SUDAR U CENTRU GRADA

VLAHO ARBULIĆ 'Vozač je prošao kroz crveno i odbacio naš auto u zgradu. Ali nije pobjegao. Odmah nam je priskočio u pomoć, dao mi svoje podatke'

 
Vlaho Arbulić (lijevo), mjesto na koje je udario automobil (u sredini) i Goran Ivanišević (desno)
 CROPIX/Getty images

- Hvala Bogu, Emanuel je izvan životne opasnosti, a to je u čitavoj ovoj priči ipak najbitnije - na samom je početku razgovora komentirao model i glazbenik Vlaho Arbulić zdravstveno stanje svog posinka Emanuela Ivaniševića, sina nekadašnje manekenke Tatjane Dragović i njezina bivšeg supruga, teniskog asa Gorana Ivaniševića.

Naime, na sam Praznik rada Vlaho Arbulić, dugogodišnji partner Tatjane Dragović, s kojom ima i kćerkicu Luce, i 12-godišnji Emanuel Ivanišević oko 16 sati doživjeli su tešku prometnu nesreću u samom središtu Zagreba, nakon čega je Emanuel s ozljedama glave završio u dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici.

U sudaru automobila koji je vozio Arbulić s drugim vozilom na križanju Ulice baruna Trenka i Gajeve, Arbulićev je terenac odbačen u zid zgrade Ministarstva financija, nakon čega su se odmah aktivirali zračni jastuci. Prema svemu sudeći, krivac za sudar je drugi vozač, koji je najvjerojatnije prošao kroz crveno, ne zaustavljajući se, i direktno se sudario s Vlahom Arbulićem.

Direktan udarac

- Još uvijek sam pod velikim stresom i ne mogu ulaziti previše u detalje, ali čovjek s kojim smo se sudarili prošao je kroz čisto crveno, nije uopće reagirao, nije kočio, niti pratio promet. Direktno nas je pogodio i odbacio u zgradu. Aktivirali su se zračni jastuci, a meni je samo u glavi bilo da bude sve dobro s Emanuelom koji je bio ozlijeđen i da ga izvučem iz automobila.

Doduše, moram reći da se drugi vozač odmah zaustavio, vratio i priskočio nam u pomoć. Više puta se ispričavao zbog svega i nimalo mu nije bilo lako - kaže Arbulić za Jutarnji list, dodajući da se s drugim vozačem nije čuo nakon nesreće te da je sad sve u rukama policije, koja utvrđuje sve okolnosti u kojima je do sudara došlo.

No, neposredno nakon sudara nije bilo vremena za čekanje policije, jer je Vlaho, čim je primijetio da je Emanuel ozlijeđen, uzeo dječaka u ruke do dolaska vozila Hitne pomoći, a zatim su odjurili u bolnicu.

- Bio sam u potpunom šoku, moglo je biti puno gore i dogoditi se tko zna što. Čovjek je ostavio svoje podatke, a policija je na naknadni uviđaj došla u bolnicu. Meni je samo bilo bitno da je s Emanuelom sve u redu, jer ima povredu glave, a meni nije bilo ništa. Srećom, ni u jednom trenutku nije gubio svijest, bio je jako hrabar i priseban i jasno je bilo da je van životne opasnosti. Moram se i zahvaliti svima koji su nam priskočili u pomoć - potvrdio nam je Arbulić.

Zasad bez prijava

Liječnici u Dječjoj bolnici u Klaićevoj kažu da je nakon prometne nesreće, koja se u nedjelju dogodila u Ulici baruna Trenka, na prometnom zagrebačkom Zelenom valu, Emanuel Ivanišević vitalno stabilan, odnosno da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. Također je utvrđeno da nema simptome potresa mozga.

Ipak, dječak je hospitaliziran, a kako saznajemo, danas bi trebao biti pušten na kućno liječenje. Također je dobio posjekotinu na tjemenu, što je sanirano odmah po dolasku u bolnicu, a ima i nagnječenja po tijelu, što bi mogla biti posljedica otvaranja zračnog jastuka. Kao posljedica udarca u nesreći natekla mu je usnica, jer dječak nosi aparatić za zube. Emanuel je, za svaki slučaj, jučer bio ostavljen u bolnici na promatranju.

Istovremeno iz PU zagrebačke potvrđuju da policija još uvijek provodi istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti prometne nesreće, odnosno još uvijek protiv nikoga nisu podnesene kaznene ni prekršajne prijave.

U trenutku kad je njegov sin doživio nesreću, bivša teniska legenda Goran Ivanišević bio je poslovno izvan Hrvatske, no čim je za nju doznao, sve je poslovne obveze stavio na stranu i hitno se zaputio u Zagreb te je već jučer posjetio svog Emanuela u bolnici.

Teniski talent

Inače, Emanuel je mlađe dijete Gorana Ivaniševića i Tatjane Dragović, a bivši supružnici imaju i četiri godine stariju kći Amber Mariju. Par se razveo 2013. godine nakon četiri godine braka i dugogodišnje ljubavi, a danas su oboje u novim i sretnim vezama. Bivši tenisač i osvajač Wimbledona je godinu i pol u braku s radijskom voditeljicom Nives Ivanišević, s kojom je lani dobio sina Olivera, dok je Tatjana Dragović novu ljubav pronašla u mladom glazbeniku iz Konavala, s kojim ima 4-godišnju kćer Luce.

Nakon razvoda bivši su supružnici ostali u bliskim i prijateljskim odnosima te ih se nerijetko moglo vidjeti zajedno u društvu s njihovim novim partnerima. O djeci vode zajednički brigu, a Goran Ivanišević i ranije je isticao kako je njegov Emanuel naslijedio od njega teniski talent te da je na terenu čak i žešći nego što je Goran svojevremeno bio. Kako je ispričao naš slavni tenisač, njegov sin jednako strastveno zna i bacati reket kad se razljuti te se s lošim rezultatima ne miri lako. A upravo nakon nedjeljnog teniskog treninga se i dogodila nesreća, ali na svu sreću bez težih posljedica.

Kako je sam Vlaho Arbulić naglasio, jedino što je bitno u čitavoj priči je da je Emanuel dobro, da će biti pušten iz bolnice i da unatoč silini udarca nije došlo do težih posljedica. O materijalnoj šteti i ostalim detaljima, dodao je, uopće nema smisla raspravljati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:46