nezamjenjivi gadget

Mjeri stres, kvalitetu spavanja i temperaturu kože - ovo je poklon s kojim ne možete pogriješiti

Pametni satovi su, baš kao i računala i mobitelji, postali neodvojivi dio našeg svakodnevnog života. Danas dolaze s mnogim korisnim opcijama, posebice onim za praćenje zdravlja organizma, no njihov put do naših zapešća i srdaca bio je trnovit.

Odaberite nešto uistinu posebno za blagdane

 Istock

Da su nas prije nekoliko desetljeća uvjeravali da ćemo u bliskoj budućnosti svuda sa sobom nositi svojevrsna računala bez kojih nećemo više moći živjeti, samo bismo odmahnuli rukom. Tehnologija je svakim danom sve naprednija pa nam telefoni, odnosno mobiteli više nisu samo za hitne pozive, a satovi nisu samo modni dodatak.

Kao što su "cigle" i "banane" telefoni davna prošlost, a zamijenili su ih pametni telefoni, tako su hit već nekoliko godina i pametni satovi. Njihova najočitija prednost u odnosu na obične satove je preciznost. Naime, atomski satovi temeljeni oko atoma cezija pokazuju točno vrijeme otprilike jednu sekundu na svakih 20 milijuna godina, dok su pametni satovi povezani telefonskom mrežom i satelitima. No, pametni satovi su u današnje vrijeme puno više od pokazivača točnog vremena, u usporedbi s prvim modelima.

image
Huawei

Povijest pametnih satova

Uređaj koji se često naziva prvim pametnim satom nastao je 1970-ih i imao je šest interaktivnih funkcija: vrijeme, alarm, mjerač vremena/štopericu, datum/kalendar, kalkulator i memoriju. Prilično impresivno za to vrijeme, zar ne?

Svim tim funkcijama upravljalo se pomoću 28 tipki - šest za upravljanje prstom, a 22 pomoću olovke ugrađene u remen za sat.

Ipak, ovaj sat nije baš slavno prošao na tržištu jer je bio preglomazan i težak za prosječnog potrošača. Tijekom osamdesetih godina, japanski proizvođači su se sjetili da bi pametan sat definitivno trebao imati GPS i daljinski upravljač. Jedan od takvih pametnih satova mogao je čak emitirati TV kanale i FM radio, ali svuda sa sobom se morao nositi odašiljač, što nije bilo baš praktično pa ovakvi primjerci nisu zaživjeli van Japana.

image

Huawei Watch GT 3

Huawei

Prvi bežični pametni sat

No, neke vizionare ovakvi neuspjeli pokušaji nisu obeshrabrili jer su u ovim gadgetima vidjeli globalan uspjeh u narednim godinama. Pametni satovi su se, možemo reći, razvijali paralelno s računalima, a 1994. osmišljen je prvi sat sposoban za bežično preuzimanje podataka s računala. Bio je toliko dobar da je NASA čak koristila u raznim svemirskim misijama.

Pet godina kasnije pojavio se i sat koji pomoć kojega se moglo obavljati pozive - bio je sposoban za 90 minuta razgovora sa svojim integriranim zvučnikom i mikrofonom.

Proboj pametnih satova

U narednim godinama, mnogi brendovi su prepoznali važnost pametnih satova i u njih počeli integrirati i druge korisne opcije poput zaslona osjetljivog na dodir, bluetootha, mjerenja otkucaja srca i koraka, njihova memorija se povećavala, a sami satovi postajali su sve laganiji.

Još jedna korisna opcija, koja je zaživjela u moderno doba, svakako je rotirajuća kruna koja krasi i novi Huawei Watch GT 3. Naime, kruna je zapravo tipka koja služi za navigaciju kroz menije i aplikacije i korisna je onda kada ne želimo prstima prelaziti preko ekrana (u situacijama kada, primjerice, imamo rukavice).

image

Huawei Watch GT 3

PROMO

Huawei Watch GT 3 savršen je božićni poklon zaljubljenicima u tehnologiju, sportašima i onima koji žele izvući najbolje iz pametnih satova. Dizajn mu je nadasve privlačan, a ono što je vrlo važno za one koji osim funkcija vole i estetsku komponentu, jesu izmjenjivi remeni. Za sportske tipove idealan je remen od fluoroelastomera, dok su kožni remen i onaj od nehrđajućeg čelika kao stvoreni za svečanije prilike.

Kod pametnih satova je važna i baterija, odnosno njezin vijek, a baterija sata Huawei Watch GT 3 može se pohvaliti zaista impresivnim trajanjem do čak 14 dana na satu od 46 mm i 7 dana na satu od 42 mm, a puni se bežičnim putem. Sat je dostupan u dvije veličine: 46 mm i 42 mm te su oba modela lagana i tako praktična za svakodnevno nošenje. Osim toga, Huawei Watch GT 3 podržava i 10.000 različitih zaslona sata koje možete birati ovisno o prilici.

Aplikacije bez kojih ne možemo

Kada je riječ o mogućnostima pametnih satova, danas više nema mjesta kompromisima - želimo sve i to na najbolji mogući način. Huawei Watch GT 3 nudi unaprijeđeno praćenje zdravlja i to kroz TruSeen™ tehnologiju praćenja otkucaja srca 5. generacije koja omogućuje praćenje zasićenosti kisika u krvi i mjerenje temperature kože.

image

Huawei Watch GT 3 ima izmjenjive remene za svaki stil.

PROMO

Za sve one koje muči bolest modernog doba, stres, tu je i opcija praćenja razine stresa, što je itekako korisno kada trebamo uzeti pauzu i opustiti se. Opcija praćenja spavanja Huawei TrueSleep 2.0 može nam pomoći u analizi našeg sna i nudi prijedloge za poboljšanje kvalitete sna, što je u ovo užurbano doba vrlo važno.

Health aplikacija na Huawei Watch GT 3 pametnom satu nezamjenjiv je osobni pomoćnik i vrlo koristan onda kada nemamo dovoljno vremena pratiti svoje zdravstvene navike. No, Huawei tada radi za nas - prati dnevni unos vode, podsjeća nas da popijemo lijek, krenemo na spavanje ili potiče vježbanje.

Svima kojima je vježbanje još uvijek trn u oku, ali i sportskim tipovima, dobro će doći više od 100 načina vježbanja koje nudi Huawei Watch GT 3. U aplikaciji Huawei Health možete odrediti i pratiti svoje sportske ciljeve, kao i kondiciju te napredak, a sat ima i napredno GPS praćenje za treninge na otvorenom.

I na kraju, ono ne manje važno - Huawei Watch GT 3 kompatibilan je s Android i iOS uređajima te čak 30 aplikacija, što ga čini pravim multitaskerom i nezamjenjivim "ukrasom" modernog doba!


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Huawei Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:30