Razdvojeni, ali opet zajedno

Blagdanska čarolija se nastavlja: 5 prijedloga ‘druženja‘ s obitelji i prijateljima

Čuda tehnologije omogućuju nam da danas, u bilo kojem trenutku, čujemo i vidimo one koji su nam kilometrima daleko, a pritom se možemo i dobro zabaviti.
Fotografija: iStock

Iako nas očekuju malo drugačiji blagdani, ništa zato - vrijeme je da stvorimo neke nove tradicije i za kraj 2020. naglasak stavimo na zajedništvo - u bilo kojem obliku. Danas nam tehnologija omogućuje da se brzo i bezbolno prilagodimo novim uvjetima, pa i lakše stvaramo nove tradicije, a zabava je u svemu tome zagarantirana. Ako se još pitate kako biti zajedno dok smo razdvojeni, izdvojili smo neke predblagdanske i blagdanske aktivnosti koje možete raditi - "na daljinu".

Blagdanske čestitke

Prije svega, zašto ne biste ove godine sami izradili čestitke koje ćete poslati cijeloj obitelji? Ne moraju to biti radovi koji će biti izloženi u galeriji, sve što vam treba je kreativnost i volja. Uz Huawei MatePad Pro tablet i M-pencil olovčicu, koja bilježi vaku nijansu pokreta, crtat ćete brže i lakše nego na "običnom" papiru, lako ćete spremiti svoj dizajn i obogatiti ga dodacima, animacijama i sličnim detaljima, a zatim i lako poslati svima u svom imeniku. Sve uređaje možete međusobno povezati čak i bez internetske veze, što vam značajno olakšava dijeljenje sadržaja i njegovo uređivanje. Primjerice, ne morate jednu aplikaciju imati na mobitelu, tabletu i laptopu - dovoljno je da je na jednom uređaju.

{embed_photo_gg}647157{/embed_photo_gg}

Kićenje bora

Jeste li nestrpljivi pa bor ukrašavate čim zahladi ili čekate Badnjak? Ove godine svima nam treba malo više domaće blagdanske atmosfere pa je ukrašavanje doma krenulo ranije nego inače. Živite li sami ili ste daleko od obitelji s kojom ste naviknuli ukrašavati jelku, dogovorite videochat na jednoj od brojnih aplikacija, smjestite mobitel na sigurno, uzmite vrhunske bežične slušalice FreeBuds Pro, koje aktivno poništavaju buku, pa zajedno dekorirajte. Obavezno pustite božićne pjesme koje svi volite i uživajte u blagdanskoj atmosferi, a možete se dogovoriti i da svi u isto vrijeme upalite lampice.

Obiteljski ručak

Kao što smo već istaknuli, hrana je jako važan dio naših blagdana, a obiteljski ručak vrhunac je svakog slavlja - pa i ovih blagdana ne mora biti ništa drugačije. Ponovno nam u spas dolazi tehnologija jer uz super brzo punjenje mobitela, tableta ili laptopa, oni mogu izdržati sate i sate video poziva, a kamere su toliko napredne da će cijela obitelj s druge strane ekrana jasno vidjeti je li purica dobro pečena i kako su ispali mlinci. Na video pozivu s Huawei P Smart 2021, primjerice, zahvaljujući ultra širokokutnom objektivu, u kadar će bez problema stati cijeli blagovaonski stol, detalji će biti živopisni kao nikad dosad, čak i uz prigušenu svjetlost, a sve fotografije bit će izvrsne kvalitete zahvaljujući zapanjujućim četverostrukim AI kamerama. Huawei P Smart dolazi i s kamerom visoke rezolucije od 48 MP koja će osigurati da su vaše fotografije živopisne i s izuzetno jasnim detaljima.

{embed_photo_gg}653421{/embed_photo_gg}

Koktel s prijateljima

Nema domjenaka pa tako ni druženja, a prijatelje i kolege niste vidjeli onoliko dugo koliko imate izrast od bojanja kose? Vrijeme je da dogovorite tulum - virtualni, naravno. Sredite se, našminkajte i pravite se kao da ste zaista izašli iz stana - pričajte s ljudima, nazdravite koktelom iz kućne radinosti i opustite se barem na neko vrijeme. Uz lagani Huawei MateBook 13 2020, moći ćete cijeloj ekipi pokazati svoj outfit, ali i blagdanske ukrase u stanu te dodirom napraviti savršeni screenshot koji odmah možete urediti i podijeliti, a ne morate se brinuti ni oko memorije jer dolazi s 16 GB pohrane.

{embed_photo_gg}653393{/embed_photo_gg}

Vježbanje

Konačno, kad blagdani prođu i kad shvatimo što smo sve pojeli u posljednjih nekoliko dana, trebat će nam malo pomoći u vraćanju u formu. Kako su teretane zatvorene, preostaje nam vježbanje kod kuće. To može biti jako naporno, ali i demotivirajuće, pogotovo ako ste izbjegavali suočavanje s vagom neko vrijeme. No, pametni satovi danas nude toliko mogućnosti da ćete se pitati zašto niste krenuli i ranije. Od praćenja svih funkcija vašeg organizma, kvalitete sna i razine stresa, Huawei GT 2 Pro prepoznaje više od 100 načina vježbanja. Pametni satovi počinju funkcionirati i kao osobni treneri koji vam predlažu programe i intenzitet vježbanja te prate vaš napredak i motiviraju vas, poput Huawei Watch Fita, koji će se prilagoditi vašem stilu i načinu života u potpunosti. A ako želite dodatnu motivaciju, dogovorite s prijateljima da dijelite informacije o vježbanju kako biste se mogli uspoređivati te međusobno poticati.

{embed_photo_gg_u}647155{/embed_photo_gg_u}

{embed_photo_gg_u}650811{/embed_photo_gg_u}

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:49