OD 14.10. U KINIMA

Može li novi Marvelov hit zaraditi više i od Bonda? Cijelu priču nosi miljenik žena, imamo sve detalje

Stalno je na listama najzgodnijih, najbolje odjevenih i najseksepilnijih muškaraca... Tom Hardy sada je ponovno u fokusu medija
Isječak iz filma ”Venom: Let There Be Carnage”
 Courtesy Of Sony Pictures

Sve žene za njim uzdišu, a svi frajeri žele biti poput njega.

Stalno je na listama najzgodnijih, najbolje odjevenih i najseksepilnijih muškaraca. Jedan je od najizglednijih kandidata za novog Jamesa Bonda, na listi je najutjecajnijih Britanaca, a posebnom medaljom i titulom nagradila ga je i kraljica.

Iza ovog slavnog 44-godišnjeg britanskog glumca 70-ak je uloga u velikim kino hitovima kao što su „Pad crnog jastreba”, „Inception”, „Vitez tame: Povratak”, „Pobješnjeli Max: Divlja cesta” i „Povratnik”, ali i u popularnim serijama među kojima je i „Peaky Blinders”.

Miljenik publike, Tom Hardy sada se, pak, vraća na kino platna u velikom stilu. Njegov novi film „Venom 2: Let There Be Carnage” već je proglašen najvećim kino hitom u posljednje dvije godine.

image
Tom Hardy
Tolga Akmen/Afp/Profimedia

Naime, već je u prvom vikendu prikazivanja u SAD-u zaradio 90,1 milijun dolara, čime je postao film s najuspješnijim otvaranjem od početka pandemije, preotevši tu titulu filmu "Black Widow" s kino otvaranjem od 80 milijuna dolara. Ove brojke dokaz su da se industrija uistinu oporavlja naklon teškog perioda. Uspjeh filma utoliko je veći što je to otvaranje za čak deset milijuna dolara 'jače' od otvaranja prvog "Venoma" 2018., u vremenu prije pandemije.

Veliki kino hit

Ovaj novi Marvelov hit na dobrom je putu da postane film s najvećom zaradom u 2021. godini, a činjenica da se prikazuje ekskluzivno u kinima, za razliku od mnogih drugih filmova koji su u posljednje vrijeme dostupni i u kinu i na platformama na zahtjev, trebao bi dodatno poboljšati prodaju kino ulaznica.

image
"Venom: Let There Be Carnage"
Con Film Hrvatska

U "Venom 2" uloženo je čak 110 milijuna dolara, a očekuje se minimalno osam puta veća zarada. Što su sasvim realna očekivanja jer u prvi dio uloženo 100 milijuna dolara, a zaradio je golemih 856 milijuna dolara. Hardy je tada zaradio sedam milijuna dolara za ulogu istraživačkog novinara Eddieja Brocka koji, pokušavajući se oporaviti nakon skandala, gubitka posla i zaručnice, slučajno postaje domaćin izvanzemaljskog simbiota Venoma, koji mu podari nasilni alter ego i nevjerojatne nove moći.

Sada, pak, novi nastavak „Venoma” predvođen Tomom Hardyjem, Woodyjem Harrelsonom, Michalle Williams i Naomie Harris u hrvatska kina stiže 14. listopada, a Hardy i dalje rastura u duploj ulozi, igrajući Eddieja Brocka i Venoma.

- Zadovoljstvo je imati dva različita dijela psihe jer Venom i Eddie za su mene jedno. Samo ih razlikuje činjenica da je jedan čudovište, a drugi Eddie, ali uvijek su sadržani u jednoj osobi - objasnio je Hardy.

No, u novom nastavku "Venoma" taj se klimavi odnos počinje raspadati, iako zajedno još uvijek pronalaze pozitivne stvari. Primjerice, Eddie ne podnosi loše tipove, stoga mu ih simbiot zaštitnički miče s puta u potrazi za pravdom dok je Eddiejeva karijera u usponu nakon intervjua sa serijskim ubojicom Cletusom Kasadyjem.

