ISKUSTVO ZAGREPČANINA

Prvi seks nakon popularnog zahvata: ‘Erekcije su bile duže i jače, a osjećaj fenomenalan. Napokon sam zadovoljio i sebe i suprugu‘

Procjenjuje se da će do 2025. preko 320 milijuna muškaraca u svijetu imati neki oblik erektilne disfunkcije, a riječ je o problemu koji ukazuje na druga, teža zdravstvena stanja
 Shutterstock

Jutarnje erekcije bile su sve rjeđa pojava, a ako su se pojavile, bile su nepotpune. Ne znam kako da to bolje opišem, jednostavno to nije bilo to. Imao sam poteškoća i s postizanjem potpune erekcije za vrijeme spolnog odnosa. Nekoliko puta se dogodilo da mi je erekcija splasnula što mi je s vremenom ostavilo i trag na psihu. Kad sam sa suprugom imao spolne odnose ne bih se uopće osjećao ugodno jer sam konstantno razmišljao o tome. Nisam znao što učiniti, već samo da ne želim da ovaj problem utječe na moj brak jer za mene je vođenje ljubavi s voljenom osobom jedan od najbitnijih i najljepših trenutaka. Sve sam pripisivao užurbanom načinu života i stresu. Tako sam sȃm sebe tješio i izvlačio se pred suprugom jer nisam htio pokazati slabost - započinje svoju priču 55-godišnji Zagrepčanin koji nas je zbog intimnosti teme zamolio za anonimnost.

Naš sugovornik radi u uredu, ali je, kaže, dosta fizički aktivan za svoje godine. Stoga, nije znao što uzrokuje njegove probleme s erekcijom, a bilo mu je neugodno nekome se požaliti i potražiti savjet. No, prije više od godine dana, bio je na piću sa svojim vjenčanim kumom i najboljim prijateljem iz djetinjstva koji mu je otvorio dušu i otkrio da ga more iste muke.

- Slušajući njegove probleme, poistovjetio sam se s njim jer smo istih godina, ali mu tada nisam htio priznati svoj problem. On mi je rekao kako se preporodio nakon zahvata zvanog MEN SHOT® kod dr. Irijane Rajković. Ja dotad nisam čuo ni za taj zahvat niti za liječnicu, ali odlučio sam otići i probati. Mislio sam si, nemam što izgubiti - prisjeća se.

"Muško poboljšanje"

Dr. Irijana Rajković, dr. med., univ. mag. admin. sanit., specijalistica plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije je prva i jedina liječnica u Hrvatskoj koja je uvela i već pet godina uspješno primjenjuje zahvat MEN SHOT®.

Naziv dolazi od "Male Enhancement", što bismo mogli prevesti kao muško poboljšanje ili usavršavanje. Ustvari, riječ je o novoj i inovativnoj proceduri kojom se pomoću PRP-a, odnosno plazme obogaćene faktorima rasta, tretira erektilna disfunkcija.

Tretmani PRP-om ekstremno su popularni diljem svijeta još od 2013. kada ih je na društvenim mrežama promovirala Kim Kardashian koja svojom krvnom plazmom pomlađuje lice, no zapravo se koriste mnogo duže i u različite svrhe. Primjerice, Tiger Woods, američki igrač golfa već godinama ide na PRP tretmane za rekuperaciju mnogih dijelova tijela, a u domaćim se sportskim krugovima već dugo šuška da i naši nogometaši saniraju pojedine ozljede ovim popularnim tretmanom. Sasvim logično, iznimno uspješnu primjenu PRP tretman ima i na intimnom području.

image
Shutterstock

MEN SHOT® registrirana je i zaštićena metoda tretiranja erektilne disfunkcije pomoću PRP-a. Prije samog tretmana klijentu se iz vene ruke izvadi krv u epruvetu koja se zatim centrifugira po specifičnim protokolima. Dobivena krvna plazma potom se injektira pacijentu u penis.

Benefita je, pak, mnogo. Među njima su liječenje erektilne disfunkcije, jačanje stijenki krvnih žila i stvaranje novih, tvrđi penis, jače i duže erekcije, pojačana cirkulacija penisa, pojačan senzibilitet penisa i jači orgazmi, pojačan seksualni performans muškarca, jačanje samopouzdanja...

