SNAŽNA PORUKA

Prakticirate li već ‘Hot Girl Summer‘? Istražili smo zašto je ovaj trend popularan tijekom cijele godine

Iz sociološke perspektive, HGS pokret je fenomenalan jer mijenja društvenu percepciju i svijest oko nezdravih ljetnih dijeta i nerealnih standarda ljepote
 Cropix

Nosite bikini unatoč tome što vam govore da nemate bikini body? To je Hot Girl Summer.

Umjesto za doručak granolu sa zobenim napitkom jedete za ručak? Baš vas briga, to je Hot Girl Summer.

Ne vjerujete u jutarnje trčanje nasipom jer na umu imate draže aktivnosti u sitne noćne sate? I to je Hot Girl Summer.

Do sada ste vjerojatno već mnogo puta na Instagramu, Twitteru i TikToku vidjeli #HotGirlSummer uz lijepe hedonističke fotografije koje zazivaju idilično ljetno raspoloženje. No, jeste li se ikada zapitali što je zapravo Hot Girl Summer, kako je nastao taj izraz te koju poruku šalje?

Iz uvoda u ste već mogli shvatiti kako funkcionira - sve što radite tijekom ljeta, a što vas čini sretnima, automatski vas čini sudionikom Hot Girl Summer pokreta koji iz godine u godinu ima sve više poklonika.

No, zašto bi ovog ljeta to trebala biti i vaša glavna mantra?

image
Ivo Ravlić/Cropix

Ako vam se čini da je značenje koje stoji iza izraza Hot Girl Summer očito, mogli biste se iznenaditi. Naime, u doslovnom prijevodu riječ je o 'vrućem djevojačkom ljetu', no to nam baš i ne pomaže puno jer definicija je puno šira od ovog prijevoda. Da bismo shvatili poantu ovog pop-kulturnog fenomena valja krenuti od početka – od samih kreatora.

Od pjesme do pokreta

Za sve je zaslužna 27-godišnja američka reperica Megan Thee Stallion koja posljednjih šest godina uživa svjetsku slavu. Megan samu sebe naziva „Hot Girl Meg“ ili „H-town hottie“, što ima smisla budući da je rodom iz Houstona u Teksasu. Njezini fanovi su se prozvali „hotties“ i bili su apsolutno oduševljeni kada je početkom kolovoza 2019. objavila singl „Hot Girl Summer“ u suradnji s Nicki Minaj i Ty Dolla Signom. Pjesma koja danas ima gotovo 200 milijuna pregleda, među milenijalcima i genzerima instantno je postala viralna oda slobodoumnog i opuštenog ljeta.

image

Megan Thee Stallion

Patrick T. Fallon/Afp/Profimedia

Budući da je zaslužna za stvaranje izraza, reperica je objasnila svoje viđenje ultimativnog Hot Girl Summer, a zaluđenoj javnosti dala je opće smjernice kako da i oni uđu u to raspoloženje.

- U osnovi se radi o ženama i muškarcima koji su autentični, samo je bitno da se dobro zabavljaju, navijaju za svoje prijatelje, rade za sebe i ne mare za ono što drugi imaju za reći o tome. Definitivno morate biti osoba koja može biti duša svake zabave - rekla je Megan Thee Stallion za The Root i nesvjesno potaknula stvaranje društvenog pokreta koji je za razliku od mnogih drugih vrlo pozitivan i inkluzivan.

Osim toga, kao i mnogi viralni trendovi kao što je, primjerice, #10YearsChallenge i #HotGirlSummer nudi izgovor da objavite svoju fotografiju, što je uvijek dobra ideja.

DONOSIMO SAVJETE: POZITIVOM I INKLUZIVNOSTI DO VLASTITOG HOT GIRL SUMMER

S obzirom na to da ne postoji jedna definicija koja bi sve točno objasnila lako se izgubiti u cijelom konceptu Hot Girl Summer. Zato, kako bi upravo ovo ljeto bilo vaše najbolje ljeto u životu, donosimo par savjeta kako da imate vlastiti i ultimativni Hot Girl Summer 2022.

image
Tonči Plazibat/Cropix

1. Vjerujte u sebe jer samopouzdanje je ključno

U srži, ako želite imati Hot Girl Summer ključno je da budete samouvjereni, kako kaže Megan. Cilj je da uživate kao nikad u životu te da se fokusirate na vlastitu sreću i užitak bez obzira na to što bi netko drugi mogao misliti ili reći. Hot Girl Summer je ono što vi želite da bude i tematski nije ograničeno jer sretnim i samouvjerenim vas može činiti niz stvari – dobar izlazak s prijateljima, ukusna Boom Box zobena kaša za doručak u krevetu uz najdraži film, sjajan outfit u kojem se osjećate moćno, praktični i zdravi snack na plaži poput Boom Box zobenih keksa uz kojeg ćete imati dovoljno energije za beskrajnu zabavu...

2. Svaki dan neka bude nova avantura

Ne mora to biti put na Havaje gdje ćete otkrivati čudesnu prirodu, avantura može biti šetnja oko kvarta nekim drugim putem, sadnja novog cvijeta u vrtu ili napuhavanje plastičnog bazenčića za hlađenje nogu u vrućim ljetnim danima.

Sami sebe najbolje poznajete. Znate kako izgleda vaš idealan ljetni dan, znate što vas čini sretnima, što vas opušta, što u vama budi pozitivnu energiju... Stoga, nikada nemojte sumnjati u sebe i preispitivati se zbog tuđih mišljenja. Vjerujte u sebe jer vi znate najbolje. Ključ je da zadržite svoje 'ja' i da ne dopustite drugima da vam nameću svoje standarde ili da vas ‘ocjenjuju’ na temelju istih.

