Iz prve ruke

Isprobali smo blagdanske klasike iz Lidla, jedan nas je posebno oduševio

Ovog puta uživali smo u klasičnom Panettoneu s grožđicama, čokoladnim kuglama i medenjacima

Ima li išta ljepše od snijega u prosincu dok sjedite uz radijator uz šalicu omiljenog čaja i tanjur medenjaka? Ili možda Panettonea koji ste otvorili jer jednostavno niste mogli dočekati Božić? Da vam izbor omiljenih slatkiša bude što lakši, okupili smo se treći put i isprobali za vas Lidl Favorina i Deluxe proizvode. Naš žiri se ovog puta sastojao od Matee Grbac, Matije Boltižara i Darie Bertek iz Native odjela, a pred sobom smo imali težak zadatak: koje od slatkiša ćemo ostaviti sebi, a koje pokloniti ispod bora? Evo naših dojmova:
1. Medenjaci
Cijena: 19,99 kn

image
Ivana Nobilo/Cropix

Medenjake volimo svi troje. Matea ih voli jesti uz kakao ili šalicu vrućeg mlijeka s cimetom, Matija same i bez ikakvih dodataka, a Daria obožava one s čokoladnom glazurom. Isprobali smo klasičnu verziju Favorina medenjaka, koja ima čokoladnu verziju i onu s cimetom. Iako djeluju tvrdo čim ih zagrizete doslovno se tope u ustima.
Matija je primijetio kako se svaki put kada dugo ne jede medenjake iz nekog razloga sjeti onog osjećaja kada zimi legne u topli krevet i zaspi iste sekunde. Njegova reakcija bila je jednostavna:
- Fantastični su! – uzviknuo je.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Matea je već bila upoznata s Lidl ponudom medenjaka jer ih inače kupuje pa im se prilično razveselila. U njenom stanu zimi uvijek stoji vrećica medenjaka.
Daria je, kao prava ljubiteljica čokolade, uživala u tamnoj verziji ovih kolačića i već isplanirala kako će oni svakako biti dio poklona koje će dijeliti ovog Božića.
2. Čokoladne kugle
Cijena: 9,99 kn

image
Ivana Nobilo/Cropix

Nema tko ne voli čokoladne kugle. Daria se prisjetila kako ih je uvijek kupovala kako bi imala za goste ili u nekoj posudi za ukras, no svaki put bi ih sve pojela. Matija je primijetio veliki potencijal za ukrašavanje
- Zlatne, ljubičaste, crvene, pa ove kuglice će se uklopiti ispod svakog bora. Ili na svaki blagdanski stol. No, toliko su fine da odmah treba kupiti i rezervne jer ćete sigurno ostati bez ukrasa – smije se Matija.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Matea dodaje kako nije ni mislila da mliječna čokolada može biti ovoliko fina jer joj ona uglavnom nije prvi izbor.
- Ove bih čokoladne kuglice svakako voljela imati u blizini ako mi padne šećer – zaključuje Matea.
3. Panettone Classico s grožđicama
Cijena: 36,99 kn

image
Ivana Nobilo/Cropix

Kakvo bi to bilo blagdansko testiranje da nismo isprobali klasični božićni kolač, Panettone s grožđicama. Svi smo se složili kako pronaći dobar Panettone nije nimalo jednostavan zadatak. Znaju biti suhi, bezukusni, previše/premalo grožđica. Idealan bi trebao biti mekan, gotovo spužvast.
Što se nas troje tiče, ovo je idealan Panettone za ove blagdane!
- Iako najviše volim domaći, ovo je definitivno dostojna zamjena. Nećete ni primijetiti da nije onaj koji ste upravo izvadili iz pećnice, treba mi samo šalica kave uz njega – komentirala je Matea.
Matija nikada ranije nije probao ovaj tradicionalni kolač.

image
Ivana Nobilo/Cropix

- Nemojte me kriviti zbog toga, moja baka je tradicionalna žena koja ne zna/ne želi raditi kolače osim ako ne dolaze iz našeg kontinentalnog kraja. Upravo zato sam odrastao u uvjerenju da postoje samo suhi kolači s pekmezom i tu i tamo koji kremasti kolač. No, ovaj Lidlov Panettone je divan! Mekan kao tek ispečeni kruh iz pekare, a sladak kao prvi sladoled ljeti. Jedna divna kombinacija koja se mora kušati, tako da ću ga pokušati podvaliti baki ovog Božića. Reći ću da je recept izmislila neka baka iz Križevca - dragi Talijani, nemojte zamjeriti! – otkrio je svoj plan Matija.
4. Osvježivač zraka
Cijena: 49,99 kn

image
Ivana Nobilo/Cropix

Prošli put nam je ugođaj pravio miris vanilije, a ove je kraj nas bio osvježivač zraka s mirisom sandalovine. Matea je komentirala kako joj drvenaste note baš pašu uz blagdanski ambijent, a ona bi sandalovini dodala još samo naranču s klinčićima za cjelokupni ugođaj.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Matiju je miris sandalovine iznenadio.
- Da vam pokušam približiti - zamislite da pokraj otvorenog prozora imate prekrasno stablo čiji miris cvijeća sa svakim povjetarcem uđe u vašu sobu. E, takav je Deluxe osvježivač zraka od sandalovine! Jedina razlika jest što ih možete podići rukom i odnijeti u bilo koju sobu u kući. Drvo u staklenoj bočici, rekli bi! – slikovito je opisao.
Daria je otkrila kako ovaj miris sandalovine od ranije ima u svojem stanu i da je svi gosti uvijek pitaju što to toliko fino miriše.
- A stvarno je i oku ugodan, odličan dodatak čak i za minimalistički uređen stan – dodala je.

Za još veselije blagdane... Set začina za Gin tonic (34,99 kn)

image
Ivana Nobilo/Cropix

Iako ih na radnom mjestu nismo isprobali, set začina za Gin tonic preporučujemo svima onima koji žele blagdane s posebnim začinom!

Odbrojavanje do najljepšeg dana u godini može krenuti, ostanite uz naš sadržaj jer mi znamo kako da ovo budu Blagdani kakve želimo!


Sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Lidla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 06:15