Nezaboravna

‘Ona miriše kao ostvarenje svih snova!‘ Miris jedne zvijezde mnogima je ostao u pamćenju

Istražili smo koje mirise obožavaju Rihanna, Angelina Jolie, Kylie Jenner, Beyoncé, Oprah Winfrey, Sophie Turner i Adele te pronašli iste note u nama dostupnim parfemima
 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Mislim da je parfem čak i važniji od odjeće. Miris je direktni stimulator svih osjetila, provocira ih te budi emocije i sjećanja.

Ovu rečenicu izrekao je poznati američki dizajner Tom Ford, a sadrži mnogo istine u sebi. Studije su pokazale da 75 posto naših emocija nastaju iz osjetila mirisa i zbog toga ćemo se u 100 posto slučajeva prije sjetiti mirisa kad razmišljamo o događajima iz prošlosti, nego, primjerice, slike ili zvuka.

Jednako pravilo vrijedi i za susrete s ljudima. Specifični mirisi pojedinaca znaju ostati toliko urezani u pamćenju da ih do kraja života nastavimo vezati uz konkretne osobe.

Da je miris bitan znaju i mnoge uspješne žene, među njima Rihanna, Angelina Jolie, Kylie Jenner, Beyoncé, Oprah Winfrey, Sophie Turner i Adele koje pomno biraju kakve mirisne kapljice će se naći na njihovoj koži i ostati dugo utisnute u mislima njihovih obožavatelja. Neke nikada nisu priznale koje parfeme koriste, ali su zato njihovi bližnji ili osobe s kojima su surađivale javnosti otkrile koje mirisne note ih asociraju na spomenute zvijezde.

Imajući to na umu, sastavili smo i listu parfema koji prema karakteristikama podsjećaju na mirise slavnih dama, a svi su dostupni po odličnim cijenama u novom dm digitalnom katalogu za ožujak 2023.!

Rihanna

image
Timothy A. Clary/Afp/Profimedia/

Mnogo celebritija je dosad izjavilo da Rihanna ima nezaboravan miris. Pjevač Olly Alexander rekao je da je njen miris kao ispunjenje svih snova, dok je glumac Miles Brown kazao kako je parfem najpoznatije pjevačice s Barbadosa savršeni miks shea maslaca i uspjeha. Ipak, najviše je onih koji su istaknuli kako osnivačica Fenty Beauty kozmetike miriše na nezaboravnu kombinaciju ruže, naranče, kokosa i marshmallowa.

Na žalost mnogih fanova, Rihanna još uvijek nije službeno potvrdila o kojem prepoznatljivom mirisu je riječ. Stoga obožavateljima ne preostaje ništa drugo osim nagađati i nadati se da će pronaći mirisne kapljice nalik onoj koju koristi njihova omiljena zvijezda. Mi smo si, stoga, dali zadatak da u dm digitalnom katalogu pronađemo miris koji prema navedenom opisu najviše podsjeća na onaj koji koristi legendarna pjevačica.

Ispostavilo se da je to Thank U Next, vrhunski parfem nazvan po istoimenoj pjesmi Ariane Grande. Arianina kreativna vizija Thank U Next savršeno komunicira spoj seksualnosti i slatkoće, dok vješto prenosi detalje najnovijeg mirisa na svjež, moderan način koji je autentičan za pjevačicu.

- Htjela sam napraviti parfem koji miriše na moj prvi parfem pa sam, vođena time, spojila voćne note kruške i maline te s njima spojila malo kokosa – izjavila je Grande.

Angelina Jolie

image
Michael Brochstein/sopa Images/Shutterstock Editorial/Profimedia/Michael Brochstein/sopa Images/Shutterstock Editorial/Profimedia

Za razliku od mnogih drugih zvijezda, Angelina Jolie je u raznim intervjuima sama otkrivala koje mirisne note najviše voli osjetiti na svojoj koži. Filmska glumica, najpoznatija po ulozi „Lara Croft: Tomb Raider“, izjavila je za Daily Mail kako je mirisi breskve, kardamoma, klinčića, kave i tamne čokolade podsjećaju na parfem koji je nosila njena pokojna majka pa stoga uvijek bira onaj koji ima barem jednu od navedenih mirisnih nota. Istaknula je još i kako njena kćer Zahara dijeli ljubav prema istome mirisu pa se tradicija nanošenja orijentalnih nota nastavila prenositi na nove generacije žena obitelji Jolie.

Vođeni navedenim karakteristikama, u dm digitalnom katalogu pronašli smo parfemsku vodu s notama kave i vanilije koji podsjeća na omiljeni miris Angeline Jolie. Riječ je o Yves Saint Laurent Black Opiumu koji zavodi svojim orijentalnim mirisom te objedinjuje klasično i revolucionarno, a namijenjen je za hrabre te odvažne žene, baš kakva je i Jolie.

Kylie Jenner

image
Erik Pendzich/Shutterstock Editorial/Profimedia/Erik Pendzich/shutterstock Editorial/profimedia

Najmlađa članica obitelji Kardashian Jenner rijetko kad izlazi bez šminke, a isto pravilo primijenjuje i kad su parfemi u pitanju. To je potvrdila njena najstarija, ujedno i najpopularnija sestra, Kim Kardashian, koja je za modni portal „The Cut“ navela kako Kylie uvijek miriše senzacionalno, na gardenije i jasmin.

