Na jednom mjestu

Stručnjak odgovorio na goruća pitanja o solarima: ‘Da, mogu se ugraditi i na zgradu!‘

Izdvojili smo najčešća pitanja čitatelja Jutarnjeg koja su tijekom kampanje "Uzmi svoj dio sunca" pristizala u tvrtku ENNA, a stručne odgovore na njih je dao Nenad Ukropina, član Uprave ENNA Opskrbe
 Hanza Media

Korištenje sunčeve energije je smjer u kojem želi ići cijeli svijet jer se Sunce pokazalo najisplativijim izvorom energije – traži najmanje ulaganja, a daje najveću uštedu. Hrvatska pritom ima ogroman solarni potencijal. Na obali se bilježi i do 2700 sunčanih sati godišnje pa se kod nas povrat investicije za prosječnu obiteljsku kuću očekuje kroz samo šest do osam godina. Ako vas zanima koliko bi vas koštala ugradnja solarnih panela te kada bi nastupio povrat uloženog novca, ispunite kalkulator koji je izradila ENNA i saznajte koliko će vam se smanjiti računi ako prijeđete na solarnu energiju.

Nema sumnje da je korištenje sunčeve energije u kućanstvu najveći svjetski trend, o čemu smo intenzivno pisali u sklopu kampanje „Uzmi svoj dio sunca“ koju su u kolovozu ove godine organizirali Hanza Media i ENNA Opskrba. Kroz edukativne i inspirativne članke, koje možete potražiti ovdje, provjerili smo kome se najviše isplati ugraditi solarnu elektrane, donijeli smo iskustva ljudi koji su već postavili panele na svoje krovove i ostvarili značajne uštede na računima za struju; pojasnili smo i što predstavljaju pojmovi koje distributeri navode u svojim ponudama te na što, pritom, treba pripaziti. Također smo iz prve ruke otkrili što se dogodi kad nevrijeme ošteti solarne panele, kao i kako će izgledati budućnost ‘solarne priče‘ na domaćem tržištu.

Nastojali smo ukloniti nedoumice naših čitatelja i doista odgovoriti na sva pitanja o solarima, a kao dodatan izvor informiranja, u člancima je bio postavljen obrazac za otvorena pitanja koja je ENNA Opskrba mjesecima skupljala u svoj virtualni sandučić.

Kako su solari javnosti još uvijek pomalo nepoznata tema, pitanja nije nedostajalo. Stoga smo grupirali ona koja su najčešće pristizala u tvrtku ENNA, a stručne odgovore na njih je dao Nenad Ukropina, član Uprave ENNA Opskrbe, i to u razgovoru s našom novinarkom Anom Strizić. Cijeli intervju donosimo u videu u nastavku teksta:


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i ENNA Opskrbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:18