Tko bi rekao

Svakodnevno ju susrećemo: Otkrili smo koja je zajednička slabost Meghan Markle, Sofije Vergare i Khloe Kardashian

Brojni poznati nisu imuni na čari tjestenine. Saznali smo koji su njihovi najhot recepti
 Andrej Isakovic/Afp
Brojni poznati nisu imuni na čari tjestenine. Saznali smo koji su njihovi najhot recepti

Tjestenina je puno više od običnog jela. Ona je simbol utjehe, kreativnosti i uživanja. Često ju biramo kao guilty pleasure te brzinsku večeru ili ručak.

Zahvaljujući njezinim brojnim licima, ni slavni nisu imuni na njezine čari. Od Buckinghamske palače do holivudskih zvijezda, tjestenina spaja ljude svih profila. Neki celebrityji njeguju obiteljske tradicije, drugi eksperimentiraju s modernim okusima, a treći jednostavno uživaju u klasičnim receptima s puno sira. Istražili smo kako poznati kuhaju i vole tjesteninu – i zašto je Stanley Tucci postao njezin najpoznatiji ambasador.

Meghan Markle: Svo vrijeme svijeta za tjesteninu

Meghan Markle, bivša glumica, sada aktivistica i dokumentaristica u Netflix galaksiji, već godinama promovira zdravu prehranu. No, kad je u pitanju tjestenina, ne zazire ni od višesatnog kuhanja. Njezin „zucchini bolognese" je ludo kremasta, biljnom čarolijom nabijena verzija mesnog umaka. Tajni sastojak? Vrijeme. Tikvice se kuhaju četiri do pet sati dok se doslovno ne pretvore u baršunastu pastu. Meghan ga je 2018. nazvala "filthy, sexy pasta", a sve bez kapi vrhnja ili maslaca.

@thefeedfeed Meghan Markle refers to her iconic Zucchini Pasta as a “sexy mush.”Garnish with a generous amount of parmesan cheese. . #feedfeed #recipe #pasta #zucchini #royalfamily #meghanandharry ♬ original sound - The Feedfeed

U seriji "With Love, Meghan" pokazala je i kako kuha "single skillet spaghetti" – jednostavno jelo koje se pravi u samo jednoj tavi. Cherry rajčice, feta, špinat i tjestenina, plus začini.

image
Amfer75/Getty Images

Meghan Markle ‘Single Skillet Spaghetti‘ s Koleda špagetima

Ako želite napraviti Meghanino čudo iz jedne tave, preporučamo da to učinite s Koleda špagetima, koji se proizvode od durum pšenice, što im daje bogatiju teksturu i okus.

Sastojci

250 g Koleda špageta s jajima

25 cherry rajčica, prepolovljenih

7 režnjeva češnjaka, tanko narezanih

1 žlica maslinovog ulja

3,5 šalice (oko 830 ml) kipuće vode

Velika šaka baby špinata (ili blitve, kelja, rukole – po želji)

1 limun (naribana korica)

1/3 šalice (cca 30 g) naribanog Parmigiano Reggiana ili sličnog tvrdog sira

Sol, papar po ukusu

Prstohvat chili pahuljica (po želji)

Svježi bosiljak za posluživanje

Priprema

U velikoj tavi s visokim rubom zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i rajčice, posolite i kratko pirjajte dok rajčice ne omekšaju i puste sok (2-3 minute).

Na povrće položite suhe Koleda špagete (možete ih prelomiti na pola da stanu u tavu, ako treba).

Prelijte kipućom vodom tako da tjestenina bude prekrivena, dodajte limunovu koricu i, po želji, chili.

Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri 8-10 minuta, povremeno promiješajte da se tjestenina ne zalijepi.

Kad su špageti gotovo kuhani (al dente), maknite poklopac, dodajte špinat (ili drugo lisnato povrće) i kuhajte još minutu, dok povrće ne uvene.

Maknite s vatre, dodajte naribani sir i dobro promiješajte da se formira kremasti umak od škrobne vode i sira.

Poslužite odmah, ukrašeno svježim bosiljkom i još malo sira po želji.

Koleda špageti s jajima daju ovom jelu dodatnu punoću i bogatiju teksturu, a najbolje od svega je što je recept izuzetno prilagodljiv pa možete dodati blitvu, kelj, rikolu, tikvicu ili čak slanutak za više proteina.

image
Koleda

Stanley Tucci: Maestro mediteranske kuhinje

Stanley Tucci nije samo glumac s Oscar-nominacijama i kultnim statusom u "Vrag nosi Pradu". On je i pravi talijanski gurman, autor kuharica i voditelj gastro serija koje obožava svaka nona, ali i njezin unuk.

