Svijet superjunaka

Ako obožavate Spider-Mana, u kina dolazi novi Marvelov hit s Dakotom Johnson u glavnoj ulozi

Glumica nije mislila da će se naći u svijetu superjunaka, ali savršeno se snašla u njoj novom žanru
 Shutterstock

Na spomen Dakote Johnson šira javnost mahom pomisli na filmski serijal „Pedeset nijansi sive“ gdje je glumica uspješno utjelovila Anastasiju Steel, a koji joj je otvorio mnoga vrata u svijetu Hollywooda. Neki je pak povezuju s filmskom poslasticom iz 2016. „Kako biti solo“ gdje je potvrdila da se odlično snalazi i u romantičnoj komediji, dok je 2021., kad je u kina stigla uspješnica „Mračna kći“, miljenica Hollywooda pokazala je i da odlično pliva u horor vodama.

Nema sumnje da se Johnson može usporediti s kameleonom jer se savršeno snalazi u svim žanrovima. Da je talentirana, društveno osviještena i svestrana potvrđuje i činjenica da je surađivala s 300-njak holivudskih glumica na inicijativi Time‘s Up kako bi se zaštitilo žene od maltretiranja i diskriminacije. Neki ne znaju da je 2018. postala ambasadorica i kreativna direktorica sexual wellness brenda „Maude“ kojem je cilj poboljšati seksualna iskustva drugih ljudi.

Okosnica Dakotinog rada su ljudi, bilo da ih kroz film zabavi i utješi, možda potakne da zavole vlastitu seksualnost ili pak kroz aktivističko djelovanje osnaži, naročito žene.

Glumica u stvarnom svijetu nije daleko od superjunakinje, a jednu će uskoro utjeloviti u superherojskom trileru „Madame Web“ koji se može pogledati od 14. veljače u Cineplexx kinima. Riječ je o filmu punom isprepletenih događaja gdje glumica tumači glavnu ulogu Cassandru Webb, vozačicu kola hitne pomoći koja nakon nesreće shvati da može vidjeti budućnost.

image

Dakota Johnson u filmu Madame Web

Ustupljena fotografija

„Madame Web“ je, naime, četvrti nastavak ciklusa Sonyjevog Spider-Man svemira te je prepun akcije i avantura, baš kako smo to i navikli vidjeti u Marvelovim uradcima. U glavnim ulogama isključivo su žene, osim toga, redateljica filma je žena i, naposljetku, najjače oružje junakinje je um, a ne fizička snaga. Britanska redateljica SJ Clarkson poznata je po radu na nagrađivanim i popularnim serijama - detektivskoj SF drami „Život na Marsu“, superherojskoj triler drami „Jessica Jones“, superherojskoj akcijskoj drami „The Defenders“, a režirala je i po jednu epizodu kultnih serija „Dr. House“, „Dexter“, „Orange Is the New Black“ i „Nasljeđe“.

Ženska povezanost i međusobna briga privukle su slavnu glumicu da postane dio ovog projekta, iako nije mislila da će se naći u svijetu superjunaka, no čim je pročitala scenarij, shvatila je da je sudjelovanje u filmu zanimljiv način da iskusi taj svijet, rekla je za portal GamesRadar+. Madame Web priča priču o podrijetlu jedne od najzagonetnijih junakinja izdavačke kuće Marvel, a već sami trailer otkriva da niti u ovoj Marvelovoj akciji neće nedostajati vizualno spektakularnih scena.

Trailer je pobudio znatiželju Marvelovih fanova pa se pojavila i teorija prema kojoj će upravo Madame Web otkriti zašto se Peter Parker nije pojavljivao u dosadašnjim nastavcima Spider-Man svemira. Informacija da Emma Roberts glumi Peterovu majku Mary Parker u mladim danima, dodatno je pojačala nagađanja da je Madame Web ustvari prednastavak Spider-Man filma koji će posložiti sve kockice složenog Spider-Man svemira.

Psihološka napetost

Sporedna glumica o kojoj trenutno bruji cijeli svijet je zvijezda kino hita „Samo ne ti“ koji broji preko 40.000 gledatelja u Hrvatskoj, Sidney Sweeny, a u filmu utjelovljuje Juliju Carpetner. Putevi Cassandre i Julije se spajaju i isprepliću s još dvije protagonistice filma; Anyom Corazon, koju utjelovljuje Isabela Coner i Mattie Franklin, koju glumi Celeste O‘Connor u naizgled običnom susretu u vlaku. U borbi protiv glavnog antijunaka Ezekiela Simsa, kojeg glumi Tahar Rahim, djevojke otkrivaju moć zajedništva.

image
Ustupljena fotografija

Psihotično iskustvo

No, ulazak u svijet Marvela nije bio nimalo jednostavan. Promjena žanra i uloga superjunakinje za glumicu su bili velik zalogaj. Priznala je to u intervjuu za Entertainment Weekly gdje je snimanje nazvala psihotičnim: „Nikad nisam snimala na setu u kojem blue screen i lažne eksplozije imaju glavnu ulogu. To mi je bilo apsolutno psihotično.“ No, glumica je u potpunosti vjerovala redateljici za koju kaže da nije skinula oka s ekipe cijelo snimanje.

No, osim eksplozija, u filmu su prisutne i zahtjevne akcijske vožnje u kojima se poznata glumica odlično snašla. U nedavnom gostovanju u Showu Grahama Nortona otkrila je da je odrastajući na ranču naučila voziti već s devet godina pa je zato akcijsku vožnju usvojila u samo jednom danu.

Akcija je pak pripisana samo filmskoj verziji glavne protagonistice Madam Web jer je njen opis u stripu dijametralna suprotnost tome. Stripovska junakinja opisana je kao slijepa i stara žena priključena na sustav za održavanje života, koji izgleda poput paukove mreže.

Madame Web i u stvarnom životu

Vođena glavnim motivom stripa i filma - paukovom mrežom - Dakota se na brazilski Vogue bal pojavila u crnoj, prozirnoj haljini koja podsjeća na paukovu mrežu. Time je pokazala koliko se uživjela u svoju najnoviju ulogu.

image
Ustupljena fotografija

Filmovi iz Spider-Man franšize, poput „Spider-Man: Put bez povratka“ i „Spider-Man: Daleko od kuće“ zaradili su preko milijardu dolara, a iako je svjetska premijera zakazana za 14. veljače, predviđanja govore da bi Madame Web samo u prvom tjednu trebao zaraditi između 25 i 35 milijuna dolara. Za sada je poznato i da je glavna glumica dobila najveći honorar od pet milijuna dolara.

Kako se na kraju Dakota snašla u scenama eksplozija, je li zaista tako dobra u vožnji te tko će i što se sve djevojkama naći na putu saznajte od 15. veljače u Cineplexxu i odabranim kinima!


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Con filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:00