OD TRILERA DO POVIJESNE DRAME

Ovo su najbolje serije za hladne dane uz koje će svaki član obitelji pronaći nešto za sebe

HBO GO nam donosi najbolje zaplete u različitim žanrovima za sve uzraste
 Hbo

Siječanj obilježava početak nove godine, a niske temperature i zima te trenutna situacija nas navode da vrijeme provodimo kod kuće. Kako bi nam dani prošli bar malo bezbrižnije i kako bismo se na trenutak isključili od realnosti, jedna od najboljih opcija je pobjeći u svijet serija. Stoga vam donosimo prijedloge za sve uzraste i da se bar na trenutak odmaknete od svakodnevice.

Uz HBO GO znamo da ne možemo pogriješiti, a bez obzira na to preferirate li povijesne tematike, dobar fantasy ili pak trilere i nadnaravne serije, složili smo listu najboljih serija za svaki ukus! Više od sedam tisuća sati najboljih serija, filmskih blockbustera i crtanih filmova možete pogledati u bilo kojem trenutku na HBO GO-u, a uslugu možete isprobati u prvih 7 dana besplatno.

The Flight Attendant

(komedija s elementima drame, jedna sezona, 8 epizoda)

image
Hbo

Omiljena Penny iz Teorije velikog praska u ovoj hit seriji glumi Cassie Bowden – stjuardesu alkoholičarku koja se najviše od svega voli dobro zabaviti. Stoga ne dvoji previše kada na letu do Bangkoka upozna Alexa Sokolova, kojeg će mnogi prepoznati kao Daaria Naharisa iz Igre prijestolja, s kojim provede ludu noć. Toliko ludu da se ničega ne sjeća. Budi se u njegovoj hotelskoj sobi i shvaća kako mu je prerezano grlo, a plahte natopljene krvlju. Bježi iz sobe i u sumanutom raspoloženju se vraća u New York gdje je ispituje FBI, a ona sama počinje sumnjati u sebe. Je li ona ubila Alexa?

Ova serija od, zasad, osam epizoda naišla je na pozitivne reakcije, najviše zbog fenomenalne Kaley Cuoco u glavnoj ulozi. Žanr je triler komedija ili dramedy (spoj drame i komedije), s ozbiljnim i neočekivanim zapletima koje svako malo prekidaju urnebesne scene poput one gdje njen prijatelj na Alexovom sprovodu zavodi konobare. Priča je puno dublja od samog ubojstva, do kraja sezone otkrivamo sve o Cassienim demonima, upoznajemo Alexa iako je mrtav, a cijelo vrijeme se odvija i paralelna radnja – Cassiena prijateljica stjuardesa također ima veliku tajnu i uključena je u mutne poslove. Serija se gleda u jednom dahu i bez zastajkivanja, a HBO je već potvrdio kako će biti i druge sezone usprkos prilično dobro zaokruženom raspletu.

The Outsider

(triler s elementima misterije, jedna sezona, 10 epizoda)

image
Hbo

Svi ljubitelji trilera i Stephena Kinga nikako ne smiju propustiti ovu seriju. Prva sezona Outsidera od početka me držala na rubu sjedala, a s brojnim preokretima, svaka je epizoda postajala sve intenzivnija i davala nam dublji uvid u to što se točno događa. Temeljena na istoimenom najprodavanijem romanu Stephena Kinga, "The Outsider" započinje praćenjem istrage koja se isprva čini jednostavnom i neposrednom, ali stvari se mijenjaju kada dođe do jezivog ubojstva dječaka od strane policajca. Kad se u cijeli slučaj dodatno umiješa nadnaravna sila, svi likovi dolaze do preispitivanja apsolutno svega u što vjeruju.

Seriju nosi fantastična glumačka postava, a posebno oduševljavaju Ben Mendelsohn i Cynthia Erivo. Njihova emocionalna putovanja i složenost karaktera iznimno su uvjerljivi, a samo finale završava jednako kao u knjizi – otvorenim i neizvjesnim krajem. Stoga jedva čekam drugu sezonu da vidim što nam je HBO pripremio!

Mrs. America

(biografska povijesna drama, jedna sezona, 9 epizoda)

image
Hbo

Inspirirana istinitim događajima iz SAD-a tijekom 70-ih godina, serija prati feministkinje drugog vala koje pokušavaju ratificirati ERA - Equal Rights Act. Prema ERA, žene bi imale jednaka prava kao i muškarci, ali aktivisticama na put stane Phyllis Schlafly, ultrakonzervativka s političkim ambicijama. Sa svojom "vojskom kućanica", uspješno obrani SAD od ravnopravnosti žena i muškaraca. Ozloglašenu konzervativku, čije su taktike i danas u upotrebi kod ultrakonzervativnih grupa, kako u SAD-u, tako i u Hrvatskoj, fantastično je odglumila Cate Blanchett, jednako kao i ostale glumice - Sarah Paulson, Rose Byrne, Uzo Aduba, Tracey Ullman, Margo Martindale te scenaristice Dahvi Waller, redateljice Anna Boden, Amma Asante, Laure de Clermont-Tonnerre i Janicza Bravo te redatelj Ryan Fleck.

