POSEBNO PRIZNANJE

'Zlatni Studio' Odašiljačima i vezama za razvoj digitalnog radija

 
 Dragan Matic / CROPIX

Posebno priznanje Zlatni Studio za razvoj digitalnog radija uredništvo Jutarnjeg lista ove je godine dodijelilo tvrtki Odašiljači i veze.

Naime, otvaranjem servisa digitalnog radija mnogim izdavačima omogućen je razvoj radijskog programa na potpuno novoj platformi, koju svojim preporukama, posebno podržava i Europska komisija.

Statuu Zlatni Studio direktoru OiV-a Mati Botici predao je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić.

Zagreb, 270220.
Direktor odasiljaca i veza Mate Botica dobio je nagradu Jutarnjeg lista Zlatni Studio za unapredjenje digitalnog radia.
Na fotografiji: glavni urednik Jutranjeg lista Goran Ogurlic predaje nagradu Mati Botici.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matic / CROPIX

Povodom dodjele ove nagrade iz tvrtke Odašiljači i veze su priopćili:

"Na globalnoj razini radio ostaje moćan medij kojem se najviše vjeruje i najviše konzumira te ima jedinstvenu sposobnost da dopre do najšire publike.

Digitalni radio u tehnologiji DAB+ platforma je koja osigurava slušateljima prijam radijskog signala bez smetnji te mogućnost većeg i jednostavnijeg izbora programa čistog zvuka, ali i dodatne tekstualne i grafičke usluge koje prate audio sadržaj.

Nedavno je započela treća godina testnog odašiljanja u ovoj tehnologiji, a očekuje se proširenje mreže i bolje pokrivanje Slavonije i Dalmacije te postavljanje dopunskog odašiljača za bolje pokrivanje grada Zagreba.

Zagreb, 270220.
Direktor odasiljaca i veza Mate Botica dobio je nagradu Jutarnjeg lista Zlatni Studio za unapredjenje digitalnog radia.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matic / CROPIX

DAB+ prijamnici postaju standard za sva nova putnička vozila budući da krajem ove godine na snagu stupa obaveza kojom svi novi automobili koji se stavljaju na tržište Europske unije moraju imati audio prijamnik koji omogućuje prijam digitalnog zemaljskog radija.

U skladu s time očekuje se i povećana slušanost digitalnog radija u čitavoj Europi, a Republika Hrvatska zahvaljujući OIV-u u tome ne zaostaje."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:45