NA ZADNJEM SJEDIŠTU NJIHOVIH AUTA

VOZAČI POZNATIH, SLAVNIH I BOGATIH OTKRILI ŠTO SU IM SVE KLIJENTI PRIUŠTILI 'Cijelu noć tražio je prostitutku transvestita za svoju djevojku...'

Ilustracija
 Profimedia, ImageSource

Koliko god se trudila i pokušavala, profesionalna vozačica Jayne Amelia Larson jednog jutra prije skoro 10 godina iz automobila Town Car marke Lincoln nikako nije mogla izbaciti sina jednog od najbogatijih stanovnika Los Angelesa. Larson je zakletog partijanera dvadesetih godina noć prije vozila po Bulevaru Santa Monica kako bi ovaj pronašao prostitutku transvestita. Rekao joj je da je to želja njegove djevojke. Namjeravala je preobratiti homoseksualca.

Nakon nekoliko sati traženja, partijaner je pao u pijanstvom izazvan san. Kada se probudio, povratio je te je pokušao urinirati u automobilu. Larson posao nije imala ni mjesec dana. "Više je puta bio na rehabilitaciji. Upoznala sam jednog vozača koji je također vozio za njih. Rekao mi je da je u automobilu vršio nuždu jer nije bio u stanju izaći. Da se razumijemo, to je činio na vrlo prljav način. Nije uopće bio oprezan", rekla je vozačica za The Guardian.

Tvrtka za koju je tada radila javila joj je da ima mladića vratiti kući. Dok je prolazila kroz vrata ogromnog imanja u jednom od elitnih kvartova Grada Anđela, mladić se naglo trgnuo. "Počeo je zapomagati da ga nitko ne voli, da ne smijem probuditi njegove roditelje. 'Mrze me!'. To mi je rekao", otkrila je Larson. Automobil je pred vratima kuće dočekao stariji muškarac. Larson pretpostavlja da je to bio član uslužnog osoblja. "Gestikulirao mu je da šuti pa mu je rekao: 'Stigao si kući. Sad je sve u redu'. Bilo je to jako čudno i neprirodno", dodala je.

Kako piše The Guardian, to što je Larson doživjela te večeri nije neuobičajeno za vozače bogatih i slavnih klijenata. Tony Heaney, bivši vozač milijunaša i donatora britanske Konzervativne stranke Christophera Morana rekao je za Sunday Times da je bio svjestan da u jednoj zgradi u londonskom kvartu Chelsea čiji je vlasnik bio njegov bivši šef djelovalo "najmanje stotinu prostitutki". Heaney je rekao da je brojao kondome u kantama za smeće u stanovima kako bi otkrio koliko ih je točno bilo u stanovima. Bivši vozač Harveyja Weinsteina rekao je da se osramoćeni holivudski mogul jednom prilikom na stražnjem sjedalu auta koji je vozio seksao s producenticom koja ga je molila da je ne ozlijedi. Bivši vozač francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca napisao je knjigu u kojoj je svog šefa opisao kao ženskaroša.

Osim što je vozila sina bogatog žitelja Los Angelesa, Larson je radila sedam tjedana radila za članove saudijskih plemića. Bila je jedna od 40 vozača koji su tijekom tog vremena radili 24 sata na dan. Princeza Zaahira (izmišljeno ime), njezina djeca, obiteljsko osiguranje, obiteljski prijatelji te prateće osoblje mogli su u bilo kojem trenutku nazvati i tražiti da ih se negdje odveze.

Jednom je prilikom nakon smjene koja je trajala 12 sati morala pronaći 27 bočica kreme za uklanjanje dlaka. Da bi ispunila princezin zahtjev, morala je obići 20 trgovina. "Grabila sam sve bočice koja sam vidjela. Kada sam se vratila princezi predati kreme, njezina mi je tajnica rekla da sam zakasnila", rekla je Larson. Drugom je prilikom morala voziti princezinu 50-godišnju prijateljicu nakon što se ova podvrgnula estetskoj operaciji povećanja stražnjice. "Znalo je proći nekoliko dana da nisam ni jela ni spavala. Kraljevska me obitelj držala u stanju konstantnog kaosa, a njihovo me osoblje iskorištavalo. Često sam radila i njihov posao, a ne samo svoj", dodala je Larson.

Nijemac Gerold Wunstel, vozač s 24 godine staža u Los Angelesu, rekao je da blizina poznatih i slavnih određene vozače može zavarati. "Vi pomislite da ste dio njihove ekipe. Vi ste samo njihov vozač. Član Eurythmicsa Dave Stewart jednom me pozvao da rođendanski tulum. Rekao sam mu da neću doći. Nisam njegov prijatelj, nego profesionalac", rekao je Wunstel, koji je tijekom svoje karijere vozio njemačke političare i holivudske zvijezde.

Wunstel je rekao da ga jedan klijent, bogati saudijski poslovni čovjek, tražio da ga vozi dileru marihuane. "Morao sam mu reći da dilerima ne daje napojnice", rekao je i dodao da je nakon četiri dana odlazaka dilerima Saudijcu rekao da ga više neće voziti u "nabavku". "Rekao sam mu da sam tek stigao u SAD te da ne mogu riskirati da me policija zaustavi jer mogu izgubiti zelenu kartu. To nije bila istina, ali nisam planirao biti njegov magarac."

Nijemac je vozio glumce Billa Murrayja i Georgea Clooneyja te glazbenika Eminema. Prema njegovim riječima, vožnja poznatih često je velika gnjavaža. "U ured morate doći četiri sata prije dogovora jer nikada ne znate kada će točno njihov privatni zrakoplov sletjeti, a ne plaćaju vas dodatno. Uz to, neki poznati ne daju napojnice", rekao je Wunstel i prisjetio se jednog osobito neugodnog klijenta. "Kad je sletio sa svojim zrakoplovom, uzeo je helikopter do mog automobila. Neke limuzine imaju odvojene prostore kako ne biste čuli što se događa, međutim istina je da čujete sve. Dok sam ja vozio, ona se seksao s manekenkom. Bio je neodgojen i nepristojan. Dao mi je 100 dolara napojnice, ali to nije poanta."

Vlasnik tvrtke EG Chauffeurs iz Londona Ervin Gjoni kaže da su klijenti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta i Saudijske Arabije najzahtjevniji. "Neki klijenti znaju poslati i popis zahtjeva s 50 točaka", rekao je Gjoni za The Guardian. Vozač Gjonijeve tvrtke Manny Qorrolli kaže da tipičan dan uključuje šoping te odlaske u restorane i kafiće s nargilama. "Znam raditi i po 60 sati na tjedan, ali nekad znam dobiti napojnicu od 500 funti na kraju jednog dana."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:23