VIDEO

Genijalni klinci iz Ivanje Reke odnijeli su pobjedu na važnom natjecanju: ‘Ovo će sad malo zvučati kao hvalisanje...‘

Drago mi je da su napokon te radionice i znanje dostupno učenicima jer smatram da je sada vrijeme kada ih možemo nešto naučiti – rekla je profesorica Dubravka Crnić
 Hanza Media

Učenici osnovne škole Ivanja Reka pokazali su da im financije nisu strani pojam. U školi su imali prilike slušati predavanje o financijskoj pismenosti, a kada su čuli za natjecanje koje organizira Institut za financijsko obrazovanje Štedopis, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Addiko banke, nisu dvojili ni sekunde. Tibor, Marko i Patrick iz 6.a te Leon, Marija i Petra iz 6.b istaknuli su se među 2600 prijavljenih učenika iz cijele Hrvatske i u svoju školu donijeli prvo i četvrto mjesto.

- U ovom natjecanju sam najviše naučio što je bruto, a što je neto, to nikako nisam shvaćao – pohvalio se ponosno Petar.

S ponosom na uspjeh svojih učenika govori i profesorica engleskog, Dubravka Crnić. Kada su se prijavili na natjecanje nije očekivala nikakav uspjeh, htjela je da se učenici zabave i steknu znanje.

- Drago mi je da su napokon te radionice i znanje dostupno učenicima jer smatram da je sada vrijeme kada ih možemo nešto naučiti, da ponesu dalje u život to znanje i da donose odgovorne odluke – rekla je profesorica.

Nakon što je u 2022. godini kroz niz edukativnih radionica Štedopis podučio više od 500 osnovnoškolaca o financijskoj pismenosti, projekt koji je započeo tiskanjem udžbenika „Novac i ja“ nastavio se i u 2023. godini u obliku online kviza. Natjecanje se održalo 7. ožujka 2023. i bilo je predviđeno za učenike od 5. do 8. razreda, a glavni cilj je bio poboljšati financijsku pismenost.

- Veliki odaziv osnovnih škola za prošlogodišnje radionice i činjenica da se tražilo mjesto više pokazao nam je da interes za financijskim obrazovanjem itekako postoji te da su važnost financijske pismenosti prepoznali i nastavnici i učenici. Drago nam je da smo uz podršku Addiko banke ovogodišnjim natjecanjem iz financijske pismenosti još jednom imati priliku odgovoriti na učeničke potrebe za financijskim znanjem - izjavila je Marina Ralašić, predsjednica udruge Štedopis.

Najuspješniji timovi osvojili su vrijedne nagrade kao što su pametne ploče i satovi, Štedopisove radionice financijske pismenosti za cijeli razred i druge poklone.

„Ovo je samo jedan u nizu projekata koje smo podržali i tako potvrdili našu stratešku usmjerenost brizi za financijsku pismenost djece i mladih, ali i svih građana – rekla je Katarina Kantolić, menadžerica Korporativnih komunikacija Addiko banke.

Pobjednički tim upoznajte u videu:


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Addiko bankom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:43