- Pacijenti se odlučuju za MEN SHOT® zato što je to najprirodniji i najsigurniji način liječenja problema s erekcijom. Nema nikakvih dodatnih lijekova ili supstanci koje se ubrizgavaju zajedno s MEN SHOT-om®, već se radi isključivo o pacijentovim matičnim stanicama i faktorima rasta. Pacijenti koji mi dolaze najčešće već imaju još neku od tegoba kao što su povišeni krvni tlak, šećerna bolest ili imaju neugodna iskustva s lijekovima i preparatima za jačanje erekcije. MEN SHOT® tretman se preporučuje i pacijentima koji, zbog ostalih bolesti, ne mogu uzimati lijekove ili preparate za jačanje erekcije - objasnila nam je dr. Rajković.

Strah od boli

Kako sam zahvat izgleda i koja je procedura, doznali smo iz prve ruke.

- Prije 13 mjeseci, došao sam s predrasudama, u nepoznato, ne znajući kako će me gledati osoblje koje će me primiti, bez obzira na to što sam prije dolaska pročitao sve o zahvatu na stranici dr. Irijane Rajković i što je osoblje bilo ljubazno i izrazito pristupačno. Nisam imao dojam kako će sam zahvat izgledati. Tek sam neke sitnice znao iz razgovora s kumom. Kada mi je ispričao da su mu pikali penis s iglama, bio sam prestravljen, proradio je i onaj muški ego - ispričao nam je anonimni sugovornik.

Dr. Rajković objasnila nam je kako zahvat uključuje više uboda u penis vrlo malom iglom, a boli nema jer se izvodi u lokalnoj anesteziji. No, potvrđuje kako je upravo bol ono što najviše brine pacijente koji se odvaže na MEN SHOT®, iako je strah neutemeljen.

- Kroz razgovor s liječnicom prije zahvata, nakon što sam joj rekao koje probleme imam, primijetio sam da je vrlo stručna. Na svako moje pitanje odgovorila je konkretnim činjenicama zbog čega sam stekao potpuno povjerenje u nju, nadajući se da će se sve vratiti na staro - prisjeća se.

Sam zahvat trajao je, kaže nam sugovornik, 20-ak minuta, a sveukupno 40-ak minuta uz upis, ispunjavanje upitnika i razgovor s liječnicom.

image
Shutterstock

- No, s obzirom na moje predrasude i strah imao sam osjećaj da traje čitavu vječnost. Za vrijeme zahvata osjećao sam prvenstveno nelagodu, bez obzira na profesionalno ophođenje prema meni. Niz pitanja mu je prolazio glavom: što ako ne uspije, što ako mi neće pomoći, što ako mi se nešto dogodi? Stvorila se jedna vrsta tjeskobe. No, sam zahvat je bio gotovo bezbolan, jedini osjećaj je bio punjenje u penisu, što mi je i rečeno da će se dogoditi. Radi se o osjećaju kao da ću dobiti erekciju, što mi je izazivalo dodatnu nelagodu s obzirom na to da sam u tom trenutku bio okružen nepoznatim ljudima - otkrio nam je Zagrepčanin.

Nakon zahvata mu je penis bio u modricama i povećan. No, otišao je nazad na posao, kao da se ništa nije dogodilo. Jedino, naredna dva sata pri uriniranju nije imao osjet u spolovilu zbog anestezije koju je dobio.

- Nakon MEN SHOT-a® pacijentu se preporučuje 24 sata bez masturbiranja, spolnih odnosa, teretane, bazena i kupanja u moru - savjetuje dr. Irijana Rajković.

Fenomenalan prvi seks

Oporavak je, kako nam je objasnio sugovornik, u ovom slučaj neznatan proces.

- Nisam imao osjećaj da mi treba neki specijalni oporavak ili mirovanje. Spolovilo mi je bilo plavo i mijenjalo je boje kroz par dana, na što sam ranije upozoren, no nije me boljelo i nisam trebao nikakve tablete. No, u početku me bilo strah hoće li uopće biti išta od tog zahvata, a onda sam kroz nekoliko dana osjetio pomak. Jutarnje erekcije su se počele češće javljati, bile su duže i sam penis je bio tvrđi. Promjene su, zapravo, vrlo brzo bile vidljive iako mi je rečeno da ću prve rezultate uočiti kroz tri tjedna. Unatoč napretku, nisam još bio u potpunosti spreman za spolni odnos sa suprugom. Srećom, dan nakon tretmana išao sam na poslovni put, pa nisam niti mogao imati odnos sa suprugom naredna tri tjedna, što je i do sada bilo normalno s obzirom na opis poslova kojima se oboje bavimo - otkrio nam je sugovornik.

image
Shutterstock

Ipak, kada se odvažio na prvi seks nakon zahvata, uočio je benefite koji su mu obećani.