Tucci često dijeli recepte, ali jedan od najupečatljivijih je "spaghetti alla Nerano", jelo s Amalfijske obale koje uključuje tikvice. Pržene do zlatno-smeđe, pomiješane s ribanim sirom (najčešće provolone) i svježim bosiljkom, uz dodatak škrobne vode od kuhanja tjestenine.

A kad ima viška farfalle? Tucci to zapeče. Na TikToku je demonstrirao kako ostatke tjestenine pretvoriti u zapečeno remek-djelo sa sotiranim lukom, češnjakom, pancetom i graškom, sve u bešamelu i pod zapečenim parmezanom. Da je školsku kuhinju vodio Tucci, nitko ne bi bježao s užine.

@stanley.tucci breakfast, brunch or lunch? Not sure but it was f’ing delicious. #foodtok ♬ original sound - Stanley Tucci

Kourtney Kardashian: Bez glutena i bez stresa

Reality zvijezda i wellness entuzijastica Kourtney Kardashian vodi zdraviji stil života – no to ne znači da je pasta zabranjena. Naprotiv. Njezin "mac and cheese" s purećom slaninom bez glutena i laktoze postao je viralni hit među roditeljima koji žele zdravo, a da djeca misle da jedu junk food.

Kourtney je poznata i po tome što uvijek ima pri ruci teglicu vlastitog umaka od rajčice. Njezin recept uključuje San Marzano rajčice, sotirani luk i češnjak, maslinovo ulje i – zanimljivo – prstohvat smeđeg šećera za uravnoteženje kiselosti. Sve kuha dugo i strpljivo, pa poslužuje s tjesteninom od leće ili kvinoje.

Justin Bieber: Bolognese kao ultimativno zadovoljstvo

Možda niste očekivali, ali Justin Bieber je totalni pasta-fanatik. Njegov favorit? Cacio e pepe – jednostavno jelo sa samo tri sastojka: Pecorino Romano, svježe mljeveni crni papar i al dente špageti. Njegov bivši privatni kuhar Ethan Taylor otkrio je da je to bio Justinov "go-to" obrok nakon koncerata – jednostavan, utješan i brz.

Osim toga, Bieber je u više intervjua izjavio kako bi, da mora odabrati posljednje jelo na Zemlji – to bio spaghetti Bolognese. Kada nije na turneji, kuha sa svojom dragom Hailey. Tijekom pandemije su pripremali kremastu pastu s kobasicama, koristeći tjesteninu bez glutena zbog njegove intolerancije. Hailey je dodala malo dimljene paprike i rikote – i voilà – domaća comfort hrana s Bieber potpisom.

Recept za Bieberov bolognese s Koleda špagetima

400 g Koleda špageta

300 g svježeg miješanog mljevenog mesa

1 srednji luk, sitno sjeckan

2 režnja češnjaka, usitnjena

400 ml umaka od rajčice

100 ml vrhnja za kuhanje ili mlijeka

Maslinovo ulje, sol, papar

Priprema:

Na malo maslinovog ulja pirjajte luk dok ne omekša, dodajte češnjak i kratko propržite.

Dodajte mljeveno meso, pržite dok ne dobije boju.

Umiješajte umak od rajčice, začinite solju i paprom, pa kuhajte 10-15 minuta.

Dodajte vrhnje za kuhanje ili mlijeko, promiješajte i kuhajte još par minuta.

U međuvremenu skuhajte Koleda špagete prema uputama, procijedite i spojite s umakom.

Ovim receptom dobit ćete Bieberov omiljeni bolognese, ali s domaćom notom zahvaljujući Koleda špagetima.

image
Rudisill/Getty Images/istockphoto

Sofia Vergara i Kate Hudson: Tjestenina s maminim pečatom

Sofia Vergara nije samo kraljica humora u "Modern Family", već i apsolutna carica u kuhinji. Na Instagramu često dijeli videe s pripremom večera za obitelj i prijatelje, gdje tjestenina uvijek igra glavnu ulogu. Iako ne otkriva precizne recepte, vidi se da preferira rustikalna talijanska jela s mnogo češnjaka i maslinovog ulja. Po svemu sudeći, omiljeni stil su joj tagliatelle s morskim plodovima i klasični pesto genovese.

image
Michael Tran/Afp

Kate Hudson, s druge strane, njeguje obiteljske tradicije kroz tjesteninu. U intervjuu za Women‘s Health otkrila je da voli vikendom kuhati sa svojom djecom – svatko bira oblik tjestenine, a ona priprema umak. Njezin favorit? Pasta primavera s puno povrća i maslinovim uljem. Ponekad doda i limunovu koricu ili malo chillija – jer kako kaže: "Hrana bez rizika je dosadna".


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Koleda tjestenine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 23:40