Stavite ih na popis

Testirali smo: ovo su slatkiši iz Lidla koje se isplati kupiti, pobjednik je prilično neočekivan

Ovog tjedna isprobali smo kolač od marcipana, čokoladne lizalice, božićne keksiće i tamnu čokoladu

Nakon što smo prvi put uživali i u slanim delicijama iz Lidla, na našoj drugoj recenziji u potpunosti smo se okrenuli slatkim specijalitetima, onima koji obilježe svake blagdane. Svi dobro znamo da se blagdanske kalorije ne broje pa možemo nesmetano uživati u kolačima i slatkišima prije ručka, nakon ručka, umjesto večere... Da, upravo nam sada slijedi najslađe doba godine! Baš zato smo ponovo okupili naš tim kušača, koji se ovog puta sastojao od Dolores Drvodelić, producentice multimedijskog sadržaja, Ivana Venžere iz Odjela prodaje oglasa te Matije Boltižara i Darie Bertek iz Native odjela Hanza Medije. Sjeli smo za stol samo s jednom misijom – pronaći najbolje slatkiše koje treba imati svaka ostava! Evo konačnih dojmova:

1. Božićni kolač s marcipanom

Cijena: 31,99 kn

image
Ivana Nobilo/Cropix

Marcipan nije kao čokolada i lješnjak, nije riječ o namirnici koju apsolutno svi obožavaju, no u ovoj kombinaciji funkcionira zaista savršeno. Dolores je konstatirala kako zasigurno nije obožavateljica grožđica, no zbog ovog će im kolača s marcipanom dati drugu šansu. Dodala je kako je upravo marcipan dao na još većoj sočnosti kolača te da će ga poslužiti i na svojem blagdanskom stolu.

Matiju je pak okus kolača vratio u doba snijega i božićnih pjesama kada je dopušteno jesti koliko god kolača želiš.

image
Ivana Nobilo/Cropix

- S obzirom na to da ne znam raditi kolače, Favorinin kolač s marcipanom će me držati u tom predbožićnom duhu sve dok ne dođe 25. prosinac i doba beskonačnih bakinih kolača! – rekao je Matija.

Ivan je priznao kako je ovaj kolač najsličniji onima koje radi njegova baka, a Daria nije oklijevala uzeti drugi komad iako je u početku bila među skepticima zbog sastojaka. Naime, ona je definitivno za čokoladu.

2. Čokoladne lizalice

Cijena: 9,99 kn

image
Ivana Nobilo/Cropix

Ovdje je i Daria došla na svoje jer smo iduće testirali čokoladne lizalice. Odmah se prisjetila kako ih je obožava u djetinjstvu i rekla kako su one zaista najveća sreća za svakog klinca. Matija ih obožava jer su praktične, a ukusne – zbog štapića si ne zamrljaš prste, a lizalicu možeš grickati dok stojiš, hodaš, sjediš, bilo gdje!

Ivana je oduševila kremasta tekstura i čokolada koja se topi u ustima pa smo ga od lizalica morali doslovno fizički odvajati, a i Dolores su vratile u djetinjstvo.

image
Ivana Nobilo/Cropix

- Okus im je po onoj pravoj, bogatoj, mliječnoj čokoladi kojoj ne mogu odoljeti ni djeca ni odrasli – rekla je Dolores.

Svi smo se složili kako čokoladne lizalice svaki dom uvijek treba imati u skrivenoj ladici za slatkiše.

3. Božićni keksići u posudi

Cijena: 25,99 kn

image
Ivana Nobilo/Cropix

Kako je Dolores rekla, ovi božićni keksići su za nju neočekivani pobjednik testiranja. Čim smo otvorili kutiju prostorijom se proširio miris cimeta i dao nam do znanja da su blagdani tu, iza ugla. Daria je rekla kako joj uz ove hrskave keksiće nedostaje samo čaša mlijeka kako bi doživljaj bio potpun, a Ivan im je uspio pronaći manu.

- Ne možeš ih prestati jesti! – rekao je.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Isti problem ima i Matija koji kaže kako obožava keksiće koji mogu stajati, a uvijek zadržati okus kao da smo ih upravo izvadili iz pećnice.

- No, čim otvorim kutiju oni nekako nestanu u roku od jednog dana. Ne znam kako, ali pomirio sam se s činjenicom da neki misteriji ipak trebaju ostati misteriji – zaključio je Matija.

4. J.D.Gross tamna čokolada s 95% kakaa

Cijena: 11,99 kn

image
Ivana Nobilo/Cropix

Tamna čokolada je najviše razveselila Dariju, koja i inače bira zdravije verzije čokolade i prilično je dobro upućena u vrste i okuse. Tako joj je J.D. Gross čokolada itekako dobro poznata jer je riječ o pristupačnoj, a kvalitetnoj tamnoj čokoladi koja će obogatiti zdrave keksiće ili zobenu kašu.

Matija je bio pomalo skeptičan, no nakon jedne kocke je ustanovio kako je riječ o odličnom kontrastu slatkog i gorkog, a Ivan je oduševljeno rekao kako će mu ova čokolada od sada biti izbor broj jedan kada poželi zdraviju varijantu njegove omiljene slastice.

Dolores je već isplanirala kako će upravo ovu čokoladu koristiti za pripremi blagdanskih kolača i keksića.

5. Osvježivač zraka

Cijena: 49,99 kn

image
Ivana Nobilo/Cropix

Božić nikako nije samo okus, već i miris, rekao je Matija. Miris jelke, tek ispečenih kolačića, a za njega i miris vanilije.

- U stanu uvijek imam svijeću s mirisom vanilije koju palim ekskluzivno u prosincu, ali sada kada sam otkrio ovaj Deluxe osvježivač zraka, mislim da ću 'umiroviti' svijeću i zamijeniti je ovim mirisnim štapićima! – otkrio je Matija.

Ivan kaže kako upravo miris vanilije povezuje s kolačima, obiteljskim druženjima i toplim domom te da ga smatra odličnim izborom za zimske večeri u dobrom društvu.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Dolores obožava mirisne osvježivače prostora, a ovaj ju je odmah osvojio.

- Zapravo je prilično izazovno pronaći osvježivač koji ne gubi intenzitet, pristupačan je, a ujedno se i lijepo uklapa u prostor. Ovaj zadovoljava sve zahtjeve – konstatirala je Dolores, a Daria je već isplanirala kupovinu jednog primjerka za svoj dom koji će ove godine mirisati po najnježnijoj vaniliji.

Odbrojavanje do najljepšeg dana u godini može krenuti, ostanite uz naš sadržaj jer mi znamo kako da ovo budu Blagdani kakve želimo!


Sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Lidla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 01:02