NAJEDNOM - PROMJENA

VODEĆI HDZ-ovci ZNATNO UBLAŽILI RETORIKU PREMA ŠKORI 'Čestitamo mu na dobrom rezultatu, važno je istaknuti jednu činjenicu...'

 
Milijan Brkić i Ivan Anušić
 Goran Mehkek / Hanza Media

Nakon što su objavljeni rezultati izlaznih anketa voditelj izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović Ivan Anušić poručio je da nije iznenađen malom razlikom između Grabar Kitarović i Škore.

- Nije nas ništa iznenadilo niti nas je išta šokiralo. Ono što meni je bitno za naglasiti jest da su dva kandidata desnice preko 50 posto glasova već u prvom krugu, što će naznačiti smjer u drugom krugu 5. siječnja - rekao je Anušić i dodao da moramo pričekati konačne rezultate prvog kruga izbora.

- Znali smo da se Škoro borimo za isto biračko tijelo, za centar i sve desno od centra, za demokršćansko tijelo - dodao je Anušić pa rekao i da mu je dosta važan rezultat u Zagrebu.

I dijaspora i Zagreb donijet će svoj dio glasova, Zagreb će vjerojatno odlučiti o pobjedniku 5. siječnja.

Izlazne ankete komentirao je i Milijan Brkić, potpredsjednik HDZ-a.

- Kolinda Grabar Kitarović je u pobjedničkoj kampanji, bit će sigurno ponovno predsjednica Republike Hrvatske. Činjenica je da ovaj put imamo još jednog kandidata na desnom centru koji je dobar - rekao je Brkić.

- Čestitam gospodinu Škori na ovim rezultatima, ali nas ne brine taj rezultat jer će Kolinda pobijediti u drugom krugu izbora - dodao je Brkić.

- Mi ostvarujemo ono što smo si zadali kao cilj - da naša kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović uđe u drugi krug - izjavio je pak Gordan Jandroković za HRT u izbornom stožeru Grabar-Kitarović, komentirajući rezultate izlaznih anketa i privremene neslužbene rezultate DIP-a.

Kazao je da HDZ s puno optimizma gleda na konačan rezultat izbora, s obzirom na to da su kandidati desnice dobili više od 50 posto glasova, a prednost Milanovića pred Grabar-Kitarović nije toliko velika.

- Vjerujemo da će veliki broj birača Miroslava Škore podržati Kolindu Grabar-Kitarović u drugom krugu - rekao je.

Smatra da je Škoro ostvario dobar rezultat te mu je čestitao na tome. Ocijenio je kako su za njega glasali oni koji žele promjene u društvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:49