StoryEditor
SRPSKI PREDSJEDNIK

VUČIĆ O TV OKRŠAJU MILANOVIĆA I KOLINDE 'Hvala im na dodatnoj podršci. Na uvrede ću odgovoriti kada prođu predsjednički izbori u Hrvatskoj'

 REUTERS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u utorak, komentirajući izjave u RTL duelu predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović u kojima je spomenut, da će "odgovoriti na uvrede" kad u Hrvatskoj prođu predsjednički izbori.

 

Nakon razgovora s patrijarhom srpskim Irinejom o situaciji u Crnoj Gori, Vučić je na pitanje novinara kako komentira "teške riječi" na njegov račun, koje su se sinoć čule u sučeljavanju Milanović  - Grabar-Kitarović, rekao da ne želi odgovarati, pa makar to bile i osobne uvrede.

 

"Čekat ću da završe izbori, pa ću onda komentirati", kazao je Vučić dodavši da nije bio "naročito fasciniran" debatom dvoje hrvatskih predsjedničkih kandidata i zahvalivši Milanoviću i Grabar-Kitarović na "dodatnoj potpori" koju mu pružaju.

 

To što ne želi odgovarati na njihove ocjene izrečene tijekom televizijskog sučeljavanja, pa "makar i na teške i osobne uvrede", i što se ne želi miješati  "u njihove stvari", Vučić je ilustrirao tvrdnjom kako je "Srbija danas zrelija, odgovornija i ozbiljnija".

 

"A, oni valjda misle da imaju prava odlučivati tko je u Srbiji dobar predsjednik, a tko nije. Hvala im na dodatnoj podršci, koju mi pružaju unutar srpskog naroda, gdje god da živi", istaknuo je Vučić.

 

Milanović je u debati s Grabar-Kitarović rekao kako ne bi blokirao put Srbije u EU, „osim ako nam ne daju toliko razloga da nemamo drugog zbora”.

 

"Ne želim to koristiti kao monetu za uništavanje jedne države koja ima nesreću da je trenutno vodi jedan ratni kabadahija", rekao je Milanović, navodeći da je "čovjek koji je u Glini govorio najgore stvari, koje su 1995. godine tisuće naših Srba koštale sudbine, života, imovine, sreće, ljubavi, svega" i da je "taj čovjek sada izabran u ime beogradske čaršije... da je vodi", rekao je Milanović.

 

Grabar-Kitarović pak Vučića ne bi ponovno zvala u Hrvatsku dok se ne riješi pitanje nestalih osoba u Domovinskom ratu. Inzistirat će, kaže, na tome da Srbija ispuni kriterije za članstvo u EU kao što su ih ispunile i sve druge države uključujući i Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 08:58