SASVIM OTVORENO

Nevena Rendeli o zdravlju i starenju: ‘Godine me ne straše, više me muči kako ostati fit što duže‘

Uskoro, u svibnju, proslavit će 41. rođendan i ta ju spoznaja uvijek malo ‘štrecne‘, kako kaže

Nevena Rendeli

 Neja Markicevic/Cropix

„Želim biti s njima dok odrastaju, želim plakati s njima, veseliti se, biti ponosna na njih i gledati ih kako postaju prelijepe snažne žene, a to mogu samo ako sam zdrava“, započinje majka triju djevojčica, 40-godišnja Nevena Rendeli, voditeljica i uspješna poduzetnica.

Ne srami se priznati da je majčinstvo u njoj potaknulo nove strahove i konstantnu brigu.

Oduvijek je sanjala o tome da će postati majka, au godinu i pol dana sa suprugom, snimateljem Makom Vejzovićem, dobila je tri kćeri. Njezine blizanke Lea i Mare imaju četiri, a najmlađa Vita tri godine i sve tri idu vrtić.

Fokus na zdravlje

Posljednje dvije godine za Nevenu i sve nas bile su iznimno stresne na toliko razina, zato ova voditeljica koja je pokrenula svoju tvrtku za odnose s javnošću i organizaciju evenata sada ističe da svi trebamo malo usporiti i posvetiti se sebi. Objasnila nam je i kako točno brine o svom zdravlju.

image
Neja Markicevic/Cropix

- Trudim se dovoljno spavati iako je s troje male djece i poslom koji se bavim često teško. Idem na pilates zbog bolnih leđa, a nedavno sam prošla i fizikalnu terapiju u Croatia poliklinici jer su u jednom trenutku leđa popustila i iskočio mi je disk. Inače, kad sam zdrava, vozim se biciklom na posao i na sastanke, pokušavam se i pravilno hraniti što znači da jedem uravnotežene obroke bogate svim nutrijentima. I, najvažnije, svaki slobodni trenutak provodim u prirodi s djecom. To nas puni pozitivnom energijom – rekla je Zagrepčanka. Osim toga redovito ide na sistematske i preventivne specijalističke preglede i pretrage.

- Važno mi je držati zdravlje pod kontrolom. Posljednje sam bila na mamografiji u Croatia poliklinici, to je preventivni pregled koji ne propuštam. Mislim da nikad nije dovoljno govoriti koliko je taj pregled za nas žene važan. Naravno tu su i redoviti ginekološki pregledi. Nedavno sam bila i na magnetnoj rezonanci i pregledu kod fizijatra zbog ozljede leđa. Moram pohvaliti sveobuhvatni pristup pacijentu, jer ništa ne prepuštaju slučaju i brinu se od početka do zalječenja – naglašava Nevena koja ima Croatia dodatno zdravstveno osiguranje. Objasnila nam je i zašto se odlučila ugovoriti tu vrstu osiguranja?

image
Neja Markicevic/Cropix

Privilegij u stresnoj svakodnevici

- Moram vam priznati da meni dodatno osiguranje znači puno. Na mjesečnoj razini ni ne osjetim ga financijski, a omogućava mi specijalističke preglede bez čekanja i bez odgađanja. U stresnom vremenu u kojem živimo to je stvarno privilegiranost. Već dugo biram preglede u suvremenim privatnim zdravstvenim ustanovama. Kao prvo, nemam vremena za čekanje i ako je u pitanju zdravlje mene i moje obitelji mislim da nam je to prioritet. Drugo, volim obaviti sve na jedno mjestu jer ne znam kako bih drugačije sve stigla – priznaje.

U Croatia poliklinikama u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli i Koprivnici te u više od 600 suradnih ustanova mogu se obaviti svi zdravstveni specijalistički pregledi. Na jednom mjestu dostupne su vrhunske liječničke usluge i najsuvremeniji uređaji iz područja ginekologije, oftalmologije, interne medicine, dermatologije, venerologije, neurologije, radiologije, urologije i nutricionizma, kao i mali kirurški zahvati te gastroskopija i endoskopija. U trenucima kada nam je potrebna liječnička pomoć, brza i kvalitetna usluga su ključne, a upravo to mogu očekivati svi korisnici Croatia dodatnog zdravstvenog osiguranja u Croatia poliklinikama koji pritom imaju i 20 posto popusta.

Signali organzima

Ove i niz drugih pogodnosti razlog su zbog kojeg Rendeli nije dvojila pri ugovaranju Croatia dodatnog zdravstvenog osiguranja. Uskoro, u svibnju, proslavit će 41. rođendan i ta ju spoznaja uvijek malo „štrecne“, kako kaže.

image
Neja Markicevic/Cropix

- Zapravo me godine ne straše, više me muči kako se 'zamrznuti' i ostati fit što duže. Ovaj biohacking organizma može se postići uravnoteženom prehranom, vježbanjem, spavanjem i općenito zdravijim načinom života. Istina je da se često ne osjećam kao da sam u 40-ima, iako moj organizam šalje signale odavno da spadam u kategoriju srednjih godina. Najveća promjena koja mi se događa je ona hormonalna tako da sad sve više čitam članke o promjenama koje se ženama događaju nakon četrdesete i mislim da se o tome premalo piše i govori. Tako da se veselim toj i mnogim drugim temama o kojima ćemo govoriti i na ovogodišnjem Festivalu zdravlju od 20. do 22. svibnja u Maksimiru – ističe.

Na njezin organizam i zdravlje, priznaje, uvelike utječe i stres.

image
Neja Markicevic/Cropix

- Sve te hormonalne promjene koje sam spomenula sigurno su osim godinama, uzrokovane i stresom. Od njega je danas teško pobjeći i često osjetim da sam 'na rubu'. Tada se pokušam fokusirati, odmoriti ili jednostavno uzeti slobodan vikend u prirodi – otkriva Nevena svoju tajnu rekuperacije i „punjenja baterija“.

Obiteljski meni

No, osim uspješnog nošenja sa stresom, veliku ulogu u zdravom načinu života imaju prehrana i kretanje. Ipak, Rendeli priznaje kako ona nije glavni chef u obitelji, ali da je otkrila neke nove strasti.

- Imam sreću da je suprug odličan kuhar koji sprema delicije za našu cijelu obitelj i trudi se, prvenstveno zbog djece, a zatim i zbog nas, kuhati zdravo. Barem dva do tri puta tjedno na našem obiteljskom meniju je riba, a gotovo svaki dan su neko povrće i voće koje uglavnom kupujemo kod OPG-ova. Što se tiče sportskih aktivnosti, ja sam strastvena trkačica, no zbog ozljede leđa pauzirala sam šest mjeseci od trčanja. Sad se polako vraćam i uživam u svakom kilometru. Suprug također trči sa mnom, a u doba lockdowna počeli smo i planinariti tako da nam je to nova strast – ispričala nam je Nevena.

image
Neja Markicevic/Cropix

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Croatia osiguranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:42