Nikad traženije

Naočale koje će ove godine nositi baš svi: Hit iz 2020. opet će biti najprodavaniji

Dali smo si zadatak da istražimo koji to brendovi i modeli će obilježiti ovu sezonu, a vi ne trebate tražiti dalje jer su svi dostupni u Ghetaldus optici!

Ilustracija

 Ranko Šuvar/Cropix

Sunčane i dioptrijske naočale su obavezan dio našeg svakodnevnog outfita, statement komad bez kojeg ne izlazimo iz kuće. Baš poput neizostavnog ručnog sata, najdraže torbice ili omiljenog komada nakita bez kojih stajling jednostavno nije potpun.

No, ne samo da bismo izgledali stylish. Naočale s dioptrijom služe za korekciju vida, dok sunčane štite naše oči od štetnih UV zraka i podižu samopouzdanje. Zbog njih možemo izgledati profesionalnije u nekim trenutcima, djelovati više cool, a kad nosimo sunčane naočale smanjuje se vjerojatnost za stvaranjem bora na čelu.

Baš zato što podižu svaki izgled, volimo ih i mijenjati.

Pretpostavlja se da ljubitelji sunčanih naočala posjeduju između tri i šest komada, dok vlasnici dioptrijskih naočala imaju barem dva para u ladici, u slučaju da se jedne oštete.

Istraživanja su pokazala i da čak 50 posto potrošača kupuje ponajprije najpopularnije fashion komade pa stoga ne čudi što svake godine svjedočimo novim trendovima, kako u modnom, tako i u svijetu optike.

Prošlu godinu obilježile su pilotske naočale, kvadratni i bezvremenski vintage okviri koje smo viđali na modnim pistama Prade i Diora. Versace nam je, pak, pokazao da je glomazno ponovno u modi, dok je Valentino objeručke prihvatio crne debele okvire.

image

Ghetaldus sunčane naočale za muškarce i žene

Doris Fatur/Ghetaldus

Ova sezona također nam donosi nove trendove, nove boje i neka nova pravila.

Od modernih pravokutnih, šarenih, predimenzionalnih okvira za dioptrijske naočale, zatim avijatorica s metalnim okvirima kakve nosi Tom Cruise u filmskom spektaklu „Top Gun“, pa sve do ženstvenih cat eye okvira koji zapravo nikada nisu ni izašli iz mode.

Dali smo si zadatak da istražimo koji to brendovi i modeli sunčanih i dioptrijskih naočala će obilježiti ovu sezonu, a vi ne trebate tražiti dalje jer su svi dostupni u Ghetaldus optici.

Metalni okviri

Naočale metalnih okvira jedne su od najtraženijih u 2023. godini.

image
Shutterstock

Ovaj dizajn dioptrijskih i sunčanih naočala zahvaljujući svom elegantnom izgledu odgovara muškarcima i ženama svih dobnih skupina. No, premda je nadolazeća sezona u znaku „metala“, ovaj tip okvira postao je veliki hit već 2020. godine, kad je prvi put ikad prodano više neplastičnih nego plastičnih naočala. Prošle godine metalni okviri donijeli su prihoda od 13,34 milijardu funti, a predviđa se godišnja stopa rasta potražnje za njima od 4,75 posto.

Njihova popularnost ne jenjava iz jednostavnih razloga. Metalni okviri ovog tipa sunčanih naočala izuzetno su izdržljivi, lagani i jamče maksimalnu lakoću i udobnost nošenja. Mnoge privlači i to što u njima izgledaju gotovo nedodirljivi te uvijek spremni za šetnju špicom.

Iz Ghetaldus ponude izdvojili smo omiljene sunčane i dioptrijske naočale s metalnim okvirima.

Dioptrijske naočale:

Senzacionalne metalne okvire pronašli smo kod brenda Tom Ford koji prednjači kad je u pitanju ponuda ženskih naočala. Kolekcije Tom Ford modnih detalja uvijek donose dašak glamuroznosti, a na policama Ghetaldus optike posebno sjaji model Tom Ford.

Možda je do srebra koji oplemenjuje okvire ili je do nekonvencionalnog oblika koji nije ni pravokutni, a ni klasični okrugli. Mogli bismo ga opisati kao vintage-chic model koji odlično pristaje svim oblicima lica. Ipak, najviše će se svidjeti onima koji, osim izgleda, brinu i o kvaliteti jer je metalni okvir otporan na habanje i koroziju pa se neće oštetiti ni nakon nekoliko godina uzastopnog nošenja.

Sunčane naočale:

Od sunčanih naočala s metalnim okvirima u Ghetaldus ponudi izdvaja se Bolon, brend koji možete pronaći samo u njihovim poslovnicama, unisex sunčane naočale od titanija.

image
Ghetaldus

Izrađene su u Italiji s namjerom da prigrle i proslave izražavanje vlastitog karaktera. No, od svih njihovih aduta, najveći je udobnost. Lagane su poput pera pa vas glava neće zaboljeti ni nakon višesatnog nošenja. Plava stakla pristaju svakoj modnoj kombinaciji, pogotovo proljetnim koje ste već, pretpostavljamo, pripremili za nošenje.

