Zbog najamnine za Garden Englezi tuže Hotele Zadar

ZADAR - Gradskoj upravi trebalo je 15 godina da prostor kultne Bašte Beograd, u kojoj je prije četiri godine otvoren klub The Garden, uknjiži kao svoje vlasništvo. Prostor na Muraju, odnosno gradskim bedemima, bio je tretiran kao društveno vlasništvo, pa se Grad Zadar lani upisao kao vlasnik - rekla je pročelnica za upravljanje gradskom imovinom Jasmina Sočković.



Lokacija je dobila status javne površine, a s dosadašnjim korisnicima, tvrtkom Bašta d.o.o., potpisan je sezonski ugovor o najmu. Koliki će najam Nicolas Colgen, Milan Kotur, Jimmy Brown (bubnjar grupe UB40, op. a.) i Steve McCane kao suvlasnici Bašte plaćati Gradu, nismo doznali u gradskoj upravi. No, upravo su Englezi potaknuli gradsku upravu da provjeri vlasništvo nad klubom The Garden, i to kada su došli u financijski škripac s Hotelima Zadar koji su im iznajmili taj prostor na deset godina.



Englezi su se pobunili jer je najam iznosio 28.000 eura godišnje, što je, po njihovu mišljenju, bilo previše za sezonu od 90 dana. Stoga su s Upravom Hotela Zadar pokušali dogovoriti manji iznos najamnine, ali nisu uspjeli

- Najam je iznosio 28.000 eura godišnje, što je bilo previše za sezonu s 90 radnih dana - rekao je jedan od suvlasnika Bašte te dodao da su s Upravom Hotela Zadar pokušali smanjiti iznos najamnine.



Spor je, međutim, završio na Trgovačkom sudu, nakon čega su Englezi platili dio duga Hotelima Zadar koji traže povećanje najma. Nakon što se otkrilo da Hoteli Zadar nisu vlasnici tog prostora, koji su stoga bespravno iznajmljivali, Englezi najavljuju tužbu kojom će tražiti povrat novca za najam. Direktoru Hotela Zadar, Ivi Deviću, nije poznato da se Grad Zadar upisao kao vlasnik prostora bivše Bašte Beograd.



- Prijavit ću to našem odvjetniku, pa neka to provjeri - izjavio je Dević. Dodao je da Hoteli Zadar nisu bili upisani kao vlasnici tog prostora koji je godinama koristio također bivši hotel Beograd.



- Bašta je bila unesena u elaborat u pretvorbi i temeljni kapital tvrtke prije privatizacije - istaknuo je direktor Hotela Zadar.

Dijana Mijatović/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:25