GORKO ISKUSTVO

'ŽAO MI JE ŠTO TO MORAM REĆI, ALI DEČKO JE MORON!' Ugledni svjetski arheolog odveo Lea Messija u obilazak piramida, možda bolje da nije...

 Reuters

Lionel Messi nedavno je boravio u Egiptu kako bi obišao piramide, a ljubazni domaćini pobrinuli su se da najbolji nogometaš svijeta dobije najbolju moguću pratnju i savršenu lekciju iz povijesti. Zahi Hawass, jedan od najuglednijih svjetskih arheologa, dobio je čast da proveze Messija kroz povijest Egipta, a na kraju cijele priče čini se da je kombinacija najboljeg znanstvenika i nogometaša doživjela - fijasko.

Kada su novinari jedne egipatske TV kuće pitali doktora Hawassa kakav je Messi privatno, dobili su odgovor koji je sve šokirao.

- Žao mi je što to moram reći, ali taj momak je moron - rekao je Hawass i nakon toga objasnio što je htio reći.

- Kada sam mu pričao o povijesti piramida, samo me tupo gledao. Pola sata sam proveo s njim na piramidama i mislio sam kako je vrlo važno da nauči neke stvari jer njega obožavaju milijuni diljem svijeta. Uostalom, to je dosta bitno i za naš turizam.

Međutim, čini se da Messi nije bio toliko zainteresiran za lekciju iz povijesti.

- Nije pokazao ni minimum zainteresiranosti. Ja sam samo pričao, a njegovo lice je bilo poput kamena. Ja sam drobio o tajnim odajama, faraonima, svakakvim mitovima... Ali, ništa, baš nikakva reakcija! Da se razumijemo, bio je jako pristojan, ali ne znam... Valjda mu je samo nogomet na pameti.

CAIRO, EGYPT - JUNE 4:  US President Barack Obama and Egyptian antiquities cheif Zahi Hawass (R) visit the Giza pyramids complex on June 4, 2009 in Cairo, Egypt. Earlier, Obama gave a key Middle East policy speech seeking to bridge the gaps between the US and the Muslim world.  (Photo by Mohamed Hamed - Pool/MENA/Getty Images)
Getty Images
Doktor Hawass i Baracka Obama odveo je u obilazak

Nekoliko tjedana ranije doktor Hawass je imao sličnu turu s glumcem Willom Smithom.

- To je bilo totalno drugačije iskustvo. Smith je intelektualac. Imao je stotinu pitanja, bio je pripremljen, sa sobom je cijelo vrijeme držao knjigu o piramidama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:51