KLJUČNI DANI

ZADNJIH 48 SATI BITKE: HDZ Kolindi priprema glamurozni spektakl u Ciboni, Milanović planira miran finiš, a Škoro - iznenađenje!

Podršku Kolindi dat će cijeli vrh HDZ-a - od premijera Plenkovića, preko Jandrokovića i ministara, do poznatih osoba iz javnog života
Zoran Milanović, Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro
 Goran Mehkek / CROPIX

Danas je udarni dan u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, Miroslava Škore i Zorana Milanovića, troje kandidata koji prema svim istraživanjima javnog mnijenja imaju najviše šansi postati predsjednikom države.

Škoro će tijekom prijepodneva nastaviti slavonsku turneju. U Požegi će se družiti s građanima, a za poslijepodne i večer predvidio je druženje s građanima u Zagrebu. U petak je također u Zagrebu i priprema iznenađenje. Kakvo - to u njegovu stožeru ne žele otkriti.

Podrška Červara

Kandidat SDP-a Milanović nakon Zadra u četvrtak ide u Pulu gdje će održati posljednji motivacijski skup. U Puli je počeo s prikupljanjem potpisa, a tamo će u prostorijama Circolo - Zajednice Talijana Pula imati nastup kojim će završiti predizborne skupove u prvom krugu kampanje. U njegovu su stožeru rekli da još nisu konačno odlučili kako će provesti petak - posljednji dan kampanje. Kažu da neće biti skupova, ali nije sigurno hoće li biti u Zagrebu ili će se družiti s građanima nekog drugog grada. Odluka dijelom ovisi i o vremenskim prilikama.

Najglamurozniji finiš kampanje imat će HDZ-ova kandidatkinja, aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Nakon povratka iz Istre i Like, danas ima završni skup u zagrebačkoj Ciboni. Planira se dolazak HDZ-ovaca iz cijele Hrvatske tako da bi dvoranu trebalo popuniti između 3500 i 4000 ljudi.

Grabar-Kitarović trebala bi doći na skup u pratnji supruga Jakova Kitarovića, a podršku će joj dati cijeli vrh HDZ-a - od predsjednika stranke Andreja Plenkovića, preko svih ministara, glavnog tajnika HDZ-a i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića do predsjednika Kluba zastupnika Branka Bačića i drugih. U stožeru nam nisu mogli reći hoće li doći i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, no naveli su kako ga očekuju, jednako kao i predsjednike drugih stranaka koje podržavaju njihovu kandidatkinju. Očekuje se i više osoba iz sporta, a siguran je dolazak rukometnog izbornika Line Červara.

Skup u Ciboni trebao bi trajati do dva sata, a uz govore je predviđena i pjesma. U stožeru kažu da neće svirati poznati i razvikani glazbenici, ali će biti zastupljena glazba iz svih krajeva Hrvatske, od Dalmacije, preko Slavonije do Zagorja. Nakon četvrtka u Ciboni, Grabar-Kitarović u petak se seli u Vukovar gdje će biti posljednji predizborni skup.

Na pitanje kakva će biti taktika predsjednice u samom finišu kampanje, u njezinu stožeru odgovaraju da se ne predviđa ništa posebno.

- Nama je bilo ključno sučeljavanje na HTV-u. Time je presjekla medijska naklapanja da nije spremna na debate i da se boji sučeljavanja. To je odrađeno, bilo je dobro i sada relaksirano odrađujemo prvi krug do kraja - kaže jedan od suradnika Grabar-Kitarović.

Razbijen strah

Dodaje kako predsjednica neće odašiljati nikakve nove poruke, nego će se držati tema koje je i dosad komunicirala u kampanji. Otkriva nam, međutim, da ga je iznenadilo kada je predsjednica tijekom sučeljavanja na HTV-u rekla kako je SOA korumpirana i da se već dugo s tim bori te da zbog toga u njoj treba zaposliti mlade ljude.

- Nikada tijekom kampanje uopće nismo razgovarali o obavještajnom aparatu, a nije bilo ni predviđeno da o tome govori tijekom sučeljavanja. Ali, ona zna zašto je to rekla. Zna što se događa u tom sustavu i sigurno je imala razlog zbog kojega je to izgovorila. Ja ga ne znam - izjavio je naš sugovornik.

U stožeru aktualne predsjednice su uvjereni da se Miroslav Škoro ispuhao, da je do sučeljavanja na HTV-u pokazao sve što je imao i da više nema što.

- Izjava da će pomilovati Merčepa bila mu je očajnički potez, a do samih izbora će ponavljati da, ako ne uđe u drugi krug, to znači kako je pokraden - smatra osoba iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović.

U stožeru Miroslava Škore kažu da više neće biti posebnih obraćanja glasačima HDZ-a.

- Za tim nema potrebe jer ga je šira HDZ-ova baza prepoznala od prvog dana. U Lisinskom je samo poslao poruku da ne odstupa od svojih principa. To ne treba ponavljati jer je nakon Lisinskog razbijen strah i partijska stega među članovima HDZ-a - kažu u Škorinu stožeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:56