No unatoč tome, i dalje se međusobno ne podnose pa njihova stalna prepucavanja eskaliraju sve dok se konačno ne pretvore u nasilnu maničnu bitku dok pokušavaju shvatiti tko koga izbacuje iz tijela koje dijele. I Venom i Eddie u novom nastavku filma odlučni su u namjeri da shvate trebaju li si uopće.

Generator genijalnih ideja

- Film je ljubavna priča, ali ona koju ne možete ni zamisliti. Radi se o izvanrednom odnosu između simbiota i domaćina. Svaka ljubavna veza ima svoje zamke, svoje vrhunce i nedostatke; Venom i Eddie imaju odnos koji izaziva probleme i stres, a jedno drugo gotovo mrze. No moraju biti jedno s drugim jer ne mogu živjeti jedno bez drugog - rekao je Andy Serkis, redatelj novog "Venoma".

Njega je sam Hardy odlučio angažirati.

- Kad me Tom nazvao iz vedra neba, rekavši da misli da bi bilo super da režiram nastavak, mislim da je to zato što je htio redatelja koji bi bio u stanju zaštititi njegovu izvedbu, pretočivši ga u područje vizualnih efekata - dodaje Serkis.

image
Isječak iz filma "Venom: Let There Be Carnage"
Courtesy Sony Pictures Entertainment

Bilo da se radi o dubokom uživljavanju u lik ili detaljnom analiziranju lokacije snimanja, Hardy je predan svakom svom filmu, no s "Venomom 2" tu predanost podigao na novu razinu jer se prvi put u svojoj karijeri bacio na pisanje dugometražnog filma, surađujući s Kelly Marcel.

- Tom je kreativna snaga s briljantnim umom za generiranje ideja - istaknula je glavna scenaristica.

Hardy je opisao Eddieja Brocka i Venoma kao "100 posto čudan par".

- Volim vidjeti Eddieja Brocka kao profesionalnu kukavicu. Nekako je isprazan, lijen i narcisoidan... No, mislim i da je plemenita duša, ali se našao na teškom putu kad se pojavljuje Venom. I to je užasno. Postoji element egzistencijalne krize u kojem je Eddie ništa bez njega, a on zapravo nema o čemu razgovarati s njim. Ali njih dvoje zajedno čine divnu zagonetku, ovaj paradoks. Imate tu iskonsku zvijer koja kaže da bismo trebali činiti apsolutno sve što želimo, jer možemo. I nisu važne posljedice jer su beznačajne, što je poput najbolje terapije koju ste ikada mogli imati, osim što, znate, to znači da trčite uokolo odgrizajući ljudima glave i kidajući zgrade - objasnio je Hardy uoči premijere, a s njim se složio i slavni glumac Woody Harrelson koji se pojavljuje u dvojakoj ulozi psihotičnog serijskog ubojice Cletusa Kasadyja koji postaje domaćin Venomova neprijatelja, Carnagea.

image
Isječak iz filma "Venom: Let There Be Carnage"
Jay Maidment

- Lijepo je postati pomalo zao "Sviđa mi se zla priroda obje strane Kasadyja, znate? Lik ima određeno zlo u sebi i onda je, naravno, i Carnage apsolutno zao bez ikakvih zadrški - ističe Harrelson.

U nedavnom intervjuu za Digital Spy, Hardy je potvrdio da se vode razgovori o "Venomu 3".

- Ove stvari obično dolaze u tri nastavka, no to hoće li se dogoditi ili ne uvelike ovisi o uspjehu svakog pojedinačnog, pa ne možete na to sigurno računati, već svaki film mora biti kao da je zadnji - dodao je glavni glumac.

image
Isječak iz filma "Venom: Let There Be Carnage"
Courtesy Of Sony Pictures

Nepoznati Hardy

Mnogi fanovi slažu se da "Venom" uopće ne bi bio takav hit da nema Toma Hardyja koji nosi cijelu priču. On je glumac koji ne oduševljava publiku samo svojom pojavom, već i sjajnom glumom. Zato uz Idrisa Elbu, upravo Hardy najbolje kotira kao sljedeći agent 007, a njegovu kvalitetu prepoznaju i glumački kolege, stoga je i sam Hugh Jackman uvjeren da je Hardy jedini glumac koji ga može naslijediti u ulozi Wolverinea, koja ga je proslavila.