Parfem koji najbolje odgovara spomenutim mirisnim notama iz dm digitalnog kataloga je Bugatti bella donna namijenjen za žene nadahnute modom koje karakterizira bezvremenski stil. Slatka breskva ove parfemske vode dočarava ljetne osjećaje koji u kombinaciji s tangy notom kruške i lagano vatreno-voćnim ružičastim paprom odlično funkcionira. U srednjoj noti parfema je buket jasmina koji miluje osjetila, dok se elegantna ruža savršeno stapa sa zadivljujućim mirisom gardenije.

image
Hanza Media

Beyoncé

image
Emmanuel Dunand/Afp

Kanadska manekenka Winnie Harlow poznata i po borbi sa stereotipima vezanih uz zdravstveno stanje vitiligo, od koje i sama boluje, 2014. je gostovala u emisiji "Watch What Happens Live“. Ondje je priznala da ikona glazbene industrije, Queen B, miriše na kakao maslac i limune, baš onako kako je i zamišljala, kaže supermodel.

Tim mirisnim notama najsličniji je Cacharel Yes I Am, orijentalno začinski miris za senzualne i moderne žene koji je dostupan u prodavaonicama dm-a i dm online shopu. Ova parfemska voda započinje voćno-svježim notama, a u srcu mirisa oslobađaju se cvjetne note uz cvijet đumbira koji donosi začinsku notu. Orijentalne bazne note mirisa temelje se na blažoj i kremastoj bazi sandalovine, a zaokružene su amberom. Cacharel Yes I Am parfemska voda za žene poboljšava osjećaj neovisnosti i idealna je za svaki dan.

Idealan poklon za Dan žena

Nanošenje parfema može itekako podignuti raspoloženje, stoga se uvijek isplati pri ruci imati jednu mirisnu bočicu. Neka Dan žena bude posebna prilika i poticaj da se nagradite nekim novim mirisnim kapljicama. Iznenadite i baku, majku ili prijateljicu znakom pažnje te im tako izmamite smiješak na lice. S mirisnim poklonom ne možete pogriješiti, a odličnu ponudu parfema, novih proizvoda te raznih drugih pogodnosti potražite na dm digitalnom katalogu za 2023. koji je uvijek dostupan na web stranici dm.hr.

Oprah Winfrey

image
Valerie Macon/Afp

Iako većina ljudi Oprah Winfrey zna kao jednu od najpoznatijih američkih TV voditeljica, samo najveći fanovi znaju da humanitarka svoje slobodno vrijeme najviše voli provoditi u vrtlarenju i uzgoju ruža. Stoga toliko ne čudi što najradije bira mirisne kapljice voćnih nota za svoju kožu. Ovo je potvrdio i televizijski voditelj Andy Cohen koji je 2013., dok je Oprah gostovala u „Watch What Happens Live“, na zahtjev najvećeg njenog fana, pomirisao voditeljicu. Njen miris je opisao kao "cvjetnu notu s naznakom gardenije i izdašnog vrta".

Toaletna voda Jimmy Choo, dostupna u prodavaonicama dm-a i dm online shopu, najbliža je onoj koju je Cohen opisao da je koristi Oprah. Inspirirana je modernom ženom koja je snažna, prelijepa, zavodljiva i misteriozna, a mirisi otvaraju visoke note mandarine, kruške i raznih zelenih aroma. Srednju notu je, pak, zaokupila tigrasta orhideja koja se nalazi na bazi slatke karamele i pačulija.

Sophie Turner

image
John Salangsang/shutterstock/John Salangsang/shutterstock

Glumica Sophie Turner, najpoznatija po ulozi Sanse Stark iz megapopularne serije „Game of Thrones“ dijeli parfem sa svojim suprugom, pjevačem Joeom Jonasom. U časopisu Elle 2019. je priznala da su oboje veliki ljubitelji orijentalnih, citrusnih i začinskih mirisnih nota pa upravo zato koriste isti miris.

Ako želite mirisati kao Sophie Turner i Joe Jonas, onda je Elizabeth Arden white tea toaletna voda, nadahnuta lakoćom i bezbrižnošću ispijanja šalice čaja, idealna za vas. Ovaj senzualno svježi miris nadopunjen je orijentalnim notama što ga čini posebnim, dok se aroma talijanske mandarine skladno nadopunjuje esencijama iz bijelog čaja.

Adele

image
Chris Delmas/Afp

Nizozemska YouTuberica Nikkie de Jager prošle je godine ugostila Adele na svojem YouTube kanalu za epizodu serije „The Power of Makeup“. Nakon gostovanja, Jager je odgovarala na mnoga pitanja iz publike, a među njima i na ono najčešće postavljeno – kako miriše autorica pjesme „Rolling in the Deep“? Kazala je da pjevačica miriše fantastično, na cvjetne tonove pomiješane sa začinima.

U tom slučaju, obožavatelji britanske pjevačice neće pogriješiti ako odaberu parfem Mugler Alien Goddess iz dm digitalnog kataloga koji sadrži karakteristike Adelinog parfema. Magnetske note kalabrijskog bergamota, jasmina i bourbon vanilije pružaju senzualnost i odvažnost. Kombinacija kokosa daje zaraznu kremastu notu, a čaj od jasmina pojačava cvjetni miris.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s dm-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:32