PJENI SE, A ONDA...

ŽELITE LI DOISTA ZNATI KOLIKO JE COCA-COLA NEZDRAVA? Video eksperiment pokazuje što se dogodi kada se omiljeni napitak pomiješa sa želučanom kiselinom

 Screenshot

Svi često i vrlo rado posegnemo za limenkom Coca-Cole iako smo svjesni da je puna šećera i posve nezdrava, no ovaj video eksperiment dočarat će vam što se zaista događa kada je popijemo.

Snimka pokazuje divlju reakciju koja se dogodi kada Cola dođe u kontakt sa supstancom koja predstavlja želučanu kiselinu.

Prvo se u dodiru s kiselinom Cola počne pjeniti, izlije se preko ruba čaše, a onda se sve pretvori u nešto što ne biste željeli da vam bude u želucu.

Nakon minute dim se počne izdizati iz mase koja se počinje stvrdnjavati. Temperatura se podiže, a smjesa uskoro počinje nalikovati na asfalt.

Iako su neki komentirali da eksperiment nije vjerodostojan jer korištena kiselina nije identična želučanoj, drugi su branili postupak. Video je pregledan više od 9 milijuna puta na Facebooku.

Ovo nije prvi video eksperiment s omiljenim pićem. Još jedan nedavno objavljen pokazuje što se događa kada običnu Coca-Colu zagrijete na tavi - u usporedbi kada isto učinite s Coca-Colom Zero. Naime, dok nakon Coca Cole Zero ostane mala količina karameliziranog šećera, a nakon kuhanja klasične Cole ostane golema crna smjesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 13:18