3. Prakticirajte self-care

U brzoj svakodnevici često zaboravimo na sebe, kao da si nismo važni, stoga, ovog ljeta stavite sebe u fokus. Posvetite se njezi kože, otkrijte zašto skincare treba imati više od 10 koraka, uživajte u dugim kupkama i lijenim jutrima u krevetu nakon sjajnog sna. Ne samo da ćete blistati, već ćete se i mentalno bolje osjećati. U self-care spada i briga o prehrani, a prakticirajući zdravije obroke osjećamo se bolje sami sa sobom što nam donosi jednu novu i važnu nijansu u samopouzdanju – ključnom za Hot Girl Summer.

Prevruće je i ne da vam se kuhati? Pa što? Imate pravo na chill i svoj #HotGirlSummer moment dok za ručak jedete finu Boom Box zobenu kašu ili granolu. Ovi su proizvodi već dugo posve nepravedno rezervirani samo za doručak. K tome, kada se kaše i granole pripremaju s pametnim napitcima, poput organskih Boom Box 100 posto biljnih napitaka ovakvi zdravi obroci postaju još veća delicija koju bez problema možete uvrstiti na svoj ljetni meni. Uz ovakve obroke bit ćete puni energije, a istovremeno ćete uživati u finim zalogajima, ali i u bezbrižnom ljetu.

image
Boris Kovačev/Cropix

Zaboravite na izgladnjivanja, post i restriktivne dijete koje iz prehrane izbacuju cijele skupine namirnica kao što su ugljikohidrati i masti. Ne morate mijenjati svoju kompletnu prehranu da biste živjeli zdravije, korak prema tom cilju učinit ćete već pomnijim odabirom zdravijeg, biljnog dodataka za svoju ledenu kavu ili snacka za plažu poput zobenih keksića bez dodanog šećera.

4. Isprobajte neki novi look

Vrijeme je da pomaknete granice svog stila i iskočite iz zone komfora jer ljeto 2022. godine je vrijeme za rast i promjenu. Nova frizura najlakši je pomak, a vizualno vrlo upečatljiv, stoga ošišajte se, ugradite umetke ili obojite kosu u neku novu nijansu. Odvažite se odjenuti kombinacije koje vam se sviđaju, ali ste dosad mislili da vam vjerojatno ne pristaju. Umjesto prozirnih balzama, odvažite se i stavite na usne crveni ruž. Sve su ovo male promjene, koje garantiraju snažan efekt.

Zapamtite da Hot Girl Summer uopće nema veze s fizičkim izgledom, već našim stavom i samopouzdanjem. Ako se vi sami želite opisati kao hot girl, ne postoji nitko tko vas u tome može spriječiti, čak ni oni toksični kritičari koje svatko od nas ima u svom životu.

5. Pronađite vremena za svoje najbolje prijatelje

Iako je važno imati vrijeme da se posvetite sami sebi i fokusirate svoje misli, no bitno je i družiti se s ljudima koji su vam dragi i koji će vas napuniti dobrom energijom. K tome, svaka avantura, posebice one ljetne, zabavnija je u društvu. Zato, nemojte se sa svojom najboljom prijateljicom ili prijateljem samo dopisivati po cijele dane - bolje ćete se zabaviti ako se sastanete uživo.

image
Matija Djanješić/Cropix

6. Pronađite 'svoju' fizičku aktivnost, onu u kojoj uživate

Koliko puta ste rekli da, evo, baš od sutra krećete vježbati, a onda bi sutradan sve to palo u vodu? Bilo kakva vrsta rekreacije podići će vam razinu energije i učvrstiti vaše mentalno zdravlje, a k tome, fizički ćete se osjećati poletnije i snažnije. No, kako biste došli do ovog cilja, važno je pronaći svoju rutinu. Možda se ne osjećate ugodno u teretanama, a kod kuće nemate dovoljno motivacije za vježbanje - to je OK. Probajte radije redovito šetati ili upišite neki sport ili možda ples koji vas oduvijek privlači. Ako ste na moru, odlučite svaki dan u isto vrijeme plivati i svaki put malo više pomičite svoje granice ili nabavite bicikl te uživajte u ljetu s vjetrom u kosi.

Uživajte punim plućima u ljeto 2022.

Iz sociološke perspektive, HGS pokret je fenomenalan jer mijenja društvenu percepciju i svijest oko nezdravih ljetnih dijeta i nerealnih standarda ljepote. Pritom prikazuje svu besmislenost i toksičnost diskriminacijskih ljetnih trendova kao što su „beach body“, „bikini body“ i „fit for summer“ čija je bit sažeta u poruci da ljeti trebamo ostati u svoja četiri zida ako ne zadovoljavamo opće prihvaćene standarde ljepote. Iz te se perspektive čini da postoji vrlo mali broj ljudi koji bi ljeti trebao uživati punim plućima.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Nažalost, takvi su trendovi i dalje prisutni, no u mnogim slučajevima prepoznaje se da pozivaju na body shaming. Nemojte padati pod njihov utjecaj i ovog si ljeta nemojte uskraćivati užitke i stvari koje vas čine sretnima samo zato da biste se uklapali okvire 'savršenog i zdravog života' koji vam se nameću pod krinkom ljeta.

U konačnici, Hot Girl Summer je zapravo način razmišljanja koji nije loše prakticirati tijekom cijele godine. Dovoljno je verbalizirati frazu i ona će postati činjenica – jer ako vi kažete da je ovo vaše Hot Girl Summer, ne postoji nitko tko može reći da to nije istina. Zato, uživajte, jer pred vama je najbolje #HotGirlSummer u životu!


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Atlantic Grupom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 19:47