OZRAČJE NA INAUGURACIJI

ZORAN MILANOVIĆ 'Najviše mi se svidjelo kada je Kolinda pozdravila Josipovića i Mesića'

Premijer je tijekom posjeta Dalmaciji izrazio uvjerenje da će suradnja s predsjednicom biti dobra
Zagreb, 150215.Markov trg.Svecana predsjednicka inauguracija novoizabrane predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarovic na Trgu sv. Marka.Na fotografiji: Zoran Milanovic, Ivo Josipovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongracic / CROPIX

JELSA - Predsjednik Vlade Zoran Milanović ocijenio je da je ozračje na inauguraciji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bilo dobro, da mu se najviše svidio dio govora u kojem ona zahvaljuje svojim prethodnicima Mesiću i Josipoviću, a ponovno ju je pozvao na sjednicu Vlade, već od sljedećeg četvrtka.

"Atmosfera je bila dobra i to mogu samo pozdraviti", rekao je Milanović u utorak u Jelsi na otoku Hvaru nakon svečanog otvorenja nove dionice ceste Jelsa-Poljice. Istaknuo je i kako je za suradnju s novom predsjednicom ali, dodao je, "znaju se odgovornosti".

"Vlada je odgovorna za ovakve stvari (izgradnja ceste Jelsa-Poljice) i stotinu drugih stvari koje život znače, a predsjednica može doista pridonijeti atmosferi u svakom pogledu", ocijenio je Milanović. "Pozivam još jednom predsjednicu od sljedećeg četvrtka da dođe na sjednicu Vlade, kad god hoće", dodao je.

U vezi s čestitanjem novoj predsjednici, Milanović je odgovorio: "Ja sam o tome sve rekao, a ja nisam klimavac."

Na novinarski upit misli li da će nova predsjednica provesti pomirbu koju je spomenula u inauguracijskom govoru, Milanović je odgovorio kako se nada da hoće te da on "drži palčeve za to".

"Ja sam u kampanji govorio jedno, a u inauguracijskom govoru to isto. Ali, volim da se ljudi promijene, ako se okrenu na dobro, i to pozdravljam", dodao je Milanović. Kako je rekao, najviše mu se svidio dio inauguracijskoga govora u kojem je nova predsjednica pozdravila dvojicu bivših predsjednika Stjepana Mesića i Ivu Josipovića.

"Nije se to baš svima dopalo, a meni se to jest dopalo. Na tomu sam joj zahvalan, a zahvalan sam i njima dvojici što su u zadnjih 15 godina napravili za hrvatski narod i hrvatsku državu. Naravno, ne gleda to svatko kao ja, ali u tome je sadržaj demokracije", rekao je Milanović.

Ivo Josipović je, prema njegovom mišljenju, bio pravi predsjednik (isto kao i Stjepan Mesić), te je dobro došao u SDP, naravno ako se on za to odluči, javlja Slobodna Dalmacija.

Što se tiče izjave Tomislava Karamarka da bi gospodarska pitanja na razini zemlje trebalo rješavati konsenzusom komentirao je da je to nešto što jako dobro zvuči, ali je nažalost miljama daleko od stvarnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:06