- Pucao sam od sreće. Napokon sam uspio zadovoljiti i sebe i suprugu, što mi se nije dugo dogodilo. Primijetio sam jače i duže erekcije, a i sam osjet je bio jači i osjetljiviji nego prije. Vladao sam situacijom, a i samopouzdanje mi je odmah skočilo, što se odrazilo na moj privatni te na poslovni i društveni život. Nekoliko mjeseci sam se dvoumio hoću li ikome reći i na kraju sam odlučio sve priznati supruzi. Ona mi se isprva smijala i nije vjerovala, a kada sam joj otvoreno rekao što me mučilo bila je ljuta jer joj nisam ništa govorio, no sve je shvatila i bila je puna razumijevanja. Rekla mi je da je potpisala da će biti sa mnom u zdravlju i bolesti, pa smo se na kraju svemu i nasmijali. Kasnije sam i kumu priznao, izmijenili smo iskustva i shvatili koliko nam je zahvat zapravo pomogao. Nisam ni znao da problemi s erekcijom mogu kasnije uzrokovati druge probleme. U mom slučaju otkriveni su visok krvni tlak i povišene masnoće, a s vremenom sam i to stavio pod kontrolu - priznaje Zagrepčanin.

Ne zanemarujte probleme

Dr. Rajković, ujedno i jedina hrvatska stručnjakinja koju je priznao Odbor Američke akademije za estetsku medicinu objasnila nam je zašto se problemi s erekcijom ne smiju zanemariti.

- Iako sami po sebi ne dovode do ozbiljnije bolesti, erektilna disfunkcija može uzrokovati stres, smanjiti samopouzdanje te značajno negativno utjecati na društveni život. Studije su dokazale da preko 20 posto veza propada upravo zbog problema s erekcijom. Sama erektilna disfunkcija može ukazivati i na ozbiljnije zdravstvene probleme. Istraživanja dokazuju je da je impotencija prediktor za kardiovaskularne bolesti i da se problemi s erekcijom javljaju četiri do pet godina prije prvih kardiovaskularnih bolesti kao što su povišeni krvni tlak, srčani i moždani udar. K tome, težina erektilne disfunkcije korelira s težinom kardiovaskularnih bolesti, a dokazano je i da povišeni krvni tlak sekundarno uzrokuje oštećenja na stijenkama krvnih žila čineći ih slabima - objašnjava dr. Rajković. Ističe i kako je utvrđena povezanost impotencije i dijabetesa.

image
Shutterstock

- Istraživanja su pokazala da muškarci koji imaju šećernu bolest imaju čak tri puta veću vjerojatnost da će dobiti erektilnu disfunkciju koja se javlja čak 10 do 15 godina prije nego kod muškaraca koji nemaju šećernu bolest. Brojke potvrđuju da oko 70 posto muškaraca koji imaju šećernu bolest, imaju oštećenje živaca i krvnih žila koji uzrokuju probleme s erekcijom - dodaje.

S obzirom na alarmantne navedene podatke, zanimalo nas je u kojoj su dobi muškarci najugroženiji? No, ispostavilo se da odgovor nije jednostavan.

- Problemi s erekcijom mogu se javiti i u mladosti, pa tako svaki peti muškarac već u 20-ima ima jedan oblik erektilne disfunkcije, a taj se broj povećava s godinama što znači da se s istim problemom muči svaki drugi muškarac u 50-ima. Samo u Americi preko 30 milijuna muškaraca pati od impotencije, a procjenjuje se da će do 2025. preko 320 milijuna muškaraca u svijetu imati neki oblik erektilne disfunkcije - naglašava dr. Irijana Rajković.

Našem se sugovorniku život promijenio nakon samo jednog MEN SHOT® zahvata, no zanimalo nas je koliko će rezultati biti dugotrajni?

- Rezultat nije vječan jer penis i sve njegove strukture normalno stare kao što stari i tijelo. No s MEN SHOT-om® usporavamo ovaj proces te repariramo i regeneriramo sve njegove strukture tako da su one jače i stabilnije. Zato se preporučuje ponoviti zahvat za godinu do dvije - zaključuje dr. Rajković koja drži korak s najsuvremenijim metodama i inovacijama u području plastične, rekonstrukcijske i estetske medicine te osigurava samo najkvalitetnije uređaje i preparate za svoje pacijente.

Više detalja o MEN SHOT® zahvatu možete pronaći na web stranici dr. Rajković te njezinom Facebook i Instagram profilu.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija i dr. Irijane Rajković, dr. med., univ. mag. admin. sanit., specijalistica plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 08:31