Posebna zanimljivost je što je Schlafly bila stručnjakinja za naoružanje, aktivna antikomunistkinja, a iznimno velikim političkim ambicijama. S obzirom na tadašnju klimu, muškarci je nisu ni na tren shvatili ozbiljno i stoga je krenula u borbu rušenja feminističkog pokreta. Serija će vas vrlo vjerojatno u određenim trenucima frustrirati (uz opasku kako ej žena ženi najveći vuk), ali upravo taj pristup je ono što priču čini iznimno napetom i pomalo nevjerojatnom, posebice jer je riječ o povijesnim događajima koji su odredili put feminizma kakvog poznajemo danas. Naravno, ne samo u Americi.

His Dark Materials

(avanturistička obiteljska fantasy saga, dvije sezone, 15 epizoda)

image
Hbo

Napokon smo dočekali i drugu sezonu serije koja je osvojila odrasle i djecu. His Dark Materials ponovno obiluje uzbudljivim savezništvima i povratkom izvornih likova koje ćemo imati prilike pratiti i u posljednjoj, trećoj sezoni fantastične trilogije Phililpa Pullmana.

Ekranizacija knjige nam u prvoj sezoni predstavlja Lyru Silvertongue koju glumi odlična Dafne Keene. Lyra je ostavljena kao siroče u Jordan College u Oxfordu, a čitava priča se odvija u svijetu poput našeg s nekoliko ključnih razlika: Društvom vlada Magesterium, predosjećajno i strogo religiozno tijelo, a ljude zauvijek prate životinjske manifestacije njihovih duša, naziva daemoni. Lyrin daemon je Pan s kojim mašta o putovanju na daleki sjever gdje bi bila s ujakom, Lordom Asrielom kojeg tumači James McAvoy, dok glavnu negativku Mrs. Coulter glumi Ruth Wilson koja nas je oduševila u serijama kao što su Luther i The Affair. Bez puno otkrivanja, možemo vam samo reći kako je serija idealna za cijelu obitelj jer uz nevjerojatno maštovite likove, nudi uvijek aktualnu priču između dobra i zla uz pregršt fantastičnih preokreta i odličnih efekata.

The Great

(biografska drama s elementima komedije, jedna sezona, 10 epizoda)

image
Hbo

Kao šećer na kraju ostavljamo mini seriju koja predstavlja Katarinu Veliku u jednom sasvim drugačijem svijetlu. Uz pregršt crnog humora i povijesnih činjenica predstavljenih na način koji do sada nismo imali prilike vidjeti, The Great je fantastična razbibriga i bijeg od trenutne realnosti.

Pratimo život mlade Katarine koju glumi Elle Fanning i njezino skandalozno uzdizanje na prijestolje svrgavanjem nepopularnog supruga, cara Petra III kojeg tumači izvrsni Nicholas Hoult. Sve počinje kao nevina priča o idealističnoj, romantičnoj mladoj djevojci koja stiže u Rusiju radi dogovorenog braka s carem Petrom. I dok ona očekuje ljubav i romantiku, nailazi na opasan, izopačeni, zaostali svijet koji odlučuje promijeniti. A rješenje je jednostavno - sve što treba učiniti je ubiti muža, potući crkvu, zbuniti vojsku i dobiti sud na svoju stranu.

Povijesni fakti jesu da je Katarina Velika bila najdugovječniji ruski ženski vođa te da jest svrgnula vlastitog supruga izvodeći puč, a u seriji su predstavljene mnoge njezine stvarne progresivne politike i uvjerenja. Međutim, točna vremenska crta svega i mnogi uključeni likovi i točne radnje su izmišljeni, što je činjenica koju serija sa zadovoljstvom izjavljuje sa svakim naslovnim slijedom označenim zvjezdicom proglašavajući to "povremeno istinitom pričom". Garantirana doza smijeha i zabave za sve ljubitelje povijesti i crnog humora!

Zašto odabrati HBO GO?

• HBO GO je online streaming servis za gledanje serija i filmova dostupan ovdje
• U ponudi je preko7000 sati najboljeg svjetskog sadržaja
• Korisnik može gledati što god hoće, kad god hoće, gdje god hoće
• Svi naslovi imaju hrvatske titlove ili su sinkronozirani ako je u pitanju sadržaj za djecu
• HBO GO možete gledati na stranici, ali i na aplikacijama za mobilne telefone, tablete i na Smart TV-u
• Pretplatnik po nalogu može aktivirati do 5 uređaja (nezavisnood toga o kojem uređaju je riječ)
• HBO GO se istovremeno može gledati na 2 uređaja
• Za registraciju je potrebna kartica, a ukoliko se pretplata otkaže prije isteka besplatnog probnog perioda od 7 dana, ne naplaćuje se ništa
• Nakon isteka besplatnog probnog perioda usluga se naplaćuje 5,99 EUR mjesečno (cca. 44 Kn - ovisno o tečaju na datum plaćanja)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:09