Preporuka

Isprobali smo za vas: 5 slanih i slatkih blagdanskih proizvoda koje se zbilja isplati kupiti

Naš mali gastro tim testirao je blagdanske Deluxe i Favorina proizvode iz Lidla, evo koji su naši dojmovi!

Blagdani nam se lagano šuljaju, temperature su sve niže, a u zraku se osjeti atmosfera bliskosti i uzbuđenja. I baš zato smo okupili naš mali gastro tim koji čine Matija Boltižar, Daria Bertek i Iris Hazler Šanko iz Native tima Hanza Medije te Dea Marinović, urednica online izdanja Živim.hr, i za vas odlučili isprobati najbolje od gastro ponude koja će krasiti naše blagdanske stolove. Naš tim ljubitelja hrane ubrzo se prepustio pravom blagdanskom raspoloženju gdje smo uz puno smijeha s guštom isprobali što se nudi iz Lidl Deluxe i Favorina ponude, a evo kako glase presude!


1. Premium salama s mesom divlje svinje
Cijena: 29.99kn

image
Neja Markicevic/Cropix

Kao predjelo smo se odlučili isprobati Deluxe Premium salamu od divlje svinje za čiju je konzumaciju dovoljan još samo kruh, a iako se Daria pribojavala kako će salama biti intenzivna i prezačinjena, nakon isprobavanja smo svi bili oduševljeni.

image
Neja Markicevic/Cropix

Kolega Matija je naglasio kako je Lidlova Premium salama od divlje svinje u rangu onih kobasica koje je imao priliku jesti kod lovaca – ukusna i zasitna, a svi smo se složili da se lako reže i kako je dosta sočna. Daria je zaključila kako bi ova salama odlično pasala uz bilo koji zimski doručak ili u sendviču koji ćete ponijeti sa sobom na Sljeme ili neki drugi aktivni outdoor izlet. A s obzirom na to da nije preintenzivnog okusa, pogodna je i za djecu! Dovoljno je reći da je ona prva nestala sa stola, a za još kruha trčalo se do dućana.


2. Losos u lisnatom tijestu
Cijena: 59,99 kn

image
Neja Markicevic/Cropix

Za glavno jelo odabrali smo pomalo neobičnu kombinaciju Deluxe proizvoda koju predstavlja lososa u lisnatom tijestu. Priprema je iznimno jednostavna i potrebno ga je prirediti u pećnici sat vremena i odmah je spremno za konzumaciju. Iako smo svi ljubitelji lisnatog tijesta kada su deserti u pitanju, pomalo smo skeptično krenuli u isprobavanje ovog slanog specijaliteta, ali u samo nekoliko sekundi skeptičnost je zamijenilo oduševljenje.

image
Neja Markicevic/Cropix

Naime, losos je unutar lisnatog tijesta dodatno upotpunjen umakom od špinata. Kombinacija lisnatog tijesta, ribe i povrća idealno se uklapa kao glavno jelo ili dodatak uz glavno jelo. Što je najbolje od svega, ovaj proizvod dolazi u dvije kombinacije, a jedna od njih je s koprom koji savršeno paše uz losos. Losos u lisnatom tijestu postao je pravi hit, a Matija ga je odmah prozvao L u L (losos u lisnatom).


3. Cheesecake od limuna i mascarponea

Cijena: 39,99 kn

image
Neja Markicevic/Cropix

Nakon što smo uživali u ribi došlo je vrijeme za desert, a odlučili smo se za pravo osvježenje u vidu Deluxe tore od sira s kombinacijom limuna i mascarpone. Ova manja torta dovoljna je, barem tako piše na kutiji, za šest većih komada i odličan je izbor kada jednostavno nemate vremena za desert. Kremaste je i ugodne teksture, sočna, a Daria je bila oduševljena koliko je limun savršeno balansirao slatku koru od keksa.

image
Neja Markicevic/Cropix

Dei je upravo podloga od keksa bila savršena jer se ne dobiva dojam da je riječ o kupovnom kolaču. I posebno nas je osvojila činjenica kako se ne treba ništa peći, samo se izvadi iz pakiranja i jede, a i lako se reže, što je, kako je zaključio Matija, mega plus jer nitko ne voli kolač koji se lako mrvi.


4. Čokoladni Djed Božićnjak

Cijena: 9,99 kn

image
Neja Markicevic/Cropix

Iako smo rekli da nam je cheesecake bio desert, činjenica je da smo se odlučili prepustiti uživanju i nastavili smo po slatkišima. Jedan od njih je i nezaobilazni čokoladni Favorina Djed Božićnjak koji u sebi sakriva slatku tajnu – šarene čokoladne bombone. Svi smo u isti tren komentirali kako ništa ne viče povratak u djetinjstvo kao čokoladni djedica. A još kada se u njemu krije iznenađenje, sreći nema kraja.

image
Neja Markicevic/Cropix

Iako namijenjen prvenstveno djeci, ovaj čokoladni djedica osvojio je i nas koji smo (na našu žalost) već duže vrijeme u kategoriji odraslih, posebno Iris koja je odlučila pojesti sve šarene bombone.


5. Adventski kalendar

Cijena: 5,99 kn

image
Neja Markicevic/Cropix

Šećer na kraju ili, bolje rečeno, čokolada na kraju, bio je Favorina Adventski kalendar. S obzirom na to da smo za isprobavanje kupili dvije verzije, suvišno je reći da su obje planule u roku dok ste rekli „Vilenjak“! Motiv veselog Djeda Božićnjaka s poklonima na jednom kalendaru i Božićno selo na drugom prava su blagdanska rapsodija, a oduševljenje dok smo otvarali prozorčiće u kojima se sakrivala mliječna čokolada raznih oblika ponovno su nas ekspresno lansirali u djetinjstvo baš poput Proustovog kolačića.

image
Neja Markicevic/Cropix

I bez obzira na godine, adventski kalendari uvijek u nama bude neki osjećaj topline i zajedništva, a s mini čokoladicama se rijetko kad može pogriješiti. Daria je izvrsno primijetila kako je danas puno teže nego što se čini pronaći kalendar sa stvarno ukusnim čokoladicama, a da ga ne platite cijelo bogatstvo. Ne morate tražiti dalje, imate ga u Lidlu! Ako se uspijete suzdržati da ne pojedete sve odjednom, svaka čast. Mi smo se odlučili za svaki slučaj zasebno uzeti po dva kalendara, jedan otvarati po pravilima, a drugi kada god poželimo (nestat će u maksimalno dva dana).
Ovo je bilo naše prvo testiranje, ali ne brinite, uskoro donosimo još delicija s kojima se možete počastiti ovih blagdana. Jer ljubav ide kroz želudac, baš kao i sreća.

Odbrojavanje do najljepšeg dana u godini može krenuti, ostanite uz naš sadržaj jer mi znamo kako da ovo budu Blagdani kakve želimo!


Sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Lidla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:09