Za profesionalce i amatere

Druga strana umaškog turnira: velika hrvatska tvrtka ponovo je pokazala svoje humanitarno lice

HEP Opskrba organizirala je sada već tradicionalni četvrti po redu Hepi turnir teniskih parova, a sponzorirali su i humanitarnu akciju ‘As za spas‘
 Promo

Plava Laguna Croatia Open turnir u Umagu predstavlja pravu perjanicu bijelog sporta koja je bila odskočna daska za imena poput Ivaniševića, Đokovića i Nadala. Stoga ne iznenađuje kako je ovogodišnji 31. po redu turnir ponovno zainteresirao sve ljubitelje tenisa, jednako profesionalce i amatere.

image
Promo

Upravo posljednja skupina amatera imala se prilike dokazati u četvrtom po redu Hepi turniru teniskih parova pod organizacijom HEP Opskrbe. Hepi turnir jedan je od popratnih turnira koji se održavaju tijekom Plava Laguna Croatia Open Umag, a odlično raspoložene publike nije manjkalo unatoč ograničenom broju igrača. Među njima su se našli i predstavnici iz velikih tvrtki poput Messera, Spin Vallisa, Energa, HRT-a, kao i Saubermacher iz Slovenije. Naime, HEP Opskrba, vodeći opskrbljivač na tržištu električne energije u Hrvatskoj, nastavlja graditi uspješan poslovni odnos sa svojim kupcima temeljen na lojalnosti, a taj vid poslovanja želi prenijeti i na tvrtke kćeri u Sloveniji, Bosni i Hercegovini te u Srbiji, a kako to bolje postići nego uz kombinaciju ozbiljnog posla i dobrog opuštanja?

Ovoga puta, rekete su u ruke primili kupci HEP Opskrbe i HEP Energije iz Slovenije, a nakon ždrijeba i slaganja parova, 20 prijavljenih igrača krenulo je u borbu za bodove. Pobjednički par Slaven Madžarić i Zvonko Kožnjak savladao je Dragana Peršu i Davora Deskara, ali slavlje je prošlo kao da su oba para osvojila pobjedu.

image
Promo

Oduševljenje nije krio ni direktor HEP Opskrbe, Davor Guttert, koji je kazao kako je Hepi turnir nadmašio sva njihova očeivanje te se zahvalio svim kupcima iz Hrvatske i Slovenije.

- Sjajno izdanje ovog turnira je najbolja pozivnica i za naše ostale kupce da nam se pridruže sljedeće godine. Veseli me zainteresiranost naših kupaca za ovaj turnir, a naša želja je da ovaj turnir postane tradicionalan i da se svake godine okupi što veći broj sudionika - naglasio je Guttert.

image
Neven Jurjak Aka Merlo De Graia

Hepi turnir za iduću godinu tako se već našao zapisan u rokovnicima sudionika, a petak, 23. srpnja, obilježio je još jedan važan turnir na Umag Tennis Academy. U pitanju je ITF WHEELCHAIR CROATIA OPEN UMAG by HEP, teniski turnir tenisača u kolicima koji se ove godine drugi puta održava tijekom Plava Laguna Croatia Open Umaga.

Tenis u kolicima zasigurno spada među najbrže rastuće sportove za osobe s invaliditetom, a danas se igra u više od 120 zemalja diljem svijeta. Sve je započelo 1976. godine kada je Amerikanac Brad Parks prvi puta udario tenisku lopticu iz invalidskih kolica i pokrenuo sportsku revoluciju. 1998. godine osnovana je IWTA (International wheelchair tennis association), a deset godina kasnije IWTA se integrira u ITF (International Tennis federation), kao prvi sport za osobe s invaliditetom. U Umagu je organizator ITF WHEELCHAIR CROATIA OPEN UMAG by HEP Anto Joskić, najbolji hrvatski tenisač u kolicima koji je otkrio kada je sve krenulo.

- Sve je počelo 2018. godine kada sam sudjelovao na jednoj od tribina Razgovori o sportu, nakon čega su direktorica izvršnog odbora turnira Arlen Brozić i naš sponzor HEP predložili održavanje ovog turnira. Nadam se da će ovaj naš turnir postati dio tradicije umaškog turnira - kazao je Joskić.

image
Promo

Također, najpoznatiji teniski turnir u Hrvatskoj i ove godine ima svoju humanitarnu notu zahvaljujući akciji „As za spas“ u suradnji s HEP-om kao sponzorom i partnerom umaškog ATP turnira. Sredstva se i ove godine prikupljaju za humanitarne svrhe na način da se za vrijeme trajanja turnira u sklopu akcije zbrajaju svi asovi postignuti na teniskim mečevima. Još jedan razlog za dodatno veselje fantastičnim servisima!

HEP tako i ove godine uspješno nastavlja tradiciju donacije sredstava Hrvatskom savezu tenisača u kolicima te još jednom naglašava važnost prikupljanja sredstava za unaprjeđenje zajednice u kojoj djeluju. Akcija „As za spas“ dio je globalne inicijative „Aces for Charity“ kojoj je cilj spojiti tenisače i humanitarni rad te time pomoći zajednici u kojoj se turniri održavaju.

U ATP zonu u Stella Marisu može ući ograničen broj ljudi, isključivo s digitalnom zelenom COVID potvrdom koju posjetitelj može dobiti i testiranjem na testnom mjestu u ATP zoni.

Ulaznice za turnir Plava Laguna Croatia Open su u prodaji na stranici www.croatiaopen.hr, a posjetitelji mogu uživati i u zabavi na teniskim terenima i izvan njih.

Sve informacije o turniru te mjerama pod kojima će se održati možete pronaći na www.croatiaopen.hr i na službenoj Facebook stranici turnira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:25