image
Tom Hardy i Idris Elba, danas glavni konkurenti za ulogu Jamesa Bonda, zajedno su glumili još 2008., na početku svojih karijera
Rights Managed/Mary Evans Picture Librar/Profimedia

Iako se na prvu čini da znamo sve što se može znati o ovom britanskom glumcu jer mediji redovito intervjuima i pričama o Hardyju pune svoje stranice kako bi utažili glad zaljubljene publike, uspjeli smo iskopati sedam manje poznatih činjenica o njemu.

1. BIO JE MANEKEN

Hardy je 1998. pobijedio na natjecanju "The Big Breakfast's Find Me a Supermodel" i potpisao ugovor s jednom od prestižnih manekenskih agencija - Models One, no odatle je ubrzo izbačen zbog lošeg ponašanja i konzumiranja droge.

2. IMA VIDLJIVU OZLJEDU

Mali prst na desnoj ruci trajno mu je savijen. Naime, zabio je nož u dasku za rezanje i rasjekao tetivu u prstu. Trebale su mu tri operacije kako bi prst bio pokretan, no na kraju je ostao savijen.

3. OBOŽAVA REALITYJE, PSE I JIU JITSU

Uživa gledajući reality emisije jer ga inspiriraju. "Stvarni ljudi", kako kaže, daju mu ideje kako da glumi svoje likove, pa redovito od reality natjecatelja krade grimase, pokrete... Opušta se uz brazilski Jiu Jitsu i Capoeiru, a najčešće ga se može vidjeti s psima koje obožava i udomljava ih od svog djetinjstva.

4. BIO JE REPER

Vrlo rano u karijeri Hardy je bio reper i hip hop producent, stvarajući glazbu sa svojim prijateljem Edwardom Tracyjem. Obojica su nastupili pod imenom "Tommy No 1 + Eddie Too Tall", a čak su snimili i mixtape "Falling On Your Ass In 1999".

5. IZGUBIO JE OKLADU S DICAPRIJEM PA SE MORAO TETOVIRATI

Leonardo DiCaprio i Hardy su postali prijatelji nakon što su zajedno glumili u filmu "Inception" 2010. Pet godina kasnije, DiCaprio ga je uvjerio da pročita scenarij filma "The Revenant" i preuzme ulogu Johna Fitzgeralda. Nakon dodjele Oscara 2016., Hardy je napravio tetovažu na kojoj je napisano: "Leo zna sve". Na tako radikalan korak odlučio se jer je izgubio okladu s DiCaprijem koji je još tijekom snimanja filma "Povratnik" bio uvjeren da će Hardy biti nominiran za Oscara za sporednu ulogu u tom filmu. Hardy je bio uvjeren da nema šanse da se to dogodi, pa su bacili okladu. Hardy je na kraju uistinu bio nominiran, ali nije osvojio Oscara, no to je bilo dovoljno da DiCaprio dobije okladu.

image
Tom Hardy i Leonardo DiCaprio na dodjeli Oscara 2016.
Lfi/photoshot/Avalon/Profimedia

6. VOLI I ŽENE I MUŠKARCE

Hardy vjeruje da u životu treba sve probati. Tako je i priznao da je imao odnose i sa ženama i s muškarcima, ali samo kao eksperiment.

7. TETOVIRAO JE IME SVOJE AGENTICE

Tom Hardy svoju agenticu Lindy King dijeli s Jessie Buckley, Keirom Knightley, Taronom Egertonom, Charlie Cox, Lucy Punch, Jackom Whitehallom, Olivijom Colman i Ewanom McGregorom. Koliko mu znači i koliko je cijeni, Hardy je svojoj glumačkoj agentici pokazao tetovirajući njezino ime na lijevoj ruci.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Con Film Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:53