NAPETA VELJAČA

Dosta vam je romantičnih komedija? Ne brinite, imamo popis novih odličnih krimi serija

Trenirajte moždane ovojnice rješavanjem misterija novih sezona kriminalističkih poslastica

”Van der Valk”

 Fox

Drugi mjesec je obično u znaku serija i filmova ljubavne tematike koji imaju predvidljiv završetak te publiku teško mogu iznenaditi, a još manje šokirati. Programi su zatrpani sadržajem gdje ljubav pobjeđuje zlo i svaku stranputicu na putu da bi ljubavni par doživio sretan kraj. Zašto se ove veljače, malo za promjenu, ne biste počastili napetim kriminalističkim serijama s kompleksnim detektivima i naizgled nerješivim misterijima s neočekivanim zapletima?

Kriminalistička drama je prema statistikama iz 2017. bila najpopularniji žanr među mnogobrojnom američkom publikom, pogotovo među ženama. Naime, jedna studija je pokazala da one najradije biraju sadržaj s elementima nasilja i zločina. Razlog tomu je činjenica da su žene češće žrtva zločina, a gledajući kriminalističke serije, mogu naučiti korisne metode obrane od nasilnika.

Eskapizam, rješavanje složenih slučajeva, povezivanje s likovima i znatiželja općenito, još su neki od razloga zašto publika obožava pratiti kriminalističke serije.

- Ljudska priroda je radoznala, a istinski zločin nas privlači jer dobivamo uvid u um osobe koja je počinila strašno zločinačko djelo – objasnila je Chivonna Childs, psihologinja koja se bavi istraživanjima na temu zašto ljudi uživaju u kriminalističkim serijama kreiranim po istinitom događaju.

Prema tome, ako ste se zasitili već viđenih scenarija romantičnih komedija te ste raspoloženi za sadržaj i likove koji će vam ubrzati puls i potaknuti na razmišljanje, onda uzmite u obzir ove tri odlične serije za „krimi“ veljaču.

1. McDonald & Dodds

Televizijska drama koja uključuje smrt i ubojstvo može biti jeziva i uznemirujuća. Međutim, McDonald & Dodds, serija na FOX Crime kanalu, se umjesto toga fokusira na rješavanje misterija oko neobjašnjivih smrti koristeći humor, veličanstvenu scenografiju, glazbu te duhovit scenarij. Navedeni elementi mogu uvelike ublažiti osjećaje straha i napetosti kod publike tijekom gledanja serije.

image

"McDonald & Dodds"

Fox

Nova sezona donosi dinamičan odnos dvaju glavnih detektiva što seriju čini posebno zanimljivom.

- Glavni junaci ove serije su tako različiti, a opet se savršeno nadopunjuju i utječu jedno na drugo kao kakvi magneti. Zajedničkim snagama se suočavaju sa svim izazovima i slučajevima koji im se nađu na putu. Nakon što sam pogledao nekoliko epizoda serije, primijetio sam da jedno drugom bez zadrške čuvaju leđa, što mislim da je zbilja dirljivo – izjavio je glumac Jason Watkins koji tumači lika DS Dodds.

Premijera druge sezone je bila 3. veljače, a epizode se mogu gledati četvrtkom u 22:00 sata na kanalu FOX Crime. Gledatelji nastavljaju pratiti odlučnu policajku McDonald i skromnog veterana narednika Doddsa te uživati u njihovom potpuno različitom pristup prema poslu i životu, zbog čega serija postiže novu razinu dinamike. Naposljetku ovaj legendarni duo ipak sklapa burno, zabavno i učinkovito partnerstvo te zajedničkim snagama, usprkos različitim pristupima u istraživanju, rješava nadasve zanimljive i teške zločine.

2. Alex Hugo

Ljubitelji ove kriminalističke drame već su dobro upoznati s nekonvencionalnim detektivom koji otkriva misteriozne slučajeve u planinama.

Alex Hugo, policajac iz Marseillea kojeg glumi Samuel Le Bihan, odlučuje ostaviti sve iza sebe jer više ne može podnijeti količinu nasilja u svome poslu te odlazi živjeti u gorske krajeve u nadi da će ondje pronaći mir kao pozornik u seoskoj policiji.

image

"Alex Hugo"

Fox

Ova francuska krimi serija donosi spektakularne prizore glavnih lokacija snimanja - Grand Briançonnaisa i Vallée de la Clarée na koje publika ne ostaje ravnodušna. Prekrasne planinske lance tijekom snimanja nadgledaju planinski vodiči radi sigurnosti glumaca dok se suočavaju s ekstremnim vremenskim uvjetima. No, ni loše vrijeme ih nije spriječilo u nastavku snimanja mnogima omiljene dramske serije.

Karizmatičnu osobnost i zapanjujuće istraživačke metode detektiva Alexa Huga nemojte propustiti u novoj četvrtoj sezoni koja je premijerno prikazana 4. veljače na FOX Crimeu te se dalje može pratiti na tom kanalu svakog petka u 22:00 sata.

image

"Alex Hugo"

Fox

3. Van der Valk

Smještena u Amsterdamu, ova detektivska serija prati tim policajaca dok pokušavaju riješiti neobične i jezive slučajeve.

Van der Valk je prvi put emitiran davne 1972. godine, a u modernom „remakeu” glume Marc Warren u glavnoj ulozi detektiva i Maimie McCoy kao njegova zamjenica, s time da im ovo nije prvi put da dijele set.

image

"Van der Valk"

Fox

- S Maimie sam već radio na Mušketirima, a likovi su nam bili pravi neprijatelji. Svaki put ju davim kad smo zajedno u scenama pa je to postala naša interna šala – kazao je Marc Warren.

Druga sezona serije će se prikazivati od 25. veljače na FOX Crime kanalu, a svakog petka u 22:00 sata izlazit će nova epizoda. Gledatelji će moći pratiti suprotstavljene svjetove – od alternativnih umjetničkih zajednica i pravnika do serijskog ubojice opsjednutog filozofijom. Glavni junaci pokušat će otkriti i najskrivenije tajne svakih sukobljenih strana.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s FOX Crime Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:36