Jesensko ruho

Riješite naš veliki kviz i provjerite koliko uistinu dobro poznajete Hrvatsku!

Krenuo je "Mjesec hrvatskog turizma", a mi vam donosimo inspiraciju. Otkrijte prepoznajete li hrvatske lokacije u jesenskom ruhu ili vam je ipak potrebno još malo istraživanja...
 Cropix

Da su hrvatske ljepote čarobne samo ljeti – pravi je mit. Istina, u jesen je hladnije pa se ne možete kupati u moru i sunčati u badiću na plaži, ali toliko je drugih stvari koje možete otkriti, u kojima možete uživati i koje možete isprobati.

Zašto se ne biste upustili u paintball dvoboj, bicikliranje ili jahanje prirodom te, ako ste spretniji, probali bacati sjekire u metu? Možete istražiti brojne prirodne ljepote, špilje, jezera, šume, nacionalne parkove i parkove prirode ili, pak, kulturne atrakcije poput muzeja, aquariuma, dvoraca... I potom se zasladiti finim delicijama i specijalitetima poput domaće juhe od gljiva, ličke pite od sira, savijače od jabuka.... A iako su temperature nešto niže, možete se i kupati – u toplicama.

image
Boris Kovacev/Cropix

U svemu navedenom ovog listopada možete uživati uz velike uštede. Primjerice, do 31. listopada, umjesto za 180 kuna sva čudesa Plitvičkih jezera možete doživjeti za samo 100 kuna koliko stoji snižena ulaznica.

Naime, krenuo je „Mjesec hrvatskog turizma”. Riječ je o nastavku prošlogodišnjeg projekta „Tjedan odmora vrijedan“ koji se provodio u razdoblju od 16. do 25. listopada, a koji je ove godine, zbog velikog interesa turističkih subjekata i samih građana, postao „Mjesec hrvatskog turizma“ s trajanjem od 1. do 31. listopada.

image
Marko Todorov/Cropix

Projekt provode Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica s ciljem produljenja turističke sezone i poticanja domaćeg turizma u razdoblju postsezone. Osim hrvatskih građana ponude po povoljnijim cijenama moći će koristiti i inozemni gosti koji će tijekom listopada boraviti u hrvatskim destinacijama.

Brojne atrakcije i usluge diljem Lijepe naše ovog su mjeseca dostupne po cijenama sniženim minimalno 35 posto, a u akciju su uključeni mnogi turistički gospodarski subjekti kao što su hotelske kuće, privatni iznajmljivači, restorani, parkovi prirode i nacionalni parkovi, muzeji, galerije, adrenalinski turizam, aktivnosti i dr.

Pred vama je najvažnija odluka... Kamo ići? Za dodatnu inspiraciju pripremili smo vam kviz.


Promo sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:43