Tjestenina je puno više od običnog jela. Ona je simbol utjehe, kreativnosti i uživanja. Često ju biramo kao guilty pleasure te brzinsku večeru ili ručak.
Zahvaljujući njezinim brojnim licima, ni slavni nisu imuni na njezine čari. Od Buckinghamske palače do holivudskih zvijezda, tjestenina spaja ljude svih profila. Neki celebrityji njeguju obiteljske tradicije, drugi eksperimentiraju s modernim okusima, a treći jednostavno uživaju u klasičnim receptima s puno sira. Istražili smo kako poznati kuhaju i vole tjesteninu – i zašto je Stanley Tucci postao njezin najpoznatiji ambasador.
Meghan Markle: Svo vrijeme svijeta za tjesteninu
Meghan Markle, bivša glumica, sada aktivistica i dokumentaristica u Netflix galaksiji, već godinama promovira zdravu prehranu. No, kad je u pitanju tjestenina, ne zazire ni od višesatnog kuhanja. Njezin „zucchini bolognese" je ludo kremasta, biljnom čarolijom nabijena verzija mesnog umaka. Tajni sastojak? Vrijeme. Tikvice se kuhaju četiri do pet sati dok se doslovno ne pretvore u baršunastu pastu. Meghan ga je 2018. nazvala "filthy, sexy pasta", a sve bez kapi vrhnja ili maslaca.
U seriji "With Love, Meghan" pokazala je i kako kuha "single skillet spaghetti" – jednostavno jelo koje se pravi u samo jednoj tavi. Cherry rajčice, feta, špinat i tjestenina, plus začini.
Stanley Tucci: Maestro mediteranske kuhinje
Stanley Tucci nije samo glumac s Oscar-nominacijama i kultnim statusom u "Vrag nosi Pradu". On je i pravi talijanski gurman, autor kuharica i voditelj gastro serija koje obožava svaka nona, ali i njezin unuk.
Tucci često dijeli recepte, ali jedan od najupečatljivijih je "spaghetti alla Nerano", jelo s Amalfijske obale koje uključuje tikvice. Pržene do zlatno-smeđe, pomiješane s ribanim sirom (najčešće provolone) i svježim bosiljkom, uz dodatak škrobne vode od kuhanja tjestenine.
A kad ima viška farfalle? Tucci to zapeče. Na TikToku je demonstrirao kako ostatke tjestenine pretvoriti u zapečeno remek-djelo sa sotiranim lukom, češnjakom, pancetom i graškom, sve u bešamelu i pod zapečenim parmezanom. Da je školsku kuhinju vodio Tucci, nitko ne bi bježao s užine.
Kourtney Kardashian: Bez glutena i bez stresa
Reality zvijezda i wellness entuzijastica Kourtney Kardashian vodi zdraviji stil života – no to ne znači da je pasta zabranjena. Naprotiv. Njezin "mac and cheese" s purećom slaninom bez glutena i laktoze postao je viralni hit među roditeljima koji žele zdravo, a da djeca misle da jedu junk food.
Kourtney je poznata i po tome što uvijek ima pri ruci teglicu vlastitog umaka od rajčice. Njezin recept uključuje San Marzano rajčice, sotirani luk i češnjak, maslinovo ulje i – zanimljivo – prstohvat smeđeg šećera za uravnoteženje kiselosti. Sve kuha dugo i strpljivo, pa poslužuje s tjesteninom od leće ili kvinoje.
Justin Bieber: Bolognese kao ultimativno zadovoljstvo
Možda niste očekivali, ali Justin Bieber je totalni pasta-fanatik. Njegov favorit? Cacio e pepe – jednostavno jelo sa samo tri sastojka: Pecorino Romano, svježe mljeveni crni papar i al dente špageti. Njegov bivši privatni kuhar Ethan Taylor otkrio je da je to bio Justinov "go-to" obrok nakon koncerata – jednostavan, utješan i brz.
Osim toga, Bieber je u više intervjua izjavio kako bi, da mora odabrati posljednje jelo na Zemlji – to bio spaghetti Bolognese. Kada nije na turneji, kuha sa svojom dragom Hailey. Tijekom pandemije su pripremali kremastu pastu s kobasicama, koristeći tjesteninu bez glutena zbog njegove intolerancije. Hailey je dodala malo dimljene paprike i rikote – i voilà – domaća comfort hrana s Bieber potpisom.
Sofia Vergara i Kate Hudson: Tjestenina s maminim pečatom
Sofia Vergara nije samo kraljica humora u "Modern Family", već i apsolutna carica u kuhinji. Na Instagramu često dijeli videe s pripremom večera za obitelj i prijatelje, gdje tjestenina uvijek igra glavnu ulogu. Iako ne otkriva precizne recepte, vidi se da preferira rustikalna talijanska jela s mnogo češnjaka i maslinovog ulja. Po svemu sudeći, omiljeni stil su joj tagliatelle s morskim plodovima i klasični pesto genovese.
Kate Hudson, s druge strane, njeguje obiteljske tradicije kroz tjesteninu. U intervjuu za Women‘s Health otkrila je da voli vikendom kuhati sa svojom djecom – svatko bira oblik tjestenine, a ona priprema umak. Njezin favorit? Pasta primavera s puno povrća i maslinovim uljem. Ponekad doda i limunovu koricu ili malo chillija – jer kako kaže: "Hrana bez rizika je dosadna".
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Koleda tjestenine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....