VELIKI VODIČ

Od beba do jedanaestogodišnjaka, znamo koji će pokloni razveseliti baš svako dijete

Jesu li vaši mališani već napisali pisma Djedu Mrazu ili još uvijek traže idealnu igračku koja će Božić 2020. učiniti posebnim?
 iStock

Dok svi čekamo što će se dogoditi s našim svečanim proslavama i koliko ljudi ćemo ove godine moći okupiti oko blagdanskog stola, jedna stvar nad kojom imamo potpunu kontrolu, na sreću, jest što će se pojaviti ove godine ispod naših Božićnih drvca. Kako bi ove godine na vrijeme pripremili sve što je potrebno za vaš idealan Božić, na vrijeme krenite razmišljati o prikupljanju svih ukrasa, osmislite koje recepte ćete ovih blagdana kuhati i naravno, ne zaboravite na kupovinu božićnih poklona! Ako niste sigurni što kupiti i polako vas obuzima blagdanska groznica, napravili smo za vas detaljan shopping vodič s najboljim igračkama i idejama za vaše mališane.

Ideje za bebe

Najbolji pokloni za vaše bebe su oni koji stimuliraju sva njihova osjetila, ali i mogu izdržati veliku količinu sline. Prva godina života prepuna je promjena u procesu razvoja vaše djece i iako vam se čini da to nije tako, ona su već od prvih dana spremna za igru, no naravno ključ je u pravilnom odabiru igračke. Prve igračke za djecu trebaju biti prvenstveno sigurne za stavljanje u usta, ali i mekane kako se dijete prilikom igre ne bi povrijedilo. Odličan izbor za svakog mališana koji će se uklopiti u svaki prostor i ispuniti njihovo vrijeme igrom su zvučne visilice koje se postavljaju na krevetić ili kolica, podloge za igru, razne zvečke ili pak Lidl Playative plišane igračke.

image
PROMO

Ideje za jednogodišnjake

Jednogodišnjaci su u razvojnoj fazi života u kojoj se budi velika količina znatiželje tako da je biranje poklona za njih jednostavnije nego što se čini. Djeca u dobi od jedne godine sve više uživati ​​u igračkama koje im daju osjećaj neovisnosti i majstorstva upravo zato poanta je u kupovini igračaka koje su jednostavne, a samim time vašem djetetu daju više prostora za korištenje mašte kako bi njima upravljala. Odličan izbor pri kupnji poklona za jednogodišnjake su igračke koje s njima rastu i koje su modularne pa će im teže dosaditi. Neki od kvalitetnih izbora su zvučne brojalice koje će vašu djecu učiti brojevima, slovima, glasanju životinja ili bojama te primjerice mekane slikovnice ili pak kocke koje se mogu slagati jedna na drugu.

Ideje za dovogodišnjake

Kada kupujete igračke za dvogodišnje dječake i djevojčice, svakako odaberite proizvode koji odgovaraju njihovim interesima, ali im svejedno pomozite naučiti nešto novo. Djeca u dobi od dvije godine su pravi mali istraživači, uzbuđuje ih sortiranje boja i oblika te igranje s vršnjacima. Dvogodišnjaci uživaju u igrama uloga i oponašanja pa su odličan izbor igračke koje su namijenjene igri uloga poput dječjih alata, kuhinjskih setova, lutkica i kamiona. Odličan izbor su i sve stvari koje će ih podsjetiti na ono što već imate kod kuće poput različitih metlica, kuhinjskih posudica te svega ostalog čime mogu oponašati taj odrasli svijet kojeg promatraju s velikim oduševljenjem i čuđenjem.

image
iStock

Ideje za trogodišnjake

Trogodišnjaci imaju jako razvijenu maštu i njih će najviše razveseliti upravo igre koje ih potiču na igranje u tom čarobnom svijetu. Tri godine života su najčešće prijelazna faza kad djeca rade svoje prve vrtićke korake, upoznaju prijatelje te razvijaju svoje komunikacijske vještine i jednostavnije prate upute. Ujedno su u fazi "Učinit ću to sam", pa uživaju u stvarima koje im pomažu u svladavanju motoričkih vještina. Iz tih razloga, svojim trogodišnjacima izaberite zabavne i interaktivne igračke koje će im pomoći na razvoju motorike ili pak edukativne setove igračaka te zabavnih setova poput Lidl Flip nogometa.

image
PROMO

Ideje za četverogodišnjake

Dob od četiri godine velika je prekretnica u životu svakog djeteta. Četverogodišnjaci uče kako dijeliti, postavljaju gomilu pitanja i stvaraju čvrsta prijateljstva. Svojim četverogodišnjacima izaberite igračke koje će ih odvesti u svijet mašte. U ovoj razvojnoj fazi života, djeca obožavaju pričanje priča, igru uloga i pretvaranja te istraživanje. Izaberite im igračke koje će im biti jednako izazovne i zabavne kao što su igračke za igranje uloga poput istraživačkih igračaka, bicikl ili slične sprave koje će im pomoći da kroz zabavu aktiviraju svoju muskulaturu ili pak razne kreativne setove.

