sada su nam u planu koncerti u Americi, Kanadi i Australiji oko kojih upravo pregovaramo. Skandinavija nam je već dogovorena i ponovno ćemo je obići kompletnu. A onda u 2019. vraćamo se publici u Hrvatskoj - ističe. No Valjku to nije jedini zacrtani cilj jer bi do kraja ljeta svjetlo dana trebao ugledati i njihov novi studijski album, prvi od “Nema predaje” koji su izdali 2013. Novo izdanje benda još nema naslov.

- Uz šest već postojećih singlova moramo snimiti još četiri-pet pjesama i bit ćemo spremni. Shvatio sam već da kada izađemo prvo s albumom, osim dvije, tri pjesme sve ostale prođu uglavnom manje zapaženo i da je ovo mnogo bolji put - rekao je Husein Hasanefendić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:50