Neki novi gosti

Revolucija splitskog turizma: Novi luksuzni hoteli imaju uslugu koju će trebati gotovo dvije milijarde ljudi

Dobar dio turista u posljednjih nekoliko godina upravo ovaj dalmatinski grad vidi kao idealnu destinaciju za dulji odmor. To pokazuju i statistike jer Split zasad broji 2,8 milijuna turističkih noćenja, a već je u prvih devet mjeseci ostvareno 97 posto ukupnih noćenja iz rekordne 2019. godine

Hotel Marvie Hotel & Health

Veličanstvena arhitektura, povoljna klima, geografski položaj, bogata tradicija, prirodne ljepote, odlična gastronomska ponuda te kulturna baština samo su neke od atrakcija zbog kojih posjetitelji u Splitu ostaju sve dulje. Zadržavanje gostiju u prosjeku traje tri dana, čime se ovaj dalmatinski grad svrstao među najuspješnije city break destinacije jer je prema podacima UNWTO-a u gradovima u Europi prosjek zadržavanja gostiju 2,4 dana.

Zbog njegove ponude, Tripadvisor, poznata platforma za ocjenjivanje turističkih kafića, restorana, hotela i destinacija općenito, Split je svrstao na 13. mjesto na listi najpopularnijih svjetskih destinacija u 2022. godini. No, valja napomenuti i da je prema Booking-u u periodu od osnutka agencije pa do 2019. Split ušao u kategoriju 29 elitnih svjetskih gradova koji su preko te platforme ostvarili čak 10 milijuna dolazaka gostiju. Osim dalmatinskog grada, u toj kategoriji nalaze se još Rim, London, Dubai, New York City i druge svjetske metropole.

Dobar dio turista u posljednjih nekoliko godina upravo ovaj dalmatinski grad vidi kao idealnu destinaciju za dulji odmor. To pokazuju i statistike jer Split zasad broji 2,8 milijuna turističkih noćenja, a već je u prvih devet mjeseci ostvareno 97 posto ukupnih noćenja iz rekordne 2019. godine.

- Brojne aktivnosti Turističke zajednice usmjerene su upravo prema održivom turizmu pa tako stavljamo naglasak na podršku te razvoj događanja i proizvoda koji su dislocirana iz uže Gradske jezgre. Također nastavljamo dodatno poticati i organizirati događanja koja se održavaju izvan ljetnih mjeseci pa je tako primjerice jesen u znaku gastronomije – izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić za Slobodnu Dalmaciju.

Porast broja luksuznih hotela

Revoluciji splitskog turizma svakako doprinosi i porast broja luksuznih hotela.

Prošle godine je u Splitsko-dalmatinskoj županiji otvoreno 13 novih hotela. Stavljanjem novih smještajnih jedinica na tržište povećani su hotelski kapaciteti za deset posto. Većina ih je kategorizirana najvišim standardima kvalitete od četiri i pet zvjezdica, a svaki je gotovo 100 posto popunjen tijekom cijele godine.

image

Hotel Marvie Hotel & Health

Ugostiteljski objekt čiji su smještajni kapaciteti gotovo uvijek popunjeni je i prvi dalmatinski zdravstveni hotel Marvie Hotel & Health s četiri zvjezdice otvoren prije pet godina u neposrednoj blizini mora na splitskim Firulama. Prostire se na 9.400 kvadratnih metara, ima tri etaže plus podzemne garaže, 76 smještajnih jedinica, krovnu terasu s vanjskim bazenom te kao takav predstavlja idealnu oazu mira tijekom cijele godine.

- Svojom ponudom stručno osmišljenih zdravstvenih usluga i wellness tretmana, Marvie Hotel zadovoljava visoke standarde medicinskog wellnessa. Dodatni motiv za takav nastup na tržištu je i sama pozicija hotela koji je smješten u blizini sportskih sadržaja, uređenih plaža, šetališta uz more koje pruža mogućnost za različite oblike rekreacije, na splitskoj Zenti. Blizina bolničkih sadržaja javne zdravstvene skrbi bio je dodatni motiv izbora ovakve tržišne pozicije i naglasak na zdravlju, fitnessu te wellnessu - pojasnila je direktorica hotela Diana Rubić Radman.

Kao zdravstveni hotel imaju nutricionistički i fizioterapijski paket za duži boravak, a više informacija o tome možete pronaći na njihovoj službenoj web stranici. Osim toga, prvi je uveo mogućnost korištenja više vrsta kriptovaluta za potrebe online rezervacija, plaćanja smještaja te ostalih hotelskih usluga tako da iskustvo boravka u hotelu podignu na sasvim novu razinu.