Ideje za petogodišnjake

Petogodišnjaci su generacija koja izuzetno voli društvene i grupne igre pa im možete izabrati i neke igre u koje ćete se i vi sami uključiti. Djeca u dobi od 5 godina mogu savladati zahtjevnije fizičke aktivnosti i razviti bolju motoriku jer su već odlično fokusirana pa njima birajte poklone koji će uključivati više likova u njihovoj svakodnevnoj igri. Odličan izbor za poklon, osim knjiga su razne strateške društvene igre, dječji instrumenti, setovi kockica i različiti setovi kreativnih i edukativnih igračaka.

Ideje za šestogodišnjake

Djeca u dobi od 6 godina su predškolci, oni su već društveno razvijeni, imaju smisao za humor, obožavaju se igrati u grupi, čak su i svjesni pravila ponašanja te da ona postoje i u igri. Djeca ove dobi također mogu biti svjesna što je „cool“ među njihovim vršnjacima u bilo kojem trenutku. Iskoristite socijalnu osviještenost vaših mališana i poklonite im knjige, slikovnice i bajke ili već malo teže Lidl 3D seta za bojanje. Odličan izbor za vaše klince i klinceze mogu biti i znanstveni i istraživački setovi te malo naprednije društvene igre.

image
PROMO

Ideje za sedmogodišnjake

Vaše prvašiće oduševit će igre koje im pomažu pisati ili crtati detaljne slike te one s kojima mogu graditi i kreirati. Neke od najboljih igračaka za vaše sedmogodišnjake su oprema i pribor za stvaranje i kreiranje te sportska oprema. Ovo je pravo vrijeme da svojim klincezama kupite njihove prve role, a dečkićima bicikle ili romobile. Možete im izabrati i ostale rekvizite za igru na otvorenom poput lopti i igračaka za skakanje, ali i mikroskopi i dvogledi koji će u njima probuditi prave male znanstvenike.

Ideje za osmogodišnjake

Djeca s 8 godina života počinju razvijati svoj društveni identitet i identificiraju se kroz svoje fizičke vještine. Upravo iz tog razloga, najbolji pokloni za njih su oni s kojima će moći zaroniti duboko u svijet istraživanja i mašte. Osmogodišnjaci su spremni za kompliciranije igre, dječje stripove i romane. U ovoj fazi savršeno će odgovarati pokloni poput znanstvenih i setova za kreiranje, Lidl 3D puzzla, a možete pokušati i s tajnim dnevnicima jer djeci upravo u ovoj dobi do izražaja dolaze vještine crtanja i pisanja.

image
PROMO

Ideje za devetogodišnjake

Kada tražite najbolje božićne poklone za devetogodišnjake, želite stvari koje ih „miču“ s uređaja i ekrana, a istovremeno ih motiviraju da istraže svoje interese u glazbi, umjetnosti i znanosti. Djeca ove dobi sposobna su pokazati šokantnu zrelost, a istovremeno i dalje imaju naviku iz znatiželje rastaviti sve što im se nađe na putu. Djeca ove dobi u školi se suočavaju s većim akademskim izazovima, postaju samostalnija i imaju jači raspon pozornosti, tako da će zamršenije društvene igre ili logičke zagonetke biti pun pogodak. Također,za ovu dob idealne su igračke poput onih elektronskih i tehničkih, igračaka na daljinsko upravljanje, mini robota, igraćih konzola te maketa.

Ideje za desetogodišnjake

Slično kao i za devetogodišnjake, djeca u dobi od 10 godina trebaju izazove koji će ih potaknuti na kreativni razvoj. Igre koje zahtijevaju stvaranje, kreiranje i razmišljanje idealne su za poklon koji će pronaći ispod svog božićnog drvca. Kompliciraniji setovi kockica su uvijek dobrodošli ako ih vaše dijete voli, no definitivno nećete pogriješiti ako za poklon odaberete tehničke i elektroničke igračke ili pak društvene i igre koje se igraju na otvorenom. U svakom slučaju, potičite kreativni razvoj kod djece i birajte igre uz koje će razvijati svoje moždane vijuge i motoričke vještine.

11 + GODINA

Jedanaestogodišnjaci su na pragu tinejdžerske dobi te je izbor poklona za njih kao i za tinejdžere malo veći izazov. Možete pokušati s figuricama iz omiljenih crtića, stripova ili serija, no svakako nećete pogriješiti izborom nekog od gadgeta poput igraćih konzola, omiljene video igre, slušalica, kamere, fotoaparata, dok će djevojčice obradovati komad nakita, trendi ruksak ili torba ili pak tenisice omiljenog brenda.

Najbolje ideje za ovogodišnje poklone pronađite u Lidlovoj blagdanskoj ponudi igračaka i razveselite svoje mališane na Božićno jutro s jedinstvenim idejama koje će čuvati kao omiljenu uspomenu na Božić iz djetinjstva.

Napišite i vi svoje 'Dragi Djede' pismo i vratite se u doba iskrenih dječjih želja i osmijeha koji u sebi skrivaju pravu bit blagdana!


Sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Lidla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:51