„Zašto si ovo radim?“, pitanje je koje se prirodno nameće nakon što netko iz papirnate vrećice vadi stiropornu smeđu posudu iz koje viri ledeni pomfrit. Izgleda kao da je ispao iz nekog filma strave, povrh toga ne onog dobrog, artističkog, nego onog jeftinog, B-produkcije, gdje se vidi da su štedjeli na svemu.
Dok se čini da ne može biti gore, s druge strane na ruku iscuri jednako ledeni umak. Na vrhu pliva mast, s minijaturnim komadom mesa koji tamo negdje luta kao izgubljeni brod u Bermudskom trokutu. Zapravo je prilično fascinantno da je toliko puno toga uopće ostalo u posudi, s obzirom na to koliko je papirnata vreća izgužvana. Čovjek bi pomislio da je netko tu vreću koristio u teretani, kao uteg ili kao boksačku vreću.
Naravno, kao i mnogih dana kad se ljudima ne da kuhati ili nisu stigli, netko poklekne i otvori onu nekoć omiljenu aplikaciju za dostavu. Odabere se opet taj restoran koji ima najkraće vrijeme dostave. Aplikacija kaže da će obrok stići za 25 minuta. Ali kako to već biva, hrana stiže kasnije, tek za sat i pol.
Razgovor koji se ponavlja
Nakon takvog razočaravajućeg obroka obično slijedi razgovor sa samim sobom koji mnogi ljudi vode već ne znam koji put. Zašto ne bi netko samo sam kuhao? Bio bi topliji obrok, zdraviji, jeftiniji. Znao bi što jede i odakle dolazi.
Prvi argument protiv kuhanja je što ljudi često, ako nije vikend, nemaju baš vremena za to. Posao, obveze i umor su samo neke od stvari koje se nabroje, pa kuhanje bude zadnje na listi prioriteta. Često nemaju ni inspiracije što bi skuhali. Recepti zahtijevaju sastojke koje nemaš kod kuće, trebaš ići u trgovinu, planirati.
Drugi argument je taj da, čak i kada bi netko imao vremena, čini se da je svaki recept ili prekompliciran ili nezanimljiv. Ili na početku ima životnu priču autora recepta. Ili zahtijeva previše posuđa koje će kasnije trebati oprati, što je ponekad veći problem od samog kuhanja.
Rješenje je tu cijelo vrijeme
Ali možda rješenje za taj problem stoji u kutu kuhinje cijelo vrijeme. Uz kuhalo za vodu i toster, tu je taj jedan aparat koji većina ljudi ima, ali ga je možda prestala koristiti. Riječ je o air fryeru s kojim mnogi više ne znaju što raditi, jer su puno toga već isprobali. Na početku, friteze na vrući zrak bile su pravi hit. Svi su svima preporučivali da se sve može raditi u tom aparatu, a pomfrit se jeo uz gotovo svako jelo. Vjerojatno ga je netko i radio kao prilog uz juhu. Jer zašto ne? Bilo je jako jednostavno, brzo i fino.
Za razliku od jednonamjenskih kućanskih aparata, poput onih sendvičara koji mogu samo sendviče ili aparata za vafle, friteze na vrući zrak su prilično svestrane. Obećavaju zdraviju verziju obroka, bez ulja, bez masti, bez muke. Brzo se zagrijavaju, lako se čiste i teoretski mogu pripremiti cijeli obrok.
Rješenje za ponovno oživljavanje friteza na vrući zrak krije se u trgovini, blizu frižidera u kojem se nalazi neizbježan pomfrit. Rješenje je spremno, zapakirano i osmišljeno upravo za one trenutke kada netko nema vremena, inspiracije ili volje za kuhanje, a htio bi pojesti nešto znatno kvalitetnije od onoga što mu se iz kvadratnog ruksaka može dostaviti na kućni prag.
