Recenzija

Isprobali smo novi hit proizvod iz hrvatskih trgovina, dostojna je zamjena doručku!

Umjesto da u redakciji tijekom dana stalno posežemo za nezdravim grickalicama, odlučili smo promijeniti navike i u prehranu uvesti popularan voćni snack.
 Darko Tomaš/Cropix

Užurbani način života ne ostavlja nam dovoljno vremena za uživanje u obrocima pa često jedemo u hodu, odgađamo doručak, a kao međuobrok posluže nam nezdrave grickalice. Takve navike nepovoljno utječu na zdravlje te donose razne posljedice, poput umora, problema s težinom i narušenog imuniteta. Najbrži način za vraćanje energije je putem međuobroka koji bi trebao biti nutritivno bogat, a opet kalorijski umjeren kako ne bi ostavljao osjećaj težine u želucu.

Voće je, stoga, najbolji izbor za međuobrok, no nije i najpraktičniji. Ne možemo ga jesti baš svugdje, posebice ako voćku moramo guliti. Druga opcija je uvrstiti ga u smoothieje koje možemo napraviti kod kuće pa ponijeti sa sobom na posao. No, mnogi od nas za to u jutarnjim satima nemaju vremena, a takva je situacija i u našoj redakciji. Dok neki od nas za doručak konzumiraju samo kavu, drugi ovise o sendvičima, a treći stalno grickaju štapiće i krekere. Svi smo svjesni da nemamo baš najzdravije prehrambene navike, ali imamo žarku želju ih promijeniti.

image

Nutirno Lab nudi sedam različitih vrsta snackova.

Darko Tomaš/Cropix

Srećom, u ured nam je stigla velika kutija s Nutrino Lab voćnim snackovima, čije nas je šareno pakiranje odmah zainteresiralo. Riječ je o regionalnom brendu voćnih snackova, odnosno kašica od voća i povrća bez dodatnih šećera, konzervansa, glutena i aditiva. U ponudi je sedam različitih okusa voćnih snackova koje smo si dali u zadatak temeljito testirati.

Ida (34): ‘Mislila sam da me ujutro ništa ne može razbuditi, dok nisam probala ukusnu voćnu kombinaciju‘

Jedna od mojih prvih uspomena iz djetinjstva je vezana uz hranu i ukusne dječje kašice. Zbog njih sam zavoljela voće i povrće koje i danas rado jedem u svim mogućim kombinacijama. No, priznajem da se često ne sjetim pojesti voćku tijekom dana pa taj propust nadoknađujem kad se sjetim. Voće najviše volim jesti za doručak uz zobenu kašu, ali to uspijevam samo vikendom jer preko tjedna ne želim žrtvovati pola sata sna da bih si napravila ukusan doručak.

image

Ovaj odličan međuobrok nosim svuda sa sobom.

/Privatni Album

Zato sam bila i više nego sretna kad sam dobila priliku isprobati Nutrino Lab snackove jer to je značilo da mogu malo odmoriti tijelo od brzinskih sendviča. Vrlo me ugodno iznenadio njihov prirodni sastav, tekstura i ono najvažnije – okus. Jutro, za razliku od mnogih, ne volim započeti s kavom, već s obrokom koji će mi dati energiju, a Power Snack s jabukom, malinom, jagodom i ciklom uspješno me razbudio i zasitio na putu do posla. Cikla se u ovu kombinaciju okusom savršeno uklapa i poznato je da jača imunitet, što je posebno važno u doba gripa i prehlada.

image

Fruit snack volim konzumirati i navečer kad se opuštam uz knjigu.

