Posao iz snova

Deset godina je radila na istom radnom mjestu i onda je presjekla: ‘Danas vodim 15 odjela i plaća mi stalno raste‘

Ivana Vaganić ispričala nam je što ju je potaklo da isproba nešto novo i karijeru podigne na viši nivo

Ivana Vaganić

 Lucija Očko/Cropix

Gotovo deset godina Ivana Vaganić je radila na istom radnom mjestu. Nije imala mogućnost napretka, iako je imala želju i volju. I onda je presjekla - zaposlit će se negdje drugdje. Prešla je u novu kompaniju, brzo počela napredovati, profesionalno rasti i penjati se na ljestvici karijere.

Danas je Ivana voditeljica kategorije za delikatesu i pekaru u lancu dućana Eurospin.

- Prijavila sam se na natječaj za posao prodavača u poslovnici Križevci i nakon trećeg kruga razgovora dobila sam ponudu raditi kao zamjenik voditelja poslovnice. Potom sam nakon deset mjeseci rada kao zamjenik i sama postala voditeljica poslovnice. Nakon toga sam preuzela poslovnicu Bjelovar kao voditelj trgovine u kojoj sam bila do kolovoza 2023., a u rujnu sam preuzela novootvorenu poslovnicu u svojem rodnom gradu, Koprivnici. Tamo sam bila do studenog kada sam promovirana na radno mjesto voditelja kategorije delikatese i pekare - priča Ivana koja trenutno upravlja s 15 odjela delikatese i pekare kontinentalne Hrvatske. Htjela je pokušati nešto novo nakon dugogodišnjeg rada u prijašnjoj firmi te se okušati u nekoj novoj ulozi, što se pokazalo kao dobitna kombinacija.

image

Ivana Vaganić

Lucija Očko/Cropix

Izdašni bonusi i božićnice

Osim za kupce, Eurospin brine i o svojim zaposlenicima koje smatra dijelom velike obitelji. Uz prilike za rast i razvoj, Eurospin nudi i mnoge benefite za zaposlenike: naknade za prijevoz i prehranu, razne bonuse, poklone za djecu prvašiće, kao i poklone za obljetnice rada, izdašne božićnice i razvojne centre. Za sada je u Eurospinu zaposleno oko 450 djelatnika i uvijek su u potrazi za novim snagama, jer se neprestano šire. Tako trenutno zapošljavaju mesare, prodavače i voditelje smjene u novootvorenoj poslovnici u Ludbregu, dok će od jeseni tražiti i pozicije kao što su prodavači, prodavači delikatesa i mesari u Dugom Selu, Jastrebarskom, Virovitici, Vinkovcima i Matuljima. Osim u Ludbregu, voditelje trgovina i voditelje smjena zapošljavaju i na ostalim spomenutim lokacijama.

image
Eurospin

- Svaka viša pozicija u Eurospinu nosi i veću plaću. Bila sam zamjenica voditelja trgovine, pa prešla na mjesto voditeljice i plaća mi je samo rasla. Na odjelu delikatesa i pekare naši djelatnici tako imaju mogućnost ostvarivanja bonusa do 150 eura za ostvarene rezultate. Svake godine je u Eurospinu i sve veća božićnica. Prošle godine smo dobili 500 eura. Kad sam došla raditi, ona je tada bila ondašnjih 2500 kuna, pa su dodavali i poklon bonove tako da smo prošli Božić dobili isplatu na plaću od 400 eura i poklon bon od 100 eura - priča Ivana i dodaje kako joj se jako svidjelo to što postoji brza mogućnost napretka. Dodaje kako te u Eurospinu naprosto karijerno prate i prepoznaju kada želiš nešto više.

- Jednostavno se vide tvoji rezultati, uvijek netko prati tvoj rad. Imamo svake godine i procjene gdje područni voditelji i voditelji poslovnice preporučuju nekog djelatnika koji ima kapacitet za napredovanje. To je kao testiranje za buduće pozicije. Ako si trenutno zamjenik, možeš postati voditelji, ako si prodavač, možeš postati zamjenik voditelja poslovnice ili voditelj. Zbog svega toga, ja se osjećam baš cijenjeno i lijepo mi je da imamo svi tu mogućnost napredovanja - kaže.

Od prodavača do rukovodećeg kadra

Da se u Eurospinu stalno napreduje dokazuju i podaci da je osam posto zaposlenih u Upravi počelo raditi kao student ili prodavač u trgovini. Čak polovica voditelja kategorije je promovirana s pozicije voditelja trgovine, a svi područni voditelji su promovirani s pozicije voditelja trgovine. Isto tako, 70 posto trenutnih voditelja poslovnice je promovirano s pozicije voditelja smjene, dok je 59 posto trenutnih voditelja smjene započelo rad u Eurospinu na nekoj od drugih pozicija ili su radili kao studenti.

image

Ivana Vaganić

Lucija Očko/Cropix

Postoje 24 poslovnice Eurospina po cijeloj Hrvatskoj, od kojih je baš ovih dana jedna otvorena u Ludbregu. U drugoj polovici godine otvorit će se i poslovnice na lokacijama Dugo Selo, Jastrebarsko, Virovitica, Vinkovci i Matulji kraj Rijeke.

- Na odjelu delikatese i gastronomije kupcima nudimo proizvode koje druge trgovine nemaju. Tako primjerice imamo sicilijanske specijalitete arancine, odnosno kuglice od riže. Nudimo arancine Margherita te one s s vrganjima i sirom. Imamo salame Napoli, Ventricina picante, Cremona i vrhunske talijanske mortadele. Ono što nas izdvaja je i da imamo široku paletu talijanskih kvalitetnih sireva, pa tako i primjerice izbor parmezana Grana Padano koji je sazrijevao od 15 do 24 mjeseci. Najnoviji artikl koji nam je stigao je dimljena burrata te dimljena mozzarella bufala - navodi Ivana, dodajući kako stalno nastoje uvoditi neke nove i zanimljive artikle. Otkrila je kako će u dućane Eurospina uskoro doći kolačići u šalicama - kad ih pojedete ostane vam šalica na korištenje. Isto tako, stiže i pravi originalni talijanski tiramisu u staklenkama.

image
Eurospin

Iako živi u Koprivnici, Ivana redovito putuje po ostalim poslovnicama kontinentalne Hrvatske.

- Rad na terenu me veseli. Uspjela sam se organizirati s obitelji, djeca su mi već relativno velika, imaju 16 i 8 godina i uz pomoć baka i supruga sve se može lijepo organizirati. Tako da mi nije teško sjesti u automobil i otići pogledati što se događa u nekom od naših dućana. Osobito kada se sprema neko novo otvaranje. Još jedna dobra strana moga posla je da si mogu organizirati radno vrijeme pa ako primjerice imam neku obavezu ujutro, mogu raditi i popodne - priča Ivana Vaganić kojoj je postavljanje nove poslovnice u Ludbregu ‘na noge‘ novi izazov u karijeri.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Eurospina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. srpanj 2024 16:31