Velik izbor gotovih smrznutih proizvoda
Cekinovi panirani proizvodi s Heat & Eat konceptom su upravo ono što mnogima nedostaje. Gotovi proizvodi od 100 posto pilećeg filea s hrvatskih farmi, pečeni u struji vrućeg zraka i dizajnirani da budu pripremljeni za nekoliko minuta. Bez dodavanja ulja. Bez muke. Bez potrebe da itko išta planira osim toga da ih izvuče iz zamrzivača i stavi u air fryer na par minuta. Air fryer nije obavezan, samo je preporučen za najbržu i najhrskaviju pripremu.
Četiri linije za četiri različite situacije
Cekinova klasična linija proizvoda pokriva različite situacije i potrebe, što znači da air fryer konačno dobiva svrhu izvan onog bazičnog pomfrita koji je svatko mogao napraviti.
Cekin Homestyle nudi izgled i okus prave domaće panade, koji nikad ne dosadi. To je ona posebna nota, pouzdana i utješna, idealna za brzi ručak ili večeru kada nemamo volje za eksperimentiranjem ili kada tražimo nešto što nam je blisko i znano. To je ona panada koja podsjeća na djetinjstvo, na nedjeljne ručkove, na one obroke gdje se znalo što se dobiva i bilo je dobro.
Može se servirati s prilogom - krumpir salata, riža, tjestenina, što god netko ima pri ruci. Može se napraviti sendvič, staviti u tortilje ili jesti samo tako, jer je dovoljno dobro i bez ikakvog dodatka.
Cekin Protein je za one trenutke kada ljudi znaju da im treba više proteina. Bilo da je riječ o treningu ili da netko obraća više pažnje na prehranu i želi osigurati dovoljno proteina u danu. Možda je netko krenuo u teretanu i shvatio da mu treba više proteina za oporavak. Možda je netko jednostavno odlučio jesti zdravije.
Ovdje se hrskavost i okus ne žrtvuju zbog dodatka proteina. I dalje je to hrskava panada koja usrećuje, koja zadovoljava onu potrebu za nečim ukusnim i sa zanimljivom teksturom, ali s dodatnom svrhom – dodanim proteinima. Nije to bezukusna, zdrava opcija koja se jede samo iz osjećaja obveze. Ovo je obrok koji ljudi stvarno žele jesti, a koji ih ujedno i tjera prema njihovim ciljevima.
Idealno je za nakon treninga ili za večeru kada netko ne želi ništa teško što će mu ležati u želucu. Lako je, zadovoljavajuće i daje tijelu ono što mu treba.
Za one koji imaju specifičnije prehrambene potrebe, tu su Cekin Gluten-free pohanci. Ista hrskavost. Ista brzina pripreme. Ista kvaliteta mesa. Samo bez glutena.
Dakle, ljudi više ne moraju birati između praktičnosti ili prehrambenih potreba ili ograničenja. Ne moraju žrtvovati okus zbog zdravlja. Ne moraju trošiti sate na traženje recepata koji će biti i bez glutena i ukusni i brzi. Sve je to tu, u jednom proizvodu.
Pritom nije riječ o bilo kakvoj piletini. Cekin je vodeći brend piletine u Hrvatskoj, s više od šezdeset godina tradicije, pa se etablirao kao brend koji generacije ljudi poznaju i kojem vjeruju. Vrhunska kvaliteta potvrđena je certifikatom "Proizvedeno bez upotrebe antibiotika", što jamči da pilići ni u kojoj fazi uzgoja ili obrade nisu tretirani antibioticima. Uz to, Cekin nosi prvi hrvatski certifikat "Dokazana kvaliteta Hrvatska" za meso peradi.
Idealna kombinacija
Upravo ta kombinacija - kvalitetno meso s poznatim podrijetlom i praktičan Heat & Eat koncept - vraća air fryer iz kuta kuhinje natrag u upotrebu. Ne zato što su pronađeni novi recepti, nego zato što u trgovini, jedan frižider dalje, čekaju proizvodi dizajnirani da s njim savršeno rade.
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Koke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....