MONSTRUM IZ ALABAME

ŽENI PROSVIRAO, A PAPIGI ODSJEKAO GLAVU 'Obje su previše pričale, tražile su to'

 Madison County Sheriff's Dept.

HUNTSVILLE - Robin Penton (53) iz američke savezne države Alabame svoju vlastitu suprugu Colleen (34) i obiteljsku papigu nepoznatog imena ubio je jer su, kako sam kaže, obje previše pričale. To je napisao u oproštajnim porukama prije nego što se bezuspješno pokušao ubiti, a sadržaj poruka objelodanjen je na sudu, na koji je nedavno izveden radi saslušanja o jamčevini.

Suprugu Colleen je ubio iz vatrenog oružja, dok je papigi odrubio glavu. Usmrtio je i tri obiteljska psa - engleskog ptičara, čivavu i rotvajlera, a za njihovu je likvidaciju okrivio suprugu koja ih, kaže, nije dresirala.

U krvavi je pohod krenuo 10. ožujka, a nakon svega je nazvao brata kojega je obavijestio o učinjenom najavljujući mu pritom samoubojstvo.

Brat je odmah alarmirao policiju koja je, kada je stigla do Pentonove obiteljske kuće u Huntsvilleu, u garaži zatekla dva slupana motocikla.

Policijski su službenici uočili krvavi trag te su ga slijedili iz garaže sve do kupaonice gdje su našli Colleen s prostrijeljenom glavom. Dobila je tri metka, a Robin ju je još za svaki slučaj zatukao grijalicom. Nakon svega je na nju položio cvijeće, koje je ranije uzeo s majčina groba, te malog keramičkog anđela.

Robin i Colleen (Foto: Facebook)

Policajci su ubrzo pronašli i onesviještenog Robina, koji se nagutao analgetika i ruma. Njegovu bestijalnost razotkrile su već spomenute oproštajne poruke, u kojima je pokušao objasniti što mu se vrtjelo po glavi.

Između ostalog je priznao da je supruzi odsjekao nos, zbog čega je po cijeloj kući i ostao krvavi trag. 'Ubio sam boga u njoj i odvukao je u kupaonicu gdje sam je ubio zajedno s psima', napisao je.

U jednoj od poruka zaprijetio je svom bivšem šefu jer mu je dao otkaz. Taj šef sjedi u upravnom odboru banke u kojoj je Robin podigao kredit za kupnju dvaju motocikala, koje je iz osvete i bijesa razbio.

Priprijetio je i Colleeninom bivšem suprugu i njezinoj djeci iz prvog braka. Istovremeno je napisao da ona sve ovo 'nije zaslužila, ali je to tražila'.

Dodatne je detalje iznio policiji tijekom ispitivanja, nakon što je pušten iz bolnice. Kroz plač, ali bez trunke kajanja, pojasnio je da je dobio živčani slom zbog SMS poruke koju je Colleen kobnog dana poslala jednoj prijateljici, jadajući se da 'Robin tek što je došao kući već sere'.

U srijedu je sudac odbio zahtjev njegovih odvjetnika da mu jamčevinu postavi na pola milijuna dolara tako da će početak suđenja čekati iza rešetaka. Tužiteljstvo je na saslušanju otkrilo da je 80-ih godina prošlog stoljeća Penton već bio u zatvoru zbog silovanja, fizičkog napada i pokazivanja spolovila u javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 15:05