Zlatku Mariću prijava zbog nesreće njegova sina na Hvaru

SPLIT - Policajci su podnijeli prekršajnu prijavu protiv Zlatka Marića, vlasnika zaštitarske tvrtke Sokol Marić, nakon što su njegovu sinu Kristijanu Mariću (18) oduzeli vozačku dozvolu te ga novčano kaznili zbog niza prekršaja koje je počinio u četvrtak rano ujutro prije nego što je na Hvaru razbio skupi Porsche Cayman.



Marića starijeg policajci su prijavili jer je jedva punoljetnom sinu omogućio vožnju automobilom koji je prejak za njegove godine i vozački staž, a mladić je uz to bio i pod utjecajem alkohola.



Podsjetimo, Kristijan Marić je sa 1,19 promila alkohola u krvi zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad Porscheom Caymanom na cesti Jelsa - Starigrad i zabio se u kameni suhozid, nakon čega se nekoliko puta prevrnuo. Njegov suvozač je također bio pod utjecajem alkohola (0,53 promila), a obojica su iz smrskane jurilice izašla tek s nekoliko ogrebotina i masnica.



Kristijan Marić kažnjen je oduzimanjem vozačke dozvole na šest mjeseci, sa 6 kaznenih bodova i 6000 kuna globe zbog niza prekršaja. Riječ je o vožnji pod utjecajem alkohola te prekoračenju brzine, koja nije točno utvrđena jer nije bilo tragova kočenja, ali policajci tvrde da je brzina bila veća od 80 km na sat. Marić je te prekršaje počinio automobilom od 300 konjskih snaga iako kao vozač početnik ne smije sjesti za upravljač auta snažnijeg od 75 kilovata.

A. Kuzmić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:53