/Privatni Album

Kako nisam izbirljiva po pitanju voća, svaki Nutrino Lab voćni snack bio mi je ukusan, no najviše me oduševio okus Fruit Snacka s jabukom, mangom, papajom i bananom jer ima vrlo sličan okus smoothieju koji si radim kod kuće. Ponijela sam ga za užinu na tečaj keramike i u trenu ga smazala, a zbog šarenog pakiranja zadovoljstvo je bilo još i veće. Nutrino Lab snackovi postali su mi omiljen međuobrok na poslu, tijekom raznih aktivnosti i kod kuće. Tamo ih najviše volim konzumirati u trenucima večernjeg opuštanja – kad surfam internetom, slikam ili čitam.

Doris (25): ‘Bojala sam se da će snack imati okus dječje kašice, ali sam se vrlo ugodno iznenadila‘

Nisam prevelika ljubiteljica voćnog jogurta, kupovnog smoothieja, voćnog pirea i svega što ima teksturu dječje kašice pa sam Nutrino Lab snackovima prišla s dozom skepse. Najviše me zapravo privukla ambalaža koja je šarena, vedra, razigrana i asocira na nešto zdravo. Privuklo me i pakiranje koje je toliko praktično da ne zahtijeva nikakav dodatni pribor. Naime, jede se tako da se sadržaj istišće iz vrećice, a ako snack ne želim pojesti do kraja, mogu ga zatvoriti čepom i konzumirati kasnije. Dodatan plus je i veličina snacka - dovoljno je velika da me zasiti na nekoliko sati, a opet toliko mala da mi stane u torbicu. Tako ga mogu ponijeti u šetnju, na trening ili na kavu nakon posla tijekom koje uvijek ogladnim.

image

Nutrino Lab snack ne sadrži dodatne šećere pa mi glukoza ne divlja!

/Privatni Album

Voćni pire okusom, mirisom i teksturom podsjeća na smoothie koji sama radim kod kuće i nema okus dječje kašice kojeg sam se najviše bojala. Super je i što ne sadrži dodatne šećere pa ga mogu jesti bez straha od prevelikog skoka glukoze u krvi na što posebno pazim jer bolujem od dijabetesa tipa jedan. S obzirom na svoju situaciju, nekoliko puta mi je pomogao u šetnji kao brzi snack za dizanje glukoze u krvi. Umjesto da sam popila nezdravi sok, kako to inače radim, a koji je često pun konzervansa, radije sam u hodu pojela nešto zdravo i bogato vitaminima te mineralima. Prednost dajem Fruit Snacku s okusom jabuke, breskve, jagode i maline jer sadrži moje najdraže voće i preporučujem ga svima kojima je potreban brzi snack za podizanje energije na poslu, glukoze u krvi tijekom šetnje ili vraćanje snage nakon napornog treninga.

Matija (29): ‘Otkad sam otkrio voćne snackove, više ne moram kao rakun po uredu tražiti nešto za prigristi‘

Na poslu često ogladnim i to gotovo uvijek u kritičnom periodu oko 16 sati, kada se ne isplati pojesti neki normalni obrok, jer te samo sat i pol dijeli do dolaska kući. Moje kolegice su se već naviknule da u tom crnom satu krenem njuškati po stolovima, tražeći komadić bilo čega, samo da utažim glad. U pravilu pronađem komadić čokolade, tu i tamo kikiriki ili neki keks. Drugim riječima, ništa pametno ni zdravo. To se promijenilo kada su u ured stigli Nutrino Lab voćni snackovi. U jednom od mojih gladnih pohoda nije bilo ničeg jestivog na vidiku pa sam otvorio kutiju i uzeo jedan voćni snack. U ruke mi je došao onaj od jabuke, breskve, jagode i maline. Jedan lagani stisak i moji okusni pupoljci su otišli na godišnji, i to onaj ljetni od dva tjedna.

image

Nutrino voćni snack idealna je zamjena za doručak.

