Meka za sve!

Vrhunske konobe, čarobne plaže i spektakularni vidikovci: Stranci su očarani hit destinacijom u Hrvatskoj

Sa svojih desetak tisuća stanovnika i izrazito razvijenim turizmom, Opatija se smatra draguljom naše obale u kojem se uistinu ima što vidjeti, raditi i doživjeti.

Opatija 

 Shutterstock

Tijekom dana uživamo na suncu, zabavljamo se na plaži i jedemo najdraže osvježavajuće voće. Upuštamo se u razne avanture i iskušavamo svoje granice. Posjećujemo kulturnu baštinu, razgledavamo crkvice i građevina s bogatom poviješću, hodamo uskim kamenim ulicama i promatramo zalaske sunca s obližnjih vidikovaca. Navečer, pak, nam nema dražeg od provođenja vremena na povjetarcu u društvu najbližih uz čašu omiljenog vina i mediteransku „spizu“. Tako otprilike može izgledati i vaše ljeto, u gradu udaljenom samo dva sata od Zagreba – Opatiji!

Bister Jadrana već je punih 160 godina omiljeno mjesto za uživanje u slobodnim danima ili u kratkim vikend putovanjima, a svake godine privlači sve više turista iz različitih dijelova svijeta. Sa svojih desetak tisuća stanovnika i izrazito razvijenim turizmom, Opatija se smatra draguljom naše obale u kojem se uistinu ima što vidjeti, raditi i doživjeti.

Gradić se smjestio ispod planine Učke koja je jedno od omiljenih odredišta planinara i izletnika. Učka predstavlja prijelaz između zelene istarske regije i primorja, dok se iz grada pruža spektakularan pogled na obližnje otoke Krk i Cres.

Omiljena lokacija

Opatija se iz godine u godinu, provedbom raznih projekata, događaja i uređenjem prirode, trudi svojim posjetiteljima pružiti maksimalan komfor tijekom boravka, stoga nas ne treba čuditi da je tijekom 2022. godine u njoj boravilo 347.713 gostiju! Među ovim posjetiteljima dominiraju strani gosti koji su ostvarili više od milijun noćenja čime je zabilježen porast od 45 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Zbog ugodne mediteranske klime smatra se destinacijom Wellness-a i zdravstvenog turizma. Pruža miran i idiličan odmor tijekom sunčanih ljetnih dana s minimalno padalina, ali i tijekom zime koja je blaga.

image

Opatija

Shutterstock

Prostire se vrlo dugačkom morskom obalom koja nudi i različite vrste plaža, za svakoga po nešto. Možete uživati u atraktivnim kamenim ili betoniranim plažama, biti na suncu ili odmarati u hladovini. Za sve koji žele aktivniji provod mogu se uputiti na šljunčanu plažu Klančac i Volosko, mjesto koje je „European Best Destinations“ odabrao među najljepše skrivene dragulje u Europi.

Mnogobrojne znamenitosti mogu se pronaći na praktički svakom koraku. Duž cijele obale će vas voditi uređeni vrtovi i šetnice, a nikako ne smijete iz oka ispustiti kip Djevojke s galebom. U laganu šetnju možete se uputiti šetnicom Lungomare.

Ako ste, pak, ljubitelji očaravajućih vidikovaca, onda prilikom posjete Opatiji ne smijete preskočiti Veprinac, šarmantno naselje na obroncima Učke. Ondje će vas dočekati pogled koji rijetko koga može ostaviti ravnodušnim, a cijelo iskustvo dodatno oplemenjuju značajni kulturno-povijesni spomenici.

Ne smijete zaobići ni Volosko, još jednu skrivenu lokaciju udaljenu oko dva kilometra sjeverno od središta Opatije. Poznato je kao ribarsko mjesto prošarano simpatičnim uskim uličicama te vrhunskim restoranima i konobama koje svojim neodoljivim mirisima pozivaju goste na kušanje slasnih domaćih specijaliteta.

image

Volosko

Shutterstock

No, vratimo se mi na večernja uživanja s najmilijima jer je potrebno napuniti baterije za izazove koji nam nosi svaki sljedeći dan. Kada već sunce krene lagano zalaziti, iz svog ormara izvadite najudobniju odjeću, lagane lanene košulje ili satenske haljine i zaputite se u Amadria park Hotel Milenij.

On je smješten u vili iz doba Habsburgovaca i svojim uređenjem te profesionalnom uslugom nudi svu raskoš hotela od pet zvjezdica. Okružen je predivnim vrtovima, a u sklopu hotela nalazi se i omiljena terasa u Opatiji s pogledom na cijeli Kvarnerski zaljev.

image

Amadria Park Hotel Milenij

Amadria Park

U Hotelu Milenij vas od 15. lipnja pa sve do 15. rujna očekuju Gala večere. Riječ je o vrhunskim događajima ispunjenim elegancijom, izvrsnom hranom i uzbudljivim programom.

Uz zvjezdano nebo i lagani povjetarac večeri će doprinijeti i organizirani zabavni programi s iznenađenjima, a možete očekivati nastupe poznatih glazbenika i plesne točke. Svrha ovog događaja je proslaviti ljeto i sve ono što nam ono donosi na poseban način.

Svakog dana nešto novo

Ponedjeljkom očekujte Gin Tonic Duo, utorkom River Sharks Duo, srijedom mnoštvo plesa i zabave na koktel večeri s DJ-em na terasi. Četvrtak je rezerviran za elegantan događaj što se održava na velikoj vanjskoj terasi, a za kraj radnog tjedna se opustite uz NARDIS Trio koji svira soul, jazz i blues.

image

Amadria Park Hotel Milenij

Amadria Park

No, predaha nema ni za vikend kad se program žive glazbe nastavlja.

Osim nabrojanih svakodnevnih manifestacija, ove se godine održavaju i posebni događaji. Cabaret a la Carte, Moon Heaven i Ideal White samo su neki od njih. Organizatori su pazili da uživate u noći punog mjeseca, osjetite čaroliju modernih kabaretskih izvedbi, doživite luksuzno iskustvo sa svježim, visokokvalitetnim kamenicama posluženim na ledu uz poseban izbor odgovarajućih šampanjaca.

Cijelu atmosferu će na višu razinu podići i sam Hotel Milenij. Naime, ovaj hotel je nositelj bogate kulturne baštine. Južni dio sagrađen je kao luksuzna vila 1836. Ondje je 1898. otvorena kavana Principe Umberto, koja je tako nazvana u čast posjeta talijanskog princa Umberta. Stari dio današnjeg hotela projektirao je 1908. godine slavni arhitekt Carl Seidl. Na mjestu gdje je smješten restoran Argonauti nekada je bila plesna dvorana čije je zidove freskama oslikao bečki slikar Karl Ludwig Hassmann.

image

Amadria Park Hotel Milenij

Amadria Park

Zato požurite i začinite svoje ljeto glazbom, plesom, umjetnošću i kulturom.

Program možete preuzeti ovdje.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Amadria Parkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:11