Pravokutni okviri

I modeli naočala s pravokutnim okvirima zadnjih su sezona apsolutni hit.

image
Shutterstock

Ipak, kod nošenja naočala treba slijediti pravilo kontrasta, odnosno naočale trebaju biti u kontrastu s oblikom lica, pa pravokutni okviri više laskaju okruglom licu. No, čak i ako imate oblo lice to vas uopće ne treba spriječiti da ih si ove sezone priuštite jer današnji kvadratni okviri imaju zaobljenije kutove kako bi pristajali baš svima te smanjili dojam ozbiljnosti.

Pravokutni, odnosno kvadratni okviri su klasik i s njima nema greške. Crni, metalni, plastični, svaki materijal je kod ovog modela dobrodošao te isto pravilo vrijedi kod odabira dioptrijskih, ali i sunčanih naočala!

Dioptrijske naočale:

Gotovo da nema brenda u Ghetaldusu koji u svojem asortimanu ne posjeduje pravokutne okvire. Ray Ban, Davidoff, Max Mara, Polaroid, Tommy Hilfiger, Celine, ili možda, Tom Ford. Svaki se može pohvaliti ovim modelom. No, u Ghetaldusovoj ponudi ističe se i njihov osobni brend koji sadrži pozamašan broj trendy dioptrijskih naočala pravokutnih oblika po pristupačnoj cijeni. Nepogrešiv izbor su svakako Ghetaldus naočale s crnim okvirima namijenjene muškarcima, izrađene od acetata. Među ženskom ponudom zasjale su Ghetaldus dioptrijske naočale posebne po svojoj unikatnoj tamno crvenoj boji koja neodoljivo podsjeća na tonove rujnog vina. Ove, ali i mnoge druge naočale unutar brenda Ghetaldus nastale su u suradnji s dizajnerima nove generacije osluškujući, pritom, zahtjeve i potrebe kupaca.

- Kao najdugovječnija optika u Hrvatskoj smatramo da je tradicija nešto što se čuva, a mi smo našu odlučili dodatno razigrati raznolikom ponudom te našu priču učiniti još posebnijom. A takva je i naša vlastita robna marka Ghetaldus, nastala u suradnji s dizajnerima nove generacije. Sadrži veliki izbor dioptrijskih okvira i sunčanih naočala, za sve uzraste i generacije, za različite prigode i situacije, s mnoštvom raznolikih modela i boja – ističu iz Ghetaldusa.

Unutar brendova Ghetaldus i Ghetaldus Lux za svoje su klijente napravili kvalitetne i moderne okvire dioptrijskih naočala te im prepustili da ih personaliziraju vlastitom dioptrijom.

Sunčane naočale:

Uz dioptrijske okvire vlastite marke, u ponudi je i Ghetaldus Sun koji će svojim modelima sunčanih naočala zadovoljiti potrebe čak i onih najizbirljivijih. U ponudi je široka paleta koloritnih okvira s Ghetaldusovim potpisom, kao i sunčanih naočala pravokutnih okvira, tako da svatko može pronaći ovaj omiljeni modni detalj u svom stilu.

Ostvarite dodatne popuste!

Ghetaldus nagrađuje vašu vjernost. Registracijom u Ghetaldusov loyalty program ostvarujte različite pogodnosti svakom kupnjom u njihovim poslovnicama i putem webshopa. Odmah kod učlanjenja dobiva se popust dobrodošlice od 10 posto na ukupnu kupnju i potom kreće sakupljanje bodova po principu 1€=1bod.

Ghetaldus loyalty program namijenjen je svima koji žele kupovati i za to biti nagrađeni, a pri tome su primijetili probleme s vidom i trebaju nove dioptrijske naočale ili im nikada dosta sunčanih naočala i treba im novi par za nove ljetne outfite. Ghetaldus loyalty ima tri različite razine, korisnicima omogućavaju trajne popuste, rani pristup novom asortimanu dioptrijskih okvira i sunčanih naočala te dodatna iznenađenja i popuste.

Više o pogodnostima, iznenađenjima i prikupljanju bodova pri korištenju Ghetaldus loyalty programa pročitajte na službenoj web stranici optike.

Oversized oblici

image

Ilustracija

Damjan Tadić/Cropix

Na popisu trendova nalaze se i oversized naočale koje skrivaju podočnjake i odvraćaju pažnju s većeg nosa. No, to su samo neki od razloga zašto ih obožavamo. Mnogima su prvi izbor jer odišu elegancijom te uz njih svaki stil izgleda moćno. Iako ih češće viđamo na ženama, ne mogu im odoljeti ni neki poznati muškarci poput pjevača Eltona Johna ili Harryja Stylesa. Izdvojili smo modele iz Ghetaldusa kojim ćete ove sezone plijeniti poglede prolaznika.