/Privatni Album

Snack je ukusan, zasitan, a opet lagan i zdrav, tako da ne moram više glumiti rakuna po uredu. No, Nutrino Lab mi nije samo rezerviran za ured, već ga redovito popijem i kod kuće, pogotovo ujutro kada nemam vremena za dugi doručak. Tako je i bilo onaj dan kada je pao snijeg. Dopustio sam si malo više sna, vjerujući da ću imati i dalje dovoljno vremena za moj uobičajeni jutarnji ritual. Ipak, zaboravio sam uračunati da moram dodati još jednu stavku - čišćenje automobila od snijega! No, metlica u jednoj ruci, Nutrino Lab u drugoj i sve se stiglo, a na posao sam došao dovoljno sit da izdržim do ručka, odnosno do popodnevne pauze za snack.

Daria (29): ‘Prosinac ispunjen stresom puno je lakše preživjeti uz ukusne Nutrino snackove‘

Prosinac je puno ljepši kada si dijete. U odraslom životu čeka te nikad više posla, puno stresa i jako malo vremena za kupovinu poklona. Nažalost, nisam tip osobe koja nabavi sve poklone do listopada pa s osmijehom na licu prolazi kraj šoping centara dok drugi s paničnim izrazom na licu peglaju kartice. Ne, ne, ja sam ova s paničnim izrazom na licu i ispeglanim karticama. Ništa bolje nije bilo ni ove godine kada sam 13. prosinca krenula u potragu za 20-ak božićnih poklona. Gužva, vrućina, vrećice u rukama, nestašica baš onih stvari koje sam mislila kupiti… Ma tog dana baš ništa nije išlo po planu.

image

Nutrino Lab voćni snack me mnogo puta spasio kad sam bila gladna.

/Privatni Album

Uz sve to, shvatila sam da sam strašno gladna. Redovi na food kutku su bili ogromni, uhvatio me očaj. Tada sam se sjetila da u torbi imam Nutrino Lab voćni snack od jabuke, borovnice i višnje. I tako sam nastavila s kupovinom, usput objedujući i prikupljajući energiju. To je samo jedna od situacija u kojoj me Nutrino užina spasila ovaj tjedan. Fitness snack od jabuke, kivija, špinata i banane sam nosila u teretanu kako bih vratila energiju nakon treninga, a Fruit snack mi je postao omiljeni zajutrak. Iako mi je sama tekstura na prvu bila neobična, punoća okusa me vrlo brzo osvojila. Ove užine su ukusne, zasitne i toliko praktične, pravi prijatelj za preživljavanje stresnog prosinca!

Ivan (37): ‘Prije sam energiju podizao kavom, sad sam je zamijenio ukusnim voćnim obrokom‘

Posao u prodaji i marketingu u medijskoj kući svaki dan donosi nove izazove. Sastanci, prezentacije projekata i deadline, koji je gotovo svaki dan, uzimaju jako puno energije. Dok nisam otkrio Nutrino Lab Power Snack, energiju sam podizao uvijek previsokom dozom kofeina koja mi utječe na spavanje i odmor. Osim što mi podiže energiju, snack je nutritivno bogat te je svakako odlična alternativa kavi i grickalicama iz automata. S obzirom na to da vodim aktivan način života i često sam u pokretu, uvijek se trudim imati Fruit Snack u ruksaku kada žurim na sastanak, idem na izlet u prirodu ili prije treninga.

image

Voćni snack mi odmah podiže energiju, kako na poslu, tako i u teretani.

/Privatni Album

Najviše sam posezao za kombinacijom jabuke, manga, papaje i banane. Fruit Snack je izvrstan međuobrok koji brzo utaži glad i podiže nivo energije. Također u kombinaciji sa zobenim pahuljicama uz dodatak orašastih plodova izvrstan je odabir za kvalitetan doručak i početak dana. Ne sadrži dodane šećere osim onih iz voća, što mi je jako bitno. Kako se trudim uključiti što više voća i povrća u prehranu, ovo mi je izvrsna zamjena. Bez puno muke, čišćenja i sjeckanja dobijem sve nutrijente u jednom pakiranju.

Nutrino Lab proizvodi dostupni su u Bipa i Konzum prodavaonicama.


Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Nutrino Laba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:06