Zahvala gostima

Svoje goste do sada je privlačio zbog svoje odlične lokacije, udobnih soba, vrhunske zdravstvene usluge i prekrasnog pogleda na otoke. No, ovaj hotel poznat je i jer svake godine na atraktivan način iskaže zahvalnost svojim gostima.

image

Hotel Marvie Hotel & Health

Jednom godišnje svim posjetiteljima nudi priliku da osvoje deset godina besplatnih boravaka u hotelu, odnosno tri noćenja za dvije osobe. Gosti zauzvrat trebaju sudjelovati u kreativnoj Instagram nagradnoj igri „Reel Story of Croatia”, a zadatak je da putem Reel videa na Instagramu zabilježe najljepše trenutke svog ljetovanja u Hrvatskoj. Najbolji amaterski videozapis po izboru managementa hotela ima priliku osvojiti desetljeće besplatnih boravaka u hotelu.

U dvije godine nagradne igre videa su generirala preko 250.000 pregleda, a prošlogodišnji pobjednik Patrick Whelan već je ove godine došao u hotel i zasluženo uživao u svojoj prvoj od deset godina boravaka. Njegov pobjednički video u kojem je u svega 30 sekundi prenio svoje iskustvo i emociju boravka u Splitu:

image

Pobjednik nagradnog natječaja Patrick Whelan

Ovogodišnju nagradu #reelstoryofcroatia odnijela je Ronnesha Jackson sa svojim feel good i groovy videom te je tako osvojila 10 godina boravaka u hotelu Marvie od 2023. do 2032. godine.

image

Ronnesha Jackson, ovogodišnja pobjednica nagradne igre Reel Story of Croatia 2022.

- Izrazito nam je drago što su naši gosti prepoznali ideju i želju da im ovo ljeto učinimo posebnim. Uzvratili su nam odličnim video uradcima koji izvorno prikazuju ljepote Splita, Dalmacije i Hrvatske, zbog čega smo se još jednom zaljubili u našu prekrasnu zemlju. Ono što nas posebno veseli je što smo ovom igrom ispunili osnovni cilj, a to je promovirati cijelu destinaciju putem organskih video uradaka poslanih u svijet, pregledanih preko 250.000 puta. Vjerujemo da smo doprinijeli promociji Hrvatske te se nadamo da je ovo samo početak jednog novog trenda kojem se mogu priključiti i svi subjekti te institucije koji imaju veze s turizmom – istaknula je direktorica hotela Marvie.

Idealan za digitalne nomade

No, ovaj hotel na još jedan način brine o svojim posjetiteljima.

image

Hotel Marvie Hotel & Health

S entuzijazmom prihvaća najsuvremenije trendove, vjerujući da globalni svijet bez granica na jednom mjestu može pomiriti život, rad na daljinu i putovanje. Upravo iz tog razloga pažljivo su prilagodili dio svojih usluga i kapaciteta potrebama online radnika – digitalnih nomada.

S ciljem da kreiraju idealne uvjete za boravak i rad iz hotela, lansirali su novu uslugu Marvie Living & Coworking u okviru svog Paketa za dugoročni boravak.

Hotel je na raspolaganje stavio veći broj Deluxe soba s pogledom na more i radnim stolom, coworking prostor s internetom od 200 Mbps, projektorom i flipchart pločom, te neograničen pristup Wellness renevie zoni koja se sastoji od unutarnjeg bazena, jacuzzija, saune, teretane i zone za relaksaciju.

Coworking prostor otvoren je i za digitalne nomade koji nisu gosti hotela. Ostale prostorije hotela kao što su Mareo Bar, Da’Mar restoran, lobby i bazen na samom krovu hotela, alternativni su radni prostori, gdje gosti mogu posvećeno raditi te razmjenjivati ideje i znanja.

image

Hotel Marvie Hotel & Health

Rad na daljinu rastući je trend u kojem leži izniman gospodarski potencijal, a čemu idu u prilog predviđanja koja govore da će do 2022. godine u svijetu biti preko 1.87 milijarde radnika čiji će se posao odvijati online neovisno o lokaciji. Split i Hrvatska sve se više pojavljuju na mapi poželjnih destinacija među digitalnim nomadima iz cijelog svijeta, a potencijal dugoročnog boravka prepoznala je i vlada RH, koja aktivno radi na izmjeni zakonskih okvira s ciljem olakšavanja uvjeta boravka i rada iz naše zemlje.

- Naša je želja aktivno sudjelovati u kreiranju i oplemenjivanju potpuno novog turističkog proizvoda koji uvelike mijenja poznate obrasce putovanja i boravka - izjavila je Diana Rubić Radman, direktorica hotela Marvie Hotel & Health.

Za više informacija o cijenama i pogodnostima Paketa za dugoročni boravak posjetite službenu internetsku stranicu Marvie Hotel & Health.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s hotelom Marvie Hotel & Health.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 17:28