Dioptrijske naočale:

Od bezvremenskih klasika izdvojili smo Hugo Boss muški model s metalnim okvirima. Premda izgled može zavarati i nagovijestiti da su namijenjene samo za starije, ovaj model odlično pristaje i mlađim osobama. Pogotovo ljubiteljima vintage mode jer izgledom jako podsjećaju na „pepeljarke“ kakve su prije nosili naši djedovi, samo u modernoj inačici.

Sunčane naočale:

Ova sezona je u znaku glamura, s nizom modela ukrašenima kristalima inspiriranim ljetnim zvjezdanim noćima pa su odličan odabir ženske naočale pravokutnih okvira Carolina Herrara.

Ukrašene su Swarovski kristalima zbog čega djeluju profinjeno i damski, dok okvir savršeno prati oblik svakog lice zbog čega su izrazito udobne za nošenje.

Cat eye mačkasti oblik

Postoji jako malo stilova naočala koji su toliko bezvremenski poput mačkastog stila. Damski i elegantni, ovi okviri jasno odaju samopouzdan karakter i dozu seksepila.

image
Shutterstock

Neovisno je li riječ o sunčanim ili dioptrijskim naočalama. I baš zato nikad ne izlaze iz mode. Budući da je ovaj model kreiran uglavnom za žensku publiku, u Ghetaldusu smo pronašli nekoliko dioptrijskih i sunčanih naočala cat eye oblika koji su namijenjeni upravo nježnijem spolu.

Dioptrijske naočale:

Profinjene, elegantne, ženstvene i moderne. Baš takve su Tom Ford naočale mačkastog stila u dark havanna boji. Uz njih ćete postići onaj holivudski retro glamur kakav viđamo u starijim filmski uradcima.

Djelovat ćete poslovno, a opušteno. Razigrano, ali i ozbiljno. Neka baš one budu vaš ultimativni dodatak ovog proljeća. Još klasičniji izbor su Ghetaldus ženske dioptrijske naočale s crnim okvirima izrađene od kvalitetnog acetata koje savršeno pristaju svakom dnevnom, ali i večernjem looku.

Sunčane naočale:

Razigran izgled, pak, postiže se nošenjem Carolina Herrera naočala mačkastog oblika koje su posebne iz više razloga. Čine ih, naime, zlatni okviri koji na svojim rubovima sadrži imitaciju bisera koji odišu sofisticiranošću. Savršeno se kombiniraju s modernim, suvremenim stilom u kojem dominiraju klasična crna, siva, bež i bijela boja.

Pastelne boje

Potpuna suprotnost tome neka budu naočale u pastelnim bojama!

Proljeće je idealan period da iz ormara izvučete sve svoje šarene modne komade i upotpunite ih naočalama koje će zaokružiti cijeli outfit. A kad dođe ljeto, s njim i glazbeni festivali, najobičnije modne kombinacije podići ćete dioptrijskim ili sunčanim naočalama u nježnoj pastelnoj boji. Ove su godine apsolutni hit jer naglašavaju svaku nijansnu osobnosti, a ne nedostaje ih i u ponudi Ghetaldusa.

Dioptrijske naočale:

Unutar brenda Ghetaldus izdvojile su se ženske naočale nježne boje lavande koje kao da viču „Proljeće!“. Obla silueta pomalo vuče na mačkasti oblik koji pojačava dojam ženstvenosti te izvrsno pristaju svakom tipu lica.

Sunčane naočale:

Bezvremenska silueta i trendi boje sunčanih naočala dostupne su i kod brenda Polaroid. Ove sezone dominiraju rozi tonovi, magenta koja je proglašena bojom godine te lavanda, a sve ih možete pronaći u Ghetaldus optici.

Pomoć je uvijek dobrodošla!

Naočale bi trebale poboljšati i naglasiti vaše lice, ali ne ga nadjačavati. No, često pri odabiru okvira pogriješimo jer nismo sigurni koji okviri najbolje odgovaraju našem obliku lica.

Zato je najbolje da se obratite optometristima, optičarima i stilistima iz Ghetaldusa. Optometristi, odnosno stručnjaci za mjerenje dioptrije će vam prekontrolirati vid, a optičari će vam pomoći oko izbora naočalnih leća koje su prilagođene individualnim problemima s vidom. Stilisti će vas, pak, savjetovati oko odabira okvira koji će najbolje odgovarati uz oblik vašeg lica. U Ghetaldusu možete napraviti i besplatnu kontrolu vida! Redovite kontrole ključne su za održavanje zdravlja očiju, a Ghetaldus optometristi će temeljito analizirati vaš vid i riješiti potencijalne probleme s dioptrijom.

Više informacija o tome kako rezervirati besplatnu kontrolu vida potražite na službenoj web stranici optike Ghetaldus.